Nu har nedräkningen börjat...

nedräkningen till julen alltså :)  Är inte december en helt underbar månad men en massa pyssel, städning, julklappsinköp, matlagning och så en lagom dos stress. :)
Har precis gjort klart min lilla advensljusstake, som ni kanske förstår gillar jag min dymo :-)





Såg när jag fotade att jag stavat fel på ena stället på "Andra", det hade blivit "Andrb" men vet ni vad...det SKITER jag i  :--)   Det måste ju synas att det är hemmagjort hihi

väntar....

på att min man ska komma hem från fotbollsträningen. Vi ska försöka hinna med och hälsa på några kompisar som fick en liten Alva för några veckor sedan. Sen en snabb sväng ner till byn och lite julskyltning, hem till pappa på lite adventsfika och sen hem till sju för då är det EL CLASICO som man tydligen inte kan missa enligt min man (barcelona mot real madrid ifall någon missat detta). Själv tänkte jag ev ta en liten joggingtur, laga lite mat och kanske pyssla lite, ELLER bara ligga och slappa i soffan. :-)


skitkonstigt...

nu är nästan all ryggvärk borta, den bara försvann puts väck. Jäkligt skönt förstås...men ganska märkligt ju...
hoppas det är borta för gott...vore skönt.

Jag och mannen har reda gått och lagt oss för vi ska upp tidigt imorgon. Mannen läser tidningen och jag ligger och fixar lite med foton..blir aldrig klar...hittade en bild på min bröllopsfrissa...


Getting worse..

Min rygg blir bara värre. Jag är helt typ förskjuten på nått sätt. Min man tycker jag ser väldigt lustig ut..
Står jag med raka ben så är hela överkroppen sne och det går inte att räta upp sig. Lagom plågosamt är det oxå men jag har varit med om värre. Antar att det bara är vila som gäller....Sitter och försöker göra klart min tvättstugekonst :)

Få se om jag lyckas få upp det idag...

Ajaj i ryggen...

Idag har jag ont i ryggen som tusan, det är i högra svanken precis som vanligt. Kan inte räta upp mig utan har en gaanska sned överkropp idag och det är både plågsamt och ser dumt ut. Jag som ska starta julstädningen ikväll!!
Skit oxå..

Sitter nu och roar mig lite med att kolla och fixa till foton...leker lite i photoshop som jag tycker är skitsvårt...
här är iallfall ett foto som jag tog i Italien i september på en fin gammal lykstolpe :)
Den här ska nog få hänga tillsammans med våra paristavlor i sovrummet :)


fixar foton..

Sitter här och fixar med lite foton, ska beställa ltie förstoringar från vårt bröllop som jag ska ge till diverse
släktingar. Den här bilden funderar jag på att förstora och kanske beställa på canvas...vet bara inte vilken variant
ännu... :)




Jul hos lagerhaus

Efter att ha kikat in på Linas blogg och sett att lagerhaus har gjort en bättre hemsida var jag ju tvungen att kika in och se..och japps...helt klart bättre! Valde samtidigt ut lite julfavoriter :)


Bilder från Lagerhaus såklart!

trött och sliten...

Idag har vi varit iväg i Malmö och gjort ett steg i provrösbefruktningsprocessen. Tänkte inte gå in på detaljer vad jag har gjort men jag är iallfall väääldig trött och känner mig lite mörbultad och sliten
Så idag är det soffläge som gäller och jag blir uppassad av min man vilket passar mig helt perfekt :). Jag tänker ha en riktig frosshelg och äta allt jag tycker är gott... godis, glass och god mat. Yammi!


Jul på Åhléns

Julen har sedan ett bra tag infunnit sig på Åhléns. Hittade lite grejer jag gillade. Är ganska så traditionell när det gäller jul och julpynt..


Adventljusstake, Julgransmatta, glöggmuggar och en liten glaskula....allt från Åhléns

Adventspolis...

Jag är lite av en adventspolis. Jag har lite svårt för att man tänder sina stjärnor, slingor och adventsljusstakar INNAN 1 advent. Enligt mig är ända undantaget att man är bortrest just på 1 advent så man vill göra det innan. Och manÅR sätta upp allt på lördagen men det ska inte lysa förrens på söndagen :-)
Bara så ni vet så är det dom reglerna som gäller.....i Min värld, men som tur väl är så är min makt vääääääääääääääääääääääääääääääääääldigt begränsad :-)

Lampor till köket..

Sitt här och klurar på vad jag vill ha för lampor i köket. Vi har lite olika ställen vi ska ha lampor till. En över köksbordet, en över köksön och så ska vi ha lampor i "köksgången". I köksgången tänkte vi bara ha glödlampor som hänger ner från en skena...och ev likadant över köksön. MEN över köksbordet så har vi idag en KNAPPA från ikea men den är jag rätt trött på. Jag gillar bumling jättemycket men den är liiiite dyr så nu sitter jag och funderar om jag ska köpa en begagnad på blocket och spraymåla den vit...då kan man komma ganska mycket billigare undan...och sen har vi ju flower pot...den är ju egentligen min favorit men över 6000 för en lampa....njaee...


Målaren...

har varit här hemma idag och fixat lite med hallen och köket....
första omgången vitt har målas på en vägg i köket..


Den stora väggen ska ju ha tapet på sig så den är inte målad...

Sen har hallen fått sin första omgång färg och lilla garderoben har fått sin första omgång svart färg...


före och efter...här ska vi ha vedförvaring(det har vi haft idag oxå)

Färdigpysslar för idag...

Nu så är det färdigt för idag..insåg precis att klockan snart är halv 11....
hann göra ett par baljor oxå som givetvis ska få grader i sig men det har jag inte utprintat så det får jag fixa imorgon.
Tänkte oxå att Milo skulle få lite hundkonst på väggen där han brukar ligga så där blir det tassar, har köpt dekorplast i "sammet" som jag tänkte kunde funka fint till det :)




Pysslar

Eftersom min självgående dammsugare sköter dammsugningen och mannen är tråkig och kollar på fotboll så satte jag mig och pysslade lite. Tänkte göra lite väggdekoration till tvättstugan...och har nu kommit en liten bit på väg.
VV titta inte för noga på pluttarna, dom är INTE runda, fast dom är ju hemmagjorda och det ska ju synas! :--)


Tisdag - en månad kvar till jul

Är förmodligen inte den första i bloggvärlden som kommenterar att idag är det 1 månad kvar till jul. Men likt förbannat så stämmer det ju :)
Till helgen startar julstädningen och då åker första julskivan på, längtar faktiskt dit. Jag och mannen har bestämt att börja med gästrummet och skräprummet på ovanvåningen.

Kikade nyss in på designonline och hittade då dom här enligt mig helt ljuvliga handdukarna, dom MÅSTE jag nog klicka hem..problemet är att jag inte vet vilken jag tycker mest om :-)  (finns 2 andra varianter oxå).
Summan är 199 för två och det är ju faktistk ett helt okej pris!



Nu ska jag kika in på iform.se och räkna ut hur lång min löparrunda var idag, där finns ett smart verktyg som kan hjälpa en mäta ut sin runda.
Må väl!

Rolig dag...

Idag har varit iväg hela gruppen på jobbet och bara haft roligt. Vi har varit hemma hos vår chef och vi har lagat frukost, lunch och fika, spelat sällskapsspel och bara haft kul. Sen åkte vi iväg och bowlade i 2 timmar och det roligaste var ATT JAG VANN. Vi tävlade i lag och vårt lag vann. Vi var 11 stycken totalt, 7 killar och 4 tjejer. På min bana var vi 4 och jag lyckades vinna alla omgångar och hade dom två bäst omgångarna totalt, 155 och 172. Hade en riktigt flytdag och det är ju alltid kul att vinna och framför allt om det är en massa killar med. hiihihi. Sen är jag ju tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna så jag njöt fulla drag!

Nu är jag dock helt slut och har precis krypit till kojs. Ska läsa lite bloggar innan jag släcker lampan för idag.
Må väl!


Tävling - zinkhus

En till tävling....titta in hos Madickens värld och vinn detta fina zinkhus, eller tävla kan du ju göra..vinna tänkte jag nämligen göra så det låter du bli :-) Förresten så får man även hjärtat om man vinner :) Klicka på bilden så kommer du dit!


Städning av sovrum

Igår städade jag mitt sovrum, det såg ut som kriget och behövde sig en omgång. Ullaredkassar har stått ouppackade i flera veckor och det har varit allmänt kaotiskt...MEN nu är där rent och prydligt (sen att jag slängde in kassarna i dressringroomet istället för att plocka upp dom är ju en helt annan historia)


Mattor inköpta från HM HOME. Gillar utseendet på dom MEN dom är riktiga dammsamlare så jag tror inte jag kommer stå ut med dom så länge!


Nya tidningsställ införskaffades på Bolagret för några veckor sedan..




Och så ville Milo att jag skulle ta ett par bilder när han och hans pirat-anka vilar lite :)

Today so far....

Idag har mannen varit iväg och jobbat, så jag började dagen med att småstäda lite här hemma, ta en lätt promenad med Milo och lite sådär...Sen ringde min svåger och frågade om jag ville med till en inredningsbutik i Osby. Hans sambo är i Kambodja så vi slog våra påsar ihop och gav oss iväg på en kort tur.
Kom hem med denna betongtomte som jag tyckte var så söt..




Vi har en ny tv i sovrummet oxå...den vi hade innan var lite för liten så när min svåger (samma som jag shoppade med idag) hade en "över" (pga flytt) så fick den plats här hemma hos oss. Passade perfekt in i sovrummet :)


Det är så skönt...

Att datorn är tillbaka i mitt liv. Jag tror jag ska fira detta med att fortsätta städingen här hemma som jag har påbörjat OCH lösa melodikrysset  :--)


Bild från sr

Tjoho

Jag har idag hämtat hem min dator!! Nu ligger vi här i sängen datorn och jag och lixsom bara myser :-)

Finsk kompis

Om ni gillar MUMIN så kika in på designonline där dom har fått in en hel del nyheter...här kommer 2 varianter..


Bilder från designonline...

Själv tycker dom är ganska så fina men förmodligen inget jag skulle köpa själv.

DÄREMOT den här varianten av PXL lampa skulle jag LÄTT kunna köpa..om den inte var så jädrans dyr. Skulle behöva en ny vägglampa i vår trappa och den skulle bli sååå fin, suck...är skeptisk till att min kära make kommer gilla den lika mycket...MEN jag måste ju visa honom den. Börjar lite försiktigt och visa honom UTAN prislapp :--)


Tävling - God Jul

TÄnkte försöka vinna GOD JUL. Gör som jag och gå in på bloggen mittvitahus och tävla :)


Jag saknar!!!

Jag saknar min dator :(  Igår var det exakt 1 månad sedan jag lämnade in den på lagning. Moderkort som gått sönder och jag har FORTFARANDE inte fått tillbaks den. Börjar bli lite smått sur. Ringde i måndags till butiken där jag lämnat in den och killen jag pratade med lovade att kolla med en tekniker för att se hur det låg till och sen skulle den här teknikern höra av sig när han kollat vidare. Men har han hört av sig, NEJ.
Jag har ju visserligen en lånelaptop men det är ju lixsom inte samma sak!!
Jag känner mig halv utan den...eller okej, kanske inte halv..men kanske trekvarts :)

Nytt i badrummet...

För någon månad sedan köpte jag denna tvålpump från IKEA och placerade en på mitt handfat i badrummet..och en på mannens sida.



Men vi har lixsom aldrig kommit överrens tvålpumpen och jag så när vi var i Västerås i helgen köpte vi denna varianten på Åhléns.
Tog även fram min nyköpta dymo som jag köpte på Clas Ohlsson och testade lite olika varianter för att hotta upp tvålpumpen lite.....



Så här ser den ut plain..utan någon text på...

Men text ville jag test så jag satte den först nere i mitten...



Och sen satte jag den längst upp i mitten...



Och så avslutade jag med inte helt otippat, mitten mitten  :)



Renoveringen här hemma pågår...

Det börjar kännas som om vi ALDRIG kommer bli klara här hemma. Badrummet är ju näääästan klart men vi saknar ännu speglar, lampor och handduktstorken. Vi skulle efter det egentligen gjort vårt vardagsrum som just nu inte är så vackert, dels är där gamla möbler, fula golv och väggar och sen smällde vi ju upp en liten toalett där så det är väggar som bara är gipsade och det är ju inte så snyggt.
MEN vi har konstaterat att vardagsrummet får vänta till efter jul. Mannen ville börja men sa att han inte skulle hinna klart och jag vill inte ha ett ÄNNU större kaos över jul än det är där nu. Nä det får vänta.
Så nu håller vi på att göra klart nedanvåningen. Den lilla hallen utan för toaletten och en vägg i köket ska få tapet och färg...resten av köket ska bli vitt men det får kanske oxå vänta till efter jul...så här ser det ut just nu..


Nytt golv i hallen som mannen la in i går...ask parkett som vi har i köket, sovrummet och vårt dressingroom.


Här ser ni ena väggen i köket och ena väggen i hallen som ska få samma tapet..kändes klokast att välja
samma eftersom dom väggarna sitter ihop.
Imorgon kommer nog målaren och gör klar spacklingen så han snart kan tapetsera!

Sen ska vi införskaffa ett sideboard till köket men det blir nog ett hemmabygge av antingen FAKTUM eller BESTÅ från IKEA.

Tävling - string

Om ni lixsom jag vill vara med och vinna denna snygga stringhylla, så titta in hos Furnish.etc och prova er lycka!!

   

sponsrar tävlingen gör rum21

Jag med...

Så har jag oxå gått och blivit ägare till Lagerhaus evighetskalender..
här ser ni oxå mina "nya" bänkskivor, ni får låtsas om som om ni inte ser alla matlådor, sladdar och annat 
skräp för jag orkade inte "bloggstyla"  :--)

      

Första dagen avklarad..

Första dagen på jobbet avklarat, det har gått snabbt eftersom vi har haft utbildning hela dagen...
Nu tänkte jag byta om till joggingkläder och ta mig en tur, vädret är perfekt för jogging :)

Sideboard

Som sagt så skulle jag spana in ett sideboard men efter att ha surfat in på bla Ilva, EM, Mio, Furniturebox och Ikea
är jag ganska så missnöjd med vad jag hittat.....

  Ikea 2495

 
Mio 5900


Em möbler 4990

   
ikea 2795 (säljs som tv-bänk)

Jag har ju bestämt mig för att INTE bara köpa mina möbler från IKEA men va fanken det är svårt att låta bli när
dom ofta är så mycket mer prisvärt än övriga ställen.
Nu tyckte jag väl kanske inte att jag hittat det ultimata sideboardet även där, men jag tror att jag kommer knåpa ihop ett eget, kanske av BESTÅ, PAX eller FAKTUM. Vi får väl se vad det kan bli...ska fortsätta kika lite.

Hemma!

så himla skönt att vara hemma igen..borta bra men hemma bäst...
har packat upp, städat badrummet och nu tänker jag ligga här i soffan och dels kolla skidresa OCH ett sideboard
till köket :)

ring ring

vi måste köpa en ringklocka, eller så blir min man galen och jag ORKAR inte med en galen man så här nära jul :)
Jag har spanat in dessa från Jacob Jensen men jag vet faktiskt inte om dom är värd sina slantar, ca 2000 inkl en extra ringklocka...

         

Hittade den här idag på Claes Ohlsson...den kostar bara hälften...ca 1000 kr med en extra ringklocka..

               

Vi får väl se vilken det blir eller om jag hittar någon annan :)

En dag i Västerås..

Igår efter kursen hoppade jag på tåget och åkte vill Västerås, här är vi samlade heeela familjen. Idag har vi varit på stan en sväng. Blev lite shoppat. ett par tröjor, ett par skor blev det till mig själv. Sen lyckades jag köpa nya tvålkoppar och tandborstglas till badrummet, trivs inte med dom jag köpte på Ikea. Sen har det blivit en ljusstake till badrummet och lite handdukar..OCH så köpte jag ju nya inneskor :-)

                    

Stockholm, sista kvällen...

Så var andra kursdagen och andra shoppingkvällen avklarad. Kursen gick okej, shopping uselt. En julstämpel på panduro och små siffror i vitt på village var det enda jag lyckades köpa på mig.

Igår var vi såklart inne en sväng på designtorget, och där hade dom satt upp flera stringbokhyllor i vitt så nu blev jag såååååååååååå sugen igen på att ha det i nya vardagsrummet...

Jag hade annars bestämt mig för att mannen skulle göra en egen variant på denna enligt mig vackra hylla...
(säljs hos svenssons i lammhult där jag hämtade denna bild)
Men nu blir jag tvek igen....OOOOH dessa hemska val man står inför ibland...plågosamt!  :-)
Fördelen om mannen gör hylla själv så kostar det typ nada...en vägg med stringhyllor kommer ju och kosta uppåt en 10000 kr.....hmmm får nog sova på saker..tur jag itne behöver bestämma mig ännu :)


Stockholm, andra kvällen...

SÅ ligger man här på hotellrummet igen.. 2 natten..igårkväll kunde ja ginte somna, sista gången jag kollade på klockan var hon 3.25. Kan säga att jag var lagom trött när kursledaren började mala på, men jag piggnade till :)

Vi har hunnit gå en runda på stan. Inga stora inköp ännu. 1 par svarta jeans leggings på H&M OCH sen gick vi på H&M home och då blev det ett kuddfodral.

Middagen åt vi på Thank god it's friday där jag åt en supergod hamburgare.

Sen åkte jag minsann tunnelbana 3 stationer!! Det är väldigt långt ska jag säga för att vara mig eftersom jag hatar denna typ av fordon. Men det gick bra så jag var så stolt över mig själv så jag firade det med att köpa med
mig en gräddbulle som jag precis avnjutit.

Nu ligger jag här och kikat på skidresor. Jag och mannen sticker nog iväg över jul/nyår. Det blir antingen någonstnans i Sverige eller Österrike. Vi tar helt enkelt där vi hittar bäst boende :)

Dax att borsta tänderna!

Stockholm!

Så var man i Stockholm...3 dagars utbildning men jag tänkte försöka hinna med lite shopping.
Stockhome, Granit, Lagerhaus, Åhlens, Bruka, village tänkte jag försöka hinna med...och H&M home.
Tar tacksamt emot andra tips där dom har kul inredning..vi håller till inne i stan kring drottninggan och bor vid odenplan så det får gärna vara därikring  :)

Jag packar....

För imorgon åker jag och två kollegor till stockholm efter lunch. VI ska på en 3 dagars utbildning (CSI- Continual service improvement), jag tror inte det är så många som läser detta som är insatta i ITIL så jag låter bli att förklara vad det är)  :-) Det ska bli kul men kommer säkert och bli jobbigt...på fredag åker jag sen direkt till Västerås där då min man, milo och mamma o pappa befinner sig. Vi ska hälsa på syster yster med famil under helgen. Så det blir några dagar som jag ska vara hemifrån.

Är i stort sett färdigpackad, bara träningsväskan kvar men den får mannen ta med sig till Västerås, i stockholm lär jag tyvärr inte hinna träna. På kvällarna lär det bli shopping, mat och så kommer vi nog får sitta och läsa lite.....

Idag har vi varit i Malmö igen på MAS, gick finnemang :-)

Nu ska jag packa det sista...
trevlig kväll på er!

Lång dag...

För ovanlighetens skull så tycker jag att söndagen har känts jäääääättelång, jag vet inte varför, för jag har ändå inte hunnit med nått :)
Tvättat några maskiner, jag och milo promenerade till pappa och fikade, tvättade lite till, lagade mat, jobbat några timmar och strax efter åtta gav jag mig ut och joggade en runda.

Vi har bestämt oss för tapeter oxå..men vilka får ni se när det blir klart :) Det blev inte riktigt som vi tänkt oss från början :)


Mannen har gipsat och spacklat i hallen....

   
    En vägg i köket har även mannen börjat spackla. Anledning till att vi är tvugna att fixa till den är att vi var
    tvugna att bygga på den väggen lite, alltså göra hallen mindre för annars fick vi inte plats med badkaret i
    badrummet :-)


Tapeter tapeter tapeter...

Igår var jag och mannen och kollade på tapeter. Vi ska ha en fondvägg i lilla hallen, en i köket och en eller två uppe i vardagsrummet. Följande tapeter fastnade vi för..nu ska vi bara bestämma oss för vilka vi ska ha...och var dom ska vara :)
Bilderna är ju inte dom bästa men ni kanske få ett litet hum. Dom är från Eco design2 och design3, förutom den gråa som är från Midbec City light.

Till hallen funderar vi på dessa...vi ska ha ett egengjort (eller min svåger har gjort det tillsammans med min man)
Tree klädhängare (bild från Länna möbler) på den väggen och det är vitt så det kanske kan va snyggt och ha en mörkare färg där

         
Av rullarna är det den gråa som vi funderar på till hallen...

Till köket så är det dom här som finns med i funderingarna..

   
 

och till vardagsrummet uppe är jag redan säker på att det blir den här..

                    



Tävling - armband

Jag är med och tävlar om ett armband från TOPSHOP hos fyrabarnsmamma
Gör Ni det också, tävlingen hittar ni HÄR







En liten utmaning

Har suttit en stund och roat mig lite med en utmaning jag fick av Lotta med bloggen lotenlind

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som
börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.
eller skriva ditt namn som svar
(förutom fråga 1)



1. Vad heter du: Anna
2. Ett ord på 4 bokstäver: ASKA (askade av kaminen innan idag, nog därför jag tänkte på det ordet)
3. Flicknamn: Ann-Christine (min underbara mamma)
4. Pojknamn: Alve (när jag var tonåring var min mor under flera år tillsammans med en Alve som jag var hemsk mot, så hemsk som en trotsig tonåring kan vara, stackars man att han bara överlevde, fast det gjorde han, dock inte förhållandet men det var nog inte mitt fel...tror jag...)
5. Yrke: Astronaut (alla som känner mig vet att jag lider av obotlig flygskräck så det här är ett yrke som INTE skulle passa mig)  :-)
6. Färg: Aprikos (den enda färg jag kommer på, ingen färg som det finns mycket av i mitt hus)
7. Klädesplagg: Allvädersjacka (sen vi skaffade Milo har dett plagg kommit mycket till användning)
8. Mat: Antipasti (älskar italiensk mat och MYCKEt mat så förätt är ju aldrig fel)
9. Sak i badrummet: Aceton (ligger och samlar damm i badrummet eftersom jag efter 15 år har börjat bita på naglarna igen...don't ask me why!)
10. Plats/Stad: Amalfikusten (område i södra Italien jag skulle vilja besöka)
11. En orsak att vara sen: Avgasröret föll av (måste väl vara en okej ursäkt)
12. Något man skriker: Ahhhhh, jag blir galen!! (oftast Milo som får höra det men kanske även maken någon gång då och då)
13. Film: Askungen (gillar tecknat även fastän jag är gammal,)
14. Något man dricker: Apelsinjuice (färskpressad), smarrigt smarrigt, dricks varje dag av mig (nästan)
15. Band: Alphaville (en och annan tryckare dansades till Forever young)
16. Djur: Antilop (skulle vilja ha samma speed som detta djur) :-)
17. Gatunamn: Abborrestigen (en gata jämte oss heter det, det är allt jag kan komma på. A var ta mig tusan en svår bokstav!!!
18. Bil: Audi (en riktigt snygg bil, A6 skulle funka fint för oss)
19. Sång: ABC..du är mina tankar...osv... (min namne ju) :-)


KLART!

Nu utmanar jag
Veronica

Sara

Pluggmamman

Åsa

Lina

På gång i hallen...

Nu är mannen på gång med lilla hallen utanför badrummet nere....så här såg det ut idag på morgonen när han började..

                              


                           
                                          

På den sista bilden ser ni den lilla lilla garderob som finns i hallen. Idag använder vi det som vedutrymme och det kommer vi forsätta med. Min plan är att måla den svart på insidan, och faktikst plocka bort dörren och ha det öppet....                              


Färdigmålat!

I veckan blev jag ju klar med bänkskivorna, det enda som återstår är att mannen ska foga, det vågar han itne låta mig göra säger han :-)

Jag blev iallfall mycket nöjd. Ni får se den ena bänkskivan (den som blev sämst) för på den andra står det så mycket skräp eftersom jag håller på att städa :)

                                        
         
 
                               

Sådär, nu ska jag ge mig ut på en joggingtur, sen blir det en visit hemma hos en kompis innan det blir taco och lördagsmys med mannen och milo.

Pappas dag

På söndag är det ju fars dag. Vi brukar inte fira den speciellt mycket men en fika brukar det bli och en liten present om pappa varit snäll :-)
Här lite saker som jag vet min pappa skulle uppskatta :-)

                   

                             

Orkideér - en blomma min pappa gillar. Han har många många och dom trivs bra hemma hos honom, han lyckas alltid få istort sett alla och blomma om och om och om igen...
Parafym - önskade han sig i födelsedag, hittade dock inte "hans" parafym så han fick nöja sig med presentkort
Golfbollar - han älskar att spela golv och golvbollar behöver man alltid.
V-ringad tröja - Ett favoritplagg som han han typ har en i varje färg :)
Matta - En ny matta, kanske mer jag som tycker han behöver det än han själv..han har redan ett par pappelinamattor och gillar dom.
Ljudbok - en god bok att lyssna på nu när han är nybliven pensionär hade uppskattats av min gamle far!



 

bajspåsar och bakplåtspapper

ljusslinga till träd
bajspåsar
regnställ - macke
mössa/vantar - macke
regnkappa - anna
trådlös telefon
sprayfärg
hårspray - macke
hth hudlotion
scrub vante
memory rim - systerdotter
natt på museum 2 - kusinbarn
lego - systerdotter
trosor - macke - haha..nä jag skojar det är såklart till mig.. (skulle bara se ifall ni läste allt)  :--)
sportbh
gummikorg svart
kopieringspapper
bakplåtspapper
folie
plastpåsar
gardiner mörkblå eller vita
blockchoklad

Så var är då det här...jo min inköpslista. Imorgon bär det iväg till Ullared. Jippi, känner mig laddad och har laddat kontot :-)

Dagens kock!

Alltsedan jag såg Per Morberg i 1939 har jag tyckt att han ser allmänt läskig ut....jag förknippar honom helt enkelt med hans roller där han ofta spelat elak.

MEN jag måste säga att jag gillar skarpt hans matlagningsprogram Vad blir det för mat. Han är störtskön och utklassa MatTina och Niklas och allt vad dom heter.
Det enda "matprogammet" han inte slår är Halv åtta hos mig :--)

Idag är det dax för ett nytt avsnitt på 4+, missa inte det!

Små glimtar från min nya kärlek...

Idag bjuder jag (generöst va) på små bilder från min nya favoritpryl Ångduschen! :)
Badrummet ser just nu ut som fan på ren svenska så lite mer "miljöbilder" kommer vid ett annat tillfälle....

 
  

Härinfrån styr man lyse och temperaturen..jag är så glad att inget ser plastigt och fult ut utan allt är enligt mitt tycke stilrent.

        
Här är vår lilla stol som även går att göra till en bänk. Här kan man villa sin lilla eller stora rumpa och bara njuta. Materialet är teak och den känns väldigt gedigen...Ni ser även 4 av 6 "massagepluppar" eller vad det nu kan tänkas heta :)

                    

Här ser ni ena glasdörren, utanför lutar handdukstorken som ännu inte blivit upphängd...


             
          

 
 


Dagen så här långt...

Idag var det riktigt segt att stiga upp på morgonen..fick tvinga mig upp och kom därför onvanligt sent till jobbet...
Men som tur väl var piggnade jag till när jag kom dit och har varit produktiv som sig bör när man är på jobbet :)

Dagens sallad är uppäten, Milo har fått en 45 minuters promenad och nu ska jag ge mig iväg på Afropowerdance...sen är det dax för en dusch igen i min HÄRLIGA ångdusch, jag är kär :)
Nästan lika kär som jag är i min självgående dammsugare..eller kanske lite mer...svårt att säga!

ha en härlig fredagskväll...

dagens tv program som jag satt på inspelning är halv åtta hos mig (såklart) och så en ny serie som jag tror hette Morden eller nått sånt på svt.


Problemyta in the kitchen...

Mitt lilla fönster i köket som är ovanför diskbänken har länge varit lite av en problemyta som mest har fått agera avlastningsyta för gamla haldöda blommor, äggklockor, mediciner och lite annat.
Men för några veckor sedan när jag var i lund hittade jag dessa små "burkar" i porslin hos salt & pepper som jag föll för....

       Me like this mönster :)

          
           Här står alla 3 kompisarna ihop :--)

 
 Dom var liten mindre än jag trodde så ev får en till följa med hem nästa gång jag är i Lund.


Dagen D

Idag har jag och min man varit nere på MAS i Malmö. Anledningen till detta besök var att vi ÄNTLIGEN ska få göra IVF (provrörsbefruktning). Vi behöve inte gå in på några detaljer men idag var det iallfall så äntligen dax efter många års kamp. Det var idag obligatorisk informationsträff som alla måste gå på först och det var vi och kanske 15 andra par som lyssnade på en sjuksköterska som gick igenom hur det hela går till.
Jag har ju redan läst på så det var inte så mycket nytt, MEN det var ju lixsom startskottet och vi har ju längtat så länge så vi var där redan en timme innan för vi inte skulle komma försent. Men jag blev jätteförvånad för av oss 15 par var det säkert 6 stycken som kom insläntrandes för sent, när den trevliga sjuksköterskan redan börjat sin presentation och hon fick avbryta och gå och öppna dörren hela tiden. Förstår inte att det ska vara så svårt att komma i tid, jammenar alla dom paren som var där längtar förmodligen lika mycket som vi!! Klart man kan komma för sent pga diverse oförutsedda händelser men inte så många par!
MAS visade ju sig oxå vara typ en liten stad i staden (Malmö) och det var ju hur stort som helst, men med en bra karta i handen så gick det fint :)
Nu har vi en spännande vinter framför oss :)
Vet inte hur mycket jag kommr skriva om den här proceduren, det får tiden utvisa :)

På vägen hem somnade jag i bilen och sov hela vägen hem (1,5 timme) förmodligen en hel del spänning som släppte och jag känner mig fortfarande helt slut.
Så idag blir det bara en kort promenad med Milo och sen tänker jag minsann ligga i soffan och slappa, lite surf...lite äntligen hemme/house tycker jag låder allldeles lagom.


Dagen D

Idag har jag och min man varit nere på MAS i Malmö. Anledningen till detta besök var att vi ÄNTLIGEN ska få göra IVF (provrörsbefruktning). Vi behöve inte gå in på några detaljer men idag var det iallfall så äntligen dax efter många års kamp. Det var idag obligatorisk informationsträff som alla måste gå på först och det var vi och kanske 15 andra par som lyssnade på en sjuksköterska som gick igenom hur det hela går till.
Jag har ju redan läst på så det var inte så mycket nytt, MEN det var ju lixsom startskottet och vi har ju längtat så länge så vi var där redan en timme innan för vi inte skulle komma försent. Men jag blev jätteförvånad för av oss 15 par var det säkert 6 stycken som kom insläntrandes för sent, när den trevliga sjuksköterskan redan börjat sin presentation och hon fick avbryta och gå och öppna dörren hela tiden. Förstår inte att det ska vara så svårt att komma i tid, jammenar alla dom paren som var där längtar förmodligen lika mycket som vi!! Klart man kan komma för sent pga diverse oförutsedda händelser men inte så många par!
MAS visade ju sig oxå vara typ en liten stad i staden (Malmö) och det var ju hur stort som helst, men med en bra karta i handen så gick det fint :)
Nu har vi en spännande vinter framför oss :)
Vet inte hur mycket jag kommr skriva om den här proceduren, det får tiden utvisa :)

På vägen hem somnade jag i bilen och sov hela vägen hem (1,5 timme) förmodligen en hel del spänning som släppte och jag känner mig fortfarande helt slut.
Så idag blir det bara en kort promenad med Milo och sen tänker jag minsann ligga i soffan och slappa, lite surf...lite äntligen hemme/house tycker jag låder allldeles lagom.


Nu är det lagligt...

Alltså jag vet ju att det inte finns en lag för att prata/planera jul innan 1 november men det borde nästan göra det tycker jag! :) (kan kanske ha brytit mot denna "regel" själv men det låtsas jag inte om)
MEN, nu har vi ju passerat 1 november så nu är det ju helt okej att börjar planera OCH inhandla diverse olika saker till jul.
Det är ju faktiskt bara 4 veckor kvar till 1 advent så det är nu hög tid att se över vad som behövs införskaffas.
Har länge varit sugen på någon form av julkrubba men inte hittat någon som känns sådär rätt men kikade nyss in på designonline och hitta denna varianten...skulle helt klart funka!

            
bild: designonline

Så hur var det nu....

att duscha i felicity?? LJUVLIGT, härligt och helt fantastiskt :-) Vi har funnit varandra jag och Felicity och jag
tror att vi kommer vara vänner länge länge länge....


             

"live" bilder kommer senare :)

Ummmmmm...

Duschen får 5 plus :-)   Den var hur skön som helst...ångan var ljuvlig och jag känner mig renare än på länge.
Jag är så glad att den äntligen är på plats och installerad. Nu återstår bara lite småfix i badrummet och sen är det KLART!!!!
Och nästa helg börjar vi nog med vardasrummet och jag har inte ens bestämmt mig för hur det ska se ut ännu, eller förlåt VI har inte bestämt det ännu :)
Så nu är det dax att börja planera, hihihi...
Men först...sova...
natti natti


Nu är det såååå nära!!

Att vi får ta en dusch i vår nya ångdusch!! SOm vi har längtat..typ sen i början på sommaren :)
Just nu håller rörkmokarna på med det sista och sen jävlar (ursäkta uttrycket) så ska det ångas. Åtkommer
med feedback om hur det gick. Hoppas fanken det är skönt som tusan så mycket som den duschen kostade :)

Jag var ute..

Det var segt att ta sig ut idag visade det sig...mannen var seg och det hör INTE till vanligheten även ifall han var på partaj igår. Jag tog mig iallfall i kragen och stack till gymmet en runda, väl hemma så tog vi på oss och gav oss iväg ut..
Så efter lite klipp och vik med markväv så slängde vi på stenarna, det blev massor över så nu måste jag fundera va vi ska göra av alla dom :)
Så här blev det iallfall. Ska givetvis ha lite växter i "rabatterna" men det blir inte förrens till våren...


          
             

Ett av dagens projekt....

Idag ska vi försöka vara ute och fixa lite...vädret är tyvärr INTE lika fint som det var igår då solen sken, men men
det är ju inte så mycket att göra åt.
Vi har en massa sjösten som ska spridas ut lite här och var...finns en RISK att det är mannen som kommer göra det mesta och jag kommer hitta på ursäkter för att vara inne och fixa :--)

 
                
Stenen.....



                         
Ska spridas runt den vissna clematisen OCH i "stenrabatten"


             
Någon gång till sommaren hoppas jag att det än en gång lyser grönt av gräs i trädgården...

Äntligen söndag...

Jag älskar söndag morgon...har inte alltid gjort det..men nu för tiden tycker jag det är härligt! 
Förr hände det ju typ titt som tätt att söndagen bara var en plåga pga lite för mycket party på lördagskvällen.
MEN NU när man är gammal och klok och nästan aldrig dricker något så är det en ljuvlig dag. Älskar att stiga upp tidigt,när man och hund fortfarande ligger och sover och fixa och dona här hemma.
Idag har jag hunnit med att sortera/hänga/stryka tvätt OCH målat ena bänkskiva klart!! Nu är det bara en matt lack som ska läggas på så att den inte glänser så mycket...Bänkskiva 1 blev bättre än bänkskiva 2 men jag orkar inte hålla på längre....


            
                                                bänkskiva 2



Nu ska jag åka och köpa lite frallor och käka frukost. Hoppas ni alla får en lika skön start på söndagen som jag har haft :-)

RSS 2.0