Så hur gick det då??

Hej
Alltså måste erkänna att premiären för kidsen i var sin säng gick inge vidare. Dom vaknade typ 1 miljard gånger och deras stackars mamma fick inte mycket sammanhängande sömn den natten. Igår natt föste vi ihop deras sängar, och om det var slumpen eller inte men dom sov mycket bättre, dock inte bra för dom vaknade och ville ha mat båda 2 vid olika tidpunkter. Klockan 05 var båda vakna, då låg dom och snackade med varandra i säkert 15 minuter :-)  Lät störtskönt!
Just nu sussas det sött, men jag får nog sova lite för om några timmar är det nog dax...trist är det att dom vaknar på nätterna..men jag har väl haft det för bra..för länge så nu kommer payback!
Här ligger mina småmuppar och försöker dra av sig sina strumpor, det brukar lyckas ganska så ofta :)
Nä, dax för att sova lite.
Natti Natti

Barnen har flyttat!

Jaha, så har barnen flyttat ur sovrummet och in i sitt rum vägg i vägg. Jag var lite tveksam men det känns helt okej faktikst. :-)
Rummet är inte riktigt klart ännu  men deras sängar är iallfall på plats. Har lite grejer som ska spraymålas, bla lysknappen och en lampfot. Mörkläggningsgardiner ska syns och de provosoriska som är där nu ska väck. En hylla måste upp och lite mer förvaring på plats. Först hade vi bestämt oss att det skulle bli en stringhylla i vitt, men nu filurar jag lite på en annan ide :). Vi får väl se hur det sluar :)
Kidsen har sovit i rummet 2 nätter nu men inatt är första gången dom sover i varsin säng! Än så länge sover dom gått..vi får hoppas det vara så till iallfall 04.00 :-)
Elsa sover närmst fönstret och Harry får sova i den andra sängen :)
Barnen har ett gäng kompisar som håller dom sällskap på nätterna.
Syns vem som är ägare till den här Nallen :--)
Snuttefiltarna hänger på kanten och väntar.
På väggen hänger tavlorna jag köpte på Ullared. Här är bokstavs-varianten.
Här är en vy från min sänghalva. Vi har ju öppet in till barnrummet och det känns bra minsann :) Det blir några turer in varje natt. Harry är mest orolig av sig, han lägger sig på mage när han sover och det gillar INTE hans mamma. Han verkar dock trivas på mage, även ifall han ibland vaknar när han vänder sig. Elsa gör inte så mycket väsen av sig. Jag har ju varit bortskämd med kids som sover hela nätterna. Men sen vi började med Välling förra helgen så har det ändrats tyvärr. De somnar nästan alltid kl 19.00 i sina sängar helt av sig själva. Men Harry har vaknat vid 23 ett par kvällar och båda vaknar ofta mellan 03,30 - 04,30 och vill ha käk...sen somnar dom om men sover sällan längre än till 07. Så sovmornar är ett minne blott :(
Men men..jag klagar inte, det kunde varit värre :)
Nu ska jag surfa runt lite och hitta inspiration till någon väggdekoration.
Kram Kram

det var väl bara en tidsfråga....

Innan IKEA skulle börja sälja lite tv:apparater.
Och nu verkar den dagen ha kommit! De här bilderna finns idag på Livet hemma!
Vad tycks??? Själv är jag skeptisk...mycket skeptisk...
ser visserligen rätt okej ut..men men...läs mer på livethemma.se, där står mycker mer om det.
Dax för blöjbyten!
Kram kram

6 månader

Hej Vänner!
Idag för 6 månader kom så våra pluttar äntligen till världen. Det är inte klokt va tiden går fort :-)
Då var de så här pyttesmå (mobilbild så ursäkta kvalisorten). Nu har mina bjässar blivit stora. Elsa väger idag 6300 och är 62 lång, och Harry väger 6800 och är 63 lång (tror dock att dom mätte längden lite galet för Elsa var längre sist) :-)
Så här stora har dom alltså blivit nu :)
Livet som mamma är preciiiiis så underbart som jag föreställt mig, och så gångar man det med 1000 ungefär :)
Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva den här känslan så lyckan är ju såklart total.
Och såhär efter 6 månader tillsammans så kan jag inte ens föreställa mig ett liv utan mina små gullungar.
Elsa min lilla tjej, hon är vår lilla filosof :) Hon tycker om att ligga/sitta och filosofera för sig själv, och helst samtidigt försöka svälja sin hand, eller slicka på något som finns i sin närhet (typ sin brors huvud) :-)
Hon är en riktig liten pratkvarn (undra vem hon ärvt det ifrån) och lite lat.
Harry är en liten spillevink som INTE gillar att va sysslolös. Det spritter i hela hans kriopp mest helal tiden och han måste jämt ha nått att utforska och pilla på. Han tvärtemot sin syster älskar att ligga på mage.
~~~~~~~~
Det var våra små underverk det :-)
Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att de små underverken vill sova och inte ha mat förrens minst 05 :)
Kram Kram

April April

Hej Vänner!
Inser att det var några dagar sen jag bloggade. Alltså det är inte så mycket inredning i mitt liv just nu. Önskar jag hade mer tid, men det har jag inte. Macke och jag satt häromdagen och skrev en liten "att-göra-lista", på småsaker här hemma som ska fixas till, till exempel en tröskel som ska upp eller en sladd som ska dras..Tror vi fick ner 45 punkter!! Typ 5 var mina och resten Mackes..hihihihihi ibland är det EXTRA bra att vara gift med en snickare, då slipper man lixsom göra så mycket trista saker :)
~~~~~~~~~~
Annars händer det inte så mycket här. Det är mest fokus på barnen och deras utveckling. Dom blir 6 månader på söndag, inte klokt va tiden går!!! Helt galet.
Här ligger mina små tjockisar och har lite syskonmys och kollar på tv :-)
De ser lite tjockare ut här än de verkligen är :)   Och harry stackarn...alltid dessa haklappar :) Men så fort du sluta kräkas pluttas så lovar jag du ska slippa dom. :-)
^~~~~~~~~~
Nähä, nog bäst jag kryper till kojs. Kidsen är ltie krassliga, framför allt Elsa har lite otäck hosta så det finns risk för en natt men mycket upp-och-titta-hur-Elsa-mår.
Förresten, funderar på om Leopard ska få flytta hem till oss...
Vi ska ju ha stokke stolar sen men det blir inte förrens lite senare (av diverse olika anledningar). Nu har vi 2 antilop men lixsom hur jäkla roliga är dom. Praktiska tja visst, men fula ummmm jätte! Macke tycker dock att dessa verkar lite ostabila. Vår lilla hund lär gilla att vara vid barnstolarna med tanke på ev spill och då är antilp mer praktiskt, känns mer som han kan sticka trassla in sig här och välta stolen....hmmm vi får väl se hur det slutar!
Dax för bingen.
Kram Kram

Spegel spegel på väggen där..

Hej Hej
I sovrummet här hemma har vi en tämligen trist och ganska ful spegel från IKEA. Det positiva med den är att man ser typ 5 kg smalare ut :-)  Vet inte hur många gånger Milo har strukigt förbi den och jag trott den ska ramla ner, men icke sa nicke...den hänger där ännu. Skulle dock vilja byta ut den. Den här från designtorget är så himla snygg.
Men...den är på tok för dyr, nästan 4000 kr, den är för kort och den lilla hyllan längst ner skulle vi gå in i hela tiden :)  MEN den kanske kan få plats någon annanstans någon gång, när vi vunnit på lotto och vill renovera hallen till exempel :-)
Kram Kram

Lite nytt från det blågula varuhuset

Hej vänner!
Idag masade jag mig och barnen bort till IKEA. Vi har nästan exakt 3 km dit gångväg :-)
Väl där käkade jag lunch med några andra mammor och sen flyttade jag mig in till jobbet och fikade lite (fast jag glömde ta fram fikat jag köpt) hihihi, men några kollegor innan jag gick hem igen. Elsa fick värsta tokskrikutbrottet innan vi gick från jobbet, ovanligt för att vara henne, men väl ute somnade hon som en stock och sov hela vägen hem. Harry busen vaknade när det var en bit kvar och ville inte alls ligga i vagnen längre. Så det var bara för gamla mamman att plocka upp honom för att undvika 2 vakna bebisar, en går lixsom att bära men 2 är värre :-)
Nåväl, kikade iallfall in på IKEAS hemsida och hittade lite fina nyheter som jag nog få kolla lite närmare på!
Kudden Malin
mer Malin, här tyget Malin sten
mer Malin tyg, här våg
Rullbord som jag tror skulle funka fint på vår toalett :)
Dom här små ljuslyktorna ser ju sjukt snygga ut. Först trodde jag det var washi tejp :-)
Stolen Preben. Tycker benen är skitsnygga, men sitsen är bara sådär enligt mig. Ett stort minus oxå att tyget inte är avtagbart. Med samma ben och en snyggare tyg skulle det bli en riktig fullträff enligt mig :-)
~~~~~~~~
Näpps, dax att nana. Fröken Elsa har börjat bli taskig mot sin mamma och brukar vakna mellan 4-5 och vilja ha mat, men men..jag ska inte klaga, hört det finns dom som har det värre :-)
Kram Kram

våren kom av sig..

Hej Vänner!

Hoppas ni har det bra så här tidigt på vårkanten :) Våre har ju kommit lite av sig men den kommer säkert tillbaks. Här i Älmhult blommar iallafall vitsipporna för fullt, även ifall dom just idag nog har dragit ihop sig lite. :-)
Här hemma händer inte så mycket. Livet som mamma rullar på som vanligt, barnen växer och frodas och vi har senaste veckorna njutit av det fina vädret. Det har blivit många och långa promenader och även lekts och busats på altanen. Skönt när man kan vara ute lite och njuta av våren!
Inredningsmässigt händer det inte så mycket här hemma. Det hinns lixsom inte med, eller jo det skulle nog hunnits med men just nu prioteras annat :-) Häromdagen när jag bytte sängkläder så hittade jag påslakan som mamma gav mig innan pluttarna föddes, det var det påslakan som jag hade i min spjälsäng när jag var lite. OCH turligt nog så passar det. :-)  Känns mysigt på nått sätt att barnen sover i samma påslakan som jag gjorde när jag var liten :)
Visst doftar det 70-tal :-)
Sen twinsen började lägga sig tidigare, kring 19.00 så vaknar dom ibland på natten, oftast inte innan kl 05 men inatt vaknade Elsa klockan 3, sen harry vid 5 och jag kände mig helt död. Fast sen tänkte jag att fanken jag ska inte klaga, har oftast bra nätter och dom somnar alltid med en gång efter dom käkat *ta i trä*.
Alltså det är alltid lite riskabelt att skriva sånt här, jag kommer säkert få äta upp det :)
Men nä, det enda jag ska äta upp just nu iallafall är gårdagens födelsedagstårta, tant Anna blev 37 unga år :-)
Kram Kram

RSS 2.0