Tisdagstema v13 - Blogghörna

Den här veckans tema i fabriken är blogghörn. Någon sådan har jag inte. Visst vi har ett kontor där TANKEN var att jag kanske skulle sitta...men det gör jag aldrig :)
Sååå 50 % av all bloggning/surfning sker här...
Denna hörnan av soffan är min och här sitter jag eller halvligger titt som tätt. :)
Andra halvan tillbringar jag här
Vik köksbordet, här iklädd julklädsel, orkade inte ta någon ny bild :)
Kika in på fabriken för mer inspiration :)
Kram Kram

HoHo

Vi är ju många ute i bloggvärlden som tycker att ugglor är kul att inreda med.
I april kommer det en ny tavla på IKEA som jag tycker var tämligen söt :) En färgklick!
99 kr kommer den kosta. Tycker den känns lite 70-tal så där och påminner lite om både Fablernas värld och Helge i Från A till Ö :-) Den skulle nog kunna funka i både gästrummet eller biblioteket, berors på lite hur stor den är :)
Bild lånad från Livet Hemma!

Lite pyssel

Jag är inne i en liten formsvacka när det gäller det mesta. Blogg, fixa här hemma och pyssla...allt är just nu lite jobbigt :) Tror jag behöver lite mer sool och värme så rättar det nog till sig.
Igår "tvingade" min man mig iallfall att göra en återvinning till glödlampor.
Tog ett rör som det varit en whiskeyflaska och satte igång..
så här blev det :)
Det här får bli mitt söndagsbidrag till fabriken den här veckan. Spana in sidan för mer inspiration.

Ikväll släcker vi!

Ikväll släcker vi här hemma. Mellan klockan 20.30-21.30 kommer det endast vara skenen från ljus som lyser upp detta hem. Hoppas ni därute gör det samma.
Och ni...glöm inte att ställa om klockan inatt. Vi ställer FRAM utemöblerna :-)

Tidiga tecken

Här nere i Älmhult har ännu inte våren kommit. Idag har det visserligen varit ganska så varmt men för att det ska vara vår ska ju medeltemperaturen ligga på över Nollan i minst 7 dagar och det tror jag inte det gjort ännu.
MEN trots detta så är det ju ljuvligt med de första vårtecknen. När jag var ute och busade lite med Milo nyss såg jag till min stora förvåning att det hade tittat upp lite snödroppar här och var!
En annan tapper växt som alltid kommer tidigt är rabarberna. Små knopphuvuden tittar redan upp och säger hej till våren.
Milo tycker det är superhärligt när det är barmark, det finns såå mycket kul vattengeggapölar överallt och det gillar han tyvärr :)
Nepps, nu är det 30 min plugg till som gäller. Sen ska jag nog få ledigt för idag :) Rask promenad med Milo och en tur till Lindex står på schemat, annars blir det slapp, slapp och åter slapp :)
Kram Kram

blogg försumning

Hej alla
Just nu känner jag att jag missköter mitt bloggande lite. Det är så mycket annat som ska hinnas med :)
Tycker fortfarande att det är lika roligt men av någon anledning prioriterar jag andra saker framför bloggen. Det är väl så det är ibland :)
Hoppas iallfall inom den närmsta veckan kunna visa lite uppdaterade bilder på gästrummet. Det har inte hänt så mycket de senaste veckorna men den här veckan har Marcus lovat att måla det sista så att vi kan lägga golvet!
Syster Yster med familj kommer ner till påsk och då skulle jag vilja vara klar med ALLT (utom byte av fönster).
Men förmodligen kommer vi inte hinna det då vi har en massa saker inplanerade på helgerna typ ända fram till midsommar :-)
Nu ska jag snart iväg på lite tjejkväll. Det ska bli jättetrevlig som vanligt :)
Må väl alla!

Kram Kram

Skydd från solen

Jag tycker det är ganska så fint med en pavaljong. Men samtidigt så tycker jag att det kräver sin omgivning.
Jag skulle gärna ha en här hemma, helst någonstanns i trädgården, men när jag tittar på min trädgård finns det ingenstanns det passar in. I min värld så ska den stå någonstanns där det är lite lummigt, mycket buskar, träd och blommor omkring och nått sånt finns inte i min trädgård...
Så hos mig får det nog fortsätta vara något som jag tycker är fint, men inte kommer skaffa själv.
Ammerön från IKEA är ett fint exempel. Helt okej prismässigt 1995 kr.
Bild lånad från Livet Hemma

Tisdagstema v11 - bokhylla

Hej
Såhär en dag för sent kommer här mitt bidrag till fabriken den här veckan. Eftersom jag ligger hemma sjuk så blir det ett kort inlägg med gamla bilder!
Just nu har vi faktiskt ingen bokhylla här hemma. Mannen ska snickra ihop en till "Biblioteket". Jag är inte sådär tjuperförtjust i att bokhyllor, MEN älskar min pocket bokhylla :-)
Snart ska som sagt H:et får en annan bokhyllekompis, men det blir när Marcus har tid. Han har fullt upp på schemat just nu och vi sitter ju inte direkt i sjön :)
Nu ska jag forsätta vara sjuk.
Kram Kram

Praktiskt framför snyggt

Ofta Ofta när man inreder hemma så går det snygga framför det praktiska.
När vi valde att ha en altandörr helt i glas i köket tex. Snyggt men ganska opraktiskt av många anledningar.
Dels så är det väldigt populärt för barn att luta sig mot den med näsor och händer :) OCH även hundar gillar att trycka nosen mot den. OCH det kan vara lite farligt om man har haft dörren öppen och sedan stänger den..både hundar och människor har gått rakt in i den.
Nåja, nu var det inte altandörren det här skulle handla om ett tillfälle där faktikst det praktiska har vunnit över det snygga :)
Återvinning är ett gissel. Vi har backar ute i förrådet men ofta är det grejer ivägen så vi ställer det alltid precis innanför dörren i ica-kassar, eller hänger vi en kasse på dörren i köket och fyller den och det är ju lagom snyggt.
SÅ för någon månad sen eller så köpte jag åtvinningskassar på IKEA och nu har dom flyttat in under skrivbordet i kontoret. Inte supersnyggt, men väldans praktiskt. OCH vi använder nästan inte kontoret så någon nytta kan ju rummet göra. Det är mest bara en passage till lilla altanen.
Nu återstår bara att göra lite lappar till kassarna och sen är Mörtstigens återvinningcentral färdig!
Kontoret ska för övrigt uppdateras lite...men INTE förrens vi är klara med ovanvåningen :)
Kram Kram

Hej då

Näpps, jag ska inte sluta blogga, eller ta farväl på någott sätt.
Hej då är senaste pysslet. På vår ytterdörr i tvättstugan hade jag innan en pratbubbla men hade gjort sitt
så lite ny dekoration behövde komma upp. Knåpade tämligen snabbt ihop ett litet Hej då i brist på anant :)
Starten på lördagen har annars tillbringats med lite lätt upp-plockning av diverse grejer som låg lite överallt. Gav ju Marcus ett löfte att försöka bli lite mer ordningsam och det går väl typ lite sisådär. Ikväll ska vi iväg och fira Marcus ena lillebror OCH hans kära sambo, snart blivande fru och det ska bli jättetrevligt.
Fram tills dess så ska försöka plugga lite och fixa lite mer här hemma.
Hoppas ni får en fin lördag
Kram Kram
ps. Glöm inte att åka till IKEA och införskaffa sommarmöbler, framför allt ni som vill köpa VÅGÖ. Dom lär gå som smör i solsken, iallfall dom vita och svarta.

Tisdagstema v10 - golv

Veckans tema i fabriken är golv.
I många nybyggda hus, eller för den delen renoverade hus väljer folk att lägga samma golv i alla rum, ofast ek.
Själv tycker jag om att variera mig och inte har det precis likadant överallt.
När vi renoverade ovanvånigen beslutaade vi oss att göra det förnuftiga och lägga in ett laminatgolv med tanke på Milo och hans klor. Laminatgolv är grymt underskattat och man behöver ju inte köpa ett laminat för 39 kr på bauhaus (inte för att det är något fel), utan det finns ju en hel uppsjö med varianter.
Vi valde en liten dyrare variant som ska vara väldigt slitstarkt
Ett annat favoritgolv här hemma är "pluttgolvet" i toaletten.
Här komer jag inte ihåg vilket märke det är men vet att det finns lite olika fabrikat och det varierar en hel del i pris. Det här golvet är INTE ok att lägga i ett badrum som har golvbrunn, men eftersom vi bara ha toalett så behövs ju inte det och då funkar golvet perfekt!
Sista favoriten är golvet i toaletten. Svårt att fånga på bild men här ser man lite att det är lite
rutmönster i. Jag fastnade för detta för det påminde mig lite om virrvarr vilket är ett favoritmönster.
Tja det var triss i golv från mörtstigen. Nu ska jag luta mig tillbaks, logga på alcro.se och leta färger till ett kommande projekt :)
Kram Kram
ps...för mer golvinspiration kika in på fabriken

Till lilla vovven!

Milo behöver definitivt ingen hunbädd att ligga på. Han gillar mest att ligga på antingen golvet, mattan eller uppe i soffan, MEN matte tycker ju att han lixsom ändå behöver nått som lixsom är hans egen plats uppe i vardagsrummet.

Länge så har fatboy varit favoriten
MEN när jag såg dessa sötnosar på vipdog så undrar jag om inte dessa är snäppet cooolare :)
Och jag tog ett snack med Milo innan och han sa att om han får den gröna eller turkosa så kommer han använda dom, men den rosa tyckte han lite mer passade typ en vit liten pudeltjej så den ville han inte ha :-)

Söndagsbilden - vecka 9

Veckans söndagsbidrag till fabriken får bli lite bilder från Livigno. Tog inte så mycket bilder, vi var ju där för två år sen och det hade inte förändrats så mycket :)

Äntligen hemma!

Hej Alla
Har ju varit en 1-veckas uppehåll på bloggandet under vår Italienresa. Men igår kom vi hem så nu är det dax att knåpa ihop ett litet inlägg. Resan har varit fantastiskt. Skidåkning och god mat dagarna i ända. Det enda som inte var bra var vår lägenhet som både var minimalisk och luktade inpyrd rök, blärk. Men men borsett från det var allt som sagt bara bara bra.
MEN
Som alltid är det ju fantastiskt skönt att komma hem igen, till huset och till Milo.
Det verkar ju för övrigt som om våren är på väg. Nästan all snö är borta och det är ju superskönt!
Nästkommande veckor hoppas vi bli klara med ovanvåningen. Gästrummet ska målas någon gång till och sen ska golvet läggas. Efter det så ska bara möblerna fixas till i gästrummet och biblioteket OCH till sist så ska fönsterna bytas men det blir när våren har kommit :-)
Eftersom renoveringen är en liiiiten budgetvariant, vilket innebär att jag inte tänker köpa massa dyra ELLER billiga grejer så är det upphotning av gammalt ELLER macke-fixar själv som gäller. Men lite nya gardintyger måste jag ha och ev nytt överkast till gästsängen.
Kram Kram

RSS 2.0