Hälsning från Göteborg

Hej
I fredags åkte jag och Marcus till Göteborg för några dagars slappning och intagande av god mat.
Nu är det söndag och i ska snart checka ut. Innan vi glider hem så tänkte vi tillbringa dagen i Smögen sen blir
det hemfärd för det är ju jobb igen imorgon. Marcus ska INTE till Stockholm mer och jobba och det är så himla skönt. Nu ska vi hålla oss hemma och färdigställa inför Roffe(T1) och Raffes(T2) ankomst :-)
Vi har bott på ett jättefint hotel, Avalon. Rekomenderas varmt även ifall det kanske inte är det bllligaste hotellet i stan. Bilder kommer senare.
Nu drar vi!
Kram Kram

Ny bil, redan?

Hej Vänner!
Idag har jag jobbat första dagen efter mina 3 veckors semester. Det gick finfint. Är ju sjukskriven 50% så det var 4 timmar som avverkades, gick om jag ska vara ärlig ut på att läsa mail och prata strunt med kollegor :-)

~~~
Annars har jag oxå hunnit med ett besök hos Barnmorskan. Det togs lite prover. Alla värden är fina så jag verkar sköta mig helt okej :-)  Bebisarnas hjärtljud var oxå normala. T1 (Roffe) som är hulliganen hade 146 och T2 (Raffe) som jag tror är lite mindre och lugnare hade 150, han var lite busig idag dock och snurrade mest runt och försökte gömma sig och ville inte alls bli "avlyssnad". Men till slut så :-)   Tänk...under 30 sekunder som det tod att hitta hjärtljuden från Raffe så hinner man tänka 1 miljon hemska tankar även ifall jag kände honom utifrån när han snurrade runt) :-)
~~~
Maken har åkt till Stockholm igen. Han kommer hem på torsdag, FÖR GOTT!! Inget mer Stockholm nu, nu får andra kollegor till honom ta över. Skönt!
~~~
Vi köpte ju oss en ny bil i slutet på Februari. Och både jag och maken gillar den massor. Men vi skulle behöva en bil med liiiite större bagage. En tvillingvagn och en hundbur kräver sitt utrymme :)
Vi har spanat in en Chevrolet Orlando. Nackdelen är (tja är iofs många) att vi då måste köpa en helt ny bil, vilket känns så där. Och sen är den typ mycket fulare än vår bil vi har nu :)  Men men....det är ju bara en bil!
Chevan :)
Volvo XC60
~~~
Nu ska jag ut och sätta mig och vila lite. Läser en ganska kul bok, "På smällen, från A till bebis". Antar att ni är några mammor där ute som oxå läst den.  :-)
Kram Kram

Andy tavlor

Johanna undrade var jag har köpt mina Andy Warhold citat tavlor.
Så vitt jag vet går de endast att köpa på Moderna museét. Antingen i Malmö eller Stockholm. Det går tyvärr INTE köpa i deras webbutik. Jag köpte mina i Malmö och dom kostade mig 99 riksdaler styck :)
~~~~~~
Annars är det här sista semesterdagen. Den tillbringas hemma. Vi hade tänkt åka till Göteborg en sväng men sen konstaterade vi att vi nog inte hade någon lust :-) Så vi drar omkring här hemma. Marcus gör lite nytta, själv spelar jag mest Wordfeud (alfapet) på min ipone :-)
Målar några penseltag då och då på mina byråer..men det går saaaakta. Varje rad måste målas 2-3 gånger beroende på färg, och det tar 4 timmar för färgen att torka, och jag har några olika färger :-)
Nu ska jag slöa lite i en stol ute medans jag funderar på vad vi ska äta till middag ikväll :)
Kram Kram

Tävling - bitring

Dax för mig att delta i en tävling där vinsen är barnsaker :)

Gör som jag och gå in hos Dessi och prova lyckan där hon anordnar en tävling tillsammans med MAM
Good luck :)

Liten shoppingdag

Nu bär det iväg till Kristianstad för lite shopping med min gamle far.
Inget speciellt står på inköpslistan, kanske lite bebiskläder. Marcus sa precis att han behövde lite nya t-shirts och jag skulle behöva lite kläder jag oxå, men känns inte sååå kul att shoppa just nu. Är stor i vanliga fall och nu är jag GIGANTISK! Får se om jag hittar nått på rea annars får det ta mig tusan vara.
Ha en skön tisdag allihopa, och glöm inte Morden i Midsomer ikväll :-)
Tycker den nya Mr Barnaby sköter sig bra, även ifall såklart det aldrig kan bli som det var förr :)
Kram Kram

Tvättstugan småförändras

Hej Gott folk!
Efter några slööööa dagar från min sida (ej Marcus) så är det dax att vara lite mer aktiv. Har målat några rader färg på byrån men guuud va det går sakta när man måste måla allt 3 gånger och torktiden är 4-6 timmar. Blärk! Den blir nog klar lagom till jul i mitt nuvarande tempo :-)
De nya fönsterna på ovanvåningen är på plats och nu ser man ut igen, trevligt :) Foto kommer senare när foder och dylikt är på plats.
Idag ska vi (läs Marcus) fixa till lite i Tvättstugan, den ska anpassas lite mer för att bebisars skall bytas på där :)
Följande ska göras.
Högskåpet ni ser här ska bort. Vi ska testa och sätta det i hallen och se hur det blir, annars åker det ut i förrådet.
Vid den tomma väggen ska istället lite mer bänkskiva in. Klädhängarn ska väck och sen ska nog lite vägghyllor upp men det blir senare. Skötbordet ska vara typ där burkarna står idag, nära och bra till handfatet, vill inte ha det ända intill väggen eftersom jag ska ha upp några vägghyllor där.
Även detta högskåp ska bort. Här ska vi istället ha klädhängare och skohylla. Har ännu inte hittat någon som passar, den jag ville ha på IKEA var för stor så vi får leta oss vidare. Vi gillar dom vi har i hallen jättemycket så macke ville ha lika dan men det tycker jag är lite tråkigt :)
Inser att med 2 kids kommer det bli lite mer ytterkläder och skor, även ifall det kommer dröja :-)
Ni ska se hemma hos min syster vid deras ingång, dom är 2 vuxna och 2 barn och har typ 62000 par skor :-)
~~~~~~
Ni får ursäkta bilderna, orkade inte plocka undan innan jag fotade. OCH har manen blogg som mestadels handlar om ens hem ska man väl visa hur det verkligen ser ut och jag är enligt min make en av dom slarvigaste och lataste varelserna på jorden, vilket han nog har lite rätt i :-)
~~~~~~
Vi är även hundvakter som ni kan se, det är inte Milo som bleknat utan det är hundkusin Oliver som ska bo här några nätter medans hans lyxhusse/matte är och gottar sig i spanien :)
~~~~~~
Nej nu ska jag försöka få igång Marcus, han läser tidningen och det kan ta en vecka eller två :)
Kram Kram

Ego inlägg

Idag är det fredag och för mig innebär det "bytardag". Dvs jag byter vecka :)
Går idag in i vecka 25. Helt galet va snabbt det går nu när jag inte ständigt oroar mig över hur Roffe och Raffe mår.
Nu sprattlar dom runt rätt mycket i magen, inte så mycket på utsdian ännu så Marcus har inte lyckats känna dom.
Sova är ju nått som jag älskar att göra...i vanliga fall...nu är det mest jobbigt. Hittar inte alls någon ställning som funkar. Sidläge åt vänster med kuddar på båda sidor funkar bäst...vågar inte tänka på hur det ska bli längre fram när jag är ÄNNU större.
Jag har nog inte förstått ännu att vi fkatikst ska få TVÅ bebisar på samma gång. Det fattar vi nog inte förrens dom pluppar ut :-)
För oss är det perfekt att det blir 2 på en gång. För oss har det inte varit en lätt resa att bli gravida. För att göra en lång historia kort började den för över 7 år sen när vi bestämde att vi skulle försöka bli gravida. Såklart trodde man då att 9 månader senare skulle det pluppa ut en liten knodd. Men så var inte fallet för oss.  Nä istället började 7 ganska jobbiga år som jag inte behöver gå in djupare på. Efter att ha gått 1,5 år hos en värdelös gynekolog som feldiagnostiserade mig hamnade jag hos en som konstaterade på 2 minuter att jag hade enodmetrios. Sen följde väntan, operation och mer väntan. Efter op blev jag försatt i klimakteriet och fick remiss för IVF.
Roffe och Raffe blev till på 4:de försöket. Innan dess blev vi gravida på 1:a försöket som tyvärr slutade i MA i vecka 9-10 någongång. De två andra försöken blev negativa.
MEN nu sitter jag här iallfall med 2 pluttar i magen. Visst mycket kan hända ännu men nu hoppas och tror jag att det ska gå vägen. Så alla ni där ute, tänk på att för många är det inte bara att ha lite rajtantajtan i sovrummet och sen kommer en liten bebis 9 månader senare. Var försiktiga med kommentarer som "är det inte dax för er snart" och dylikt. Jag har varit tämligen förskonad från sånt, dels för att jag alltid har varit ganska öppen med att vi har problem med att bli gravida. Jag har aldrig tyckt att det är något man ska skämmas för eller dölja men förstår oxå samtidigt att alla inte orkar prata om det och tycker det är privat. Under dom här åren har ju istortsett alla mina vänner fått barn, visst känns det i hjärtat och man blir avundsjuk, men det är just det man blir...avundsjuk, INTE missunsam.Jag har oftast alltid tyckte det bara varit roligt att umgås med andras bebisar/barn, jammenar jag blir ju inte lyckligare ifall ingen annan heller kan få barn.  Så man ska såklart INTE undvika att berätta för ev vänner som har problem att man är gravid, eller undvika dom för att man inte vill "skylta" med sin egen glädje. Klart som fan att man ska vara lycklig och glad över att man är gravid, och går det av bara farten är det ju jättebra och något man ska vara evinnerligt tacksam för och inte skämmas för.
Nej, det var dagens djupa inlägg. Nu ska jag plita ner en IKEA inköps lista, sen drar jag och maken dit en sväng. Lite mer bänkskiva och annat skall köpas till tvättstugan som maken tänkte fixa till och göra mer bebisvänlig eftersom vi ska ha skötbord där :-)
Kram Kram

Uppdatering sovrummen ovanvåning

Godmorgon!
Idag bjuder ÄLmhult på härligt sommarväder, halvstorm, ösregn och 15 grader :-)
Tur vi har planerat att vara inne och fixa idag oxå, då gör det ju inte så mycket. Igår hann vi med lite där uppe, även ifall vi pysslade med en hel del annat oxå. Maken fick iallafall upp Bestå hyllorna Observera på bilden nedan är den stylad av maken, inte mig=såhär ska det inte se ut sen :-)
~~~~~~~~~
Jag började med byråerna lite smått igår. Men har liiiiiiiiite mer att göra på dom, men här kommer en smygtitt iallfall.
Har som sagt en hel del målning kvar. Är inte helt nöjd med en eller två av färgerna, får se om jag labbar lite med dom, blandar i lite mer vitt för att få dom ljusare.
~~~~~~~~~
Tror fanken det blir ett IKEA besök idag oxå. Känner lite att det rycker i shoppingnerven. Maken tyckte vi skulle ha en till beståhylla oxå och jag har lite småsaker på min inköpslista.
Men först blir det lite hederligt hushållsarbete, maskinen måste fyllas och sängen ska bäddas.
Kram Kram

2 sovrum

Så, hemma igen! Skönt :-)
Imorgon börjar vi med fixet av sovrummen på ovanvåningen. Just nu står det halvdöda blommor och massa kartonger där inne. Men nu ska det bli andra bullar. "stora" renoveringen, dvs nya golv, ny färg på väggarna är ju gjorda sen länge. Nu ska det bara bytas fönster och sen ska rummen inredas!
Så här vackra är fönsterna nu.
Biblioteket
Gästrummet
SOM ni ser behöver dom verkligen bytas ut. Det har stått på vår att göra lista i massa år men annat har alltid kommit ivägen. Men nu jäkla står fönsterna i garaget så nu vore det tusan om det inte blev av!
~~~~~~~~~
I "biblitoteket" så har vi även köpt lite beståstommar som skall sättas upp på ena kortväggen.
~~~~~~~~
Mitt största bidrag blir att måla byråerna. De är nu vita men ska få lite mer färg.
Ovanpå ser ni en av mina sista inköp. Uggletavlan från IKEA. Vet inte ännu riktigt var den hamnar men jag kunde inte motstå den :-)
~~~~~~
Näpps, nu är det dax för Morden i Midsomer, sommarens tv-höjdpunkt!
Kram Kram

Going back home...

Idag är det dax för att packa bilen och åka hem till Älmhult. Måste säga att jag längtar efter mitt hus, min säng och min altan :-)

Nu väntar några hemmadagar med lite fix och trix hemma. Det blir väl mest Macke som får fixa, jag är ju gravid och väldigt trött och gnällig och tänkte mest sitta under pavaljongen och läsa böcker :-)

Men nää skämt och sido så måste jag försöka rensa undan lite och inte bara vara lat. Vi har redan fått massa prylar till Roffe och Raffe (nej vi vet inte om det är killar ännu, men dessa fina namn gav min svåger pluttarna och det har lixsom fastnat nu) och än så länge ligger allt i kassar eftersom vi inte har någonstanns att göra av det.
 
Med hem från syster yster har vi oxå en pappkasse med bebiskläder. Vi gick igenom dom häromkvällen och jag tycker det ska bli så kul att mina barn ska ha samma kläder som syskonbarnen hade, eftersom jag minns dom från när mina syskonbarn var små :-)

Många av kläderna konstaterade vi dessutom faktikst var från mig och Marcus :-)

Nu håller vi på att rensa undan här hos sis. Vi lämnar efter oss ett kg hundhår även efter en dammsugning, men det bjuder vi på!

Kram Kram


Total stiltje

Hej!

Råder som ni märker total stiltje på bloggen. Veckan som varit har vi haft semester och då har mina små syskonbarn varit på besök hos oss, UTAN mamma och pappa. Så det har varit full rulle :)

Nu är vi uppe i Västerås för att lämna av tjejerna, vi stannar ett par dar och på tisdag åker vi nog hem igen.
Macke ska byta fönster och fixa lite hemma närmaste veckan så nu kanske det minsann kan bli lite bilder på bloggen från "renoveringen" hemma :)  Det händer lixsom inte så mycket hemma. Jag har inte jätteork att göra något, men nu jäklar måste vi ta tag i lite saker. Smårummen på ovanvåningen skall göra klara. Vi har införskaffat några bestå stommar med vita luckor som ska upp på ena väggen. Sänggavel ska fixas, byråer ska målas, gardiner ska sys och tjaa lite småpyssel ska fixas!

Men nu ska jag hänga med syster yster till IKEA en sväng. Blir nog inget shoppat för jag har inte med mig mitt IKEA-kort, vilket ger lite rabatt, och jag är ju snål smålänning :)

För övrigt måste jag säga att Västerås är en urusel stad när det gäller inredningsbutiken. Dom hade en fin, Nordic, men den har slagit igen. Så nu finns här typ nästan inte nått. Kasst!
Annars är västerås en trevlig stad :-)

Kram kram


RSS 2.0