Frossa gånger två

Hej Vänner!
Den senaste tiden har jag frossat ohyggligt när det gåller 2 olika saker.
1. Kläder till barnen
2. Onyttigheter
Det msåte få ett stopp, båda 2, framför allt det sista! Jag vågar inte ens skriva hur mycket kakor, glass, godis och annat som jag stoppar i mig varje dag! Från början när jag hade mycket mjölk att pumpa ut så gick jag ändå ner i vikt..men nu när mjölken börjar sina så börjar jag lägga på mig så nu är det dax att ta mig i kragen!
Snart även dax att börja träna! Som jag längtar. Jogging får nog vänta ett tag till. Får nog bli powerwalk och stavgång i början. Och så besök på gymmet såklart!
~~~~~~~~~~
När det gäller shopping till barnen så har jag oxå frossat som tusan. Har varit iväg i Växjö ett par gånger och så en tripp till väla och alla gånger har jag kommit hem smockad med kläder. Och sen finns ju internet. Igår kom denna laddning från Polarn
Det är 4 bodys, 5 par tajts och 2 klänningar (tror jag). Egentligen är jag inget superfan av polarn. Tycker deras priser är lite för höga när man ska handla till två. Tja även ifall man bara ska handla till 1. Men gillar randigt och klara färger så det fick bli en laddning. Till råga på allt köpte jag lite till i Väla
Då blev det visserligen "bara" 4 tajts och en klänning, men ändå.
Min kära make tycker inte vi behöver mer just nu och han kanske har rätt. Men jag har handlat både56, 62 och 68. Det går ju så himla mycket kläder. Iallfall till Harry som kräks ner allt han har!
Dessutom har jag handlat ännu mer från Åhlens. Kappahl, Lindex och H&M har det blivit lite mindre. Så mina barn behöver inte "gå" nakna de närmsta månaderna :)
Nu ska jag fixa lite käk till mig och maken. Det blir inbakad kassler till lunch!

Kram Kram

God jul

Rubriken säger allt :)
Julkramar till er alla! Sitter I bilen på väg från mamma till svärmor där vi ska avrunda kvällen. Hoppas ni alla haft en underbar dag hur ni än har "firat" den.
Kram kram


Bröllopsgåva

Jag och Marcus gifte oss i februari 2008. I bröllopspresent önskade vi oss bestick av min mamma. Dock kunde vi aldrig bestämma oss vilka bestick vi ville ha..och sen har det lixsom glömts bort trots att mamma har påmint oss hundra gånger. Men nu förra veckan när jag och mamma var i Växjö beställde vi faktikst ÄNTLIGEN bestick.
Så snart är 8 par focus från Gense inflyttade hos mig. Vill nog ha 12 eller kanske tom 16 men det får jag önska mig i present längre fram. Åtta känns som en bra början :)
Nu ska jag fortsätta plocka fram mina tomtar
Kram Kram

Ny matplats!

Ja vi har en ny "matplats", fast kanske inte en sådan matplats ni tänker på :)
Vi har helt enkelt masat ut vår gamla SUPERSKÖNA tomelilla fotölj från IKEA till köket och ställt den jämte kaminen. Den är väl lite stor för att stå där egentligen men det är sååååååååå skönt att sitta jämte kaminen och mata kidsen. Sen sitter man väldans bra och får gått stöd av armstöden. ME LIKE!
~~~~~~
Klockan har nu passerat 23:30 och jag sitter och reflekterar lite över vad jag gjort idag, och vad som är kvar att göra inför julen. Det mesta är klart men lilla toan uppe ska städas klart och sen ska det pyntas och julgranen är ännu inte klar. Ev ska jag med göra chokladkola imorgon även ifall jag sagt att jag prioriterat bort godiset.
Imorgon kommer syster yster med familj och jag längtar så. Nu ska jag nog försöka sova lite. Har jag tur så sover barnen till fem-snåret.
Kram Kram

Det lider mot jul

Hej Vänner!
Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton. Fast enligt mig börjar ju julen redan 1:a advent :) och julen lixsom på riktigt börjar på lilljulafton då vi har julbord här hemma hos oss (föräldrar och syskon).
Här hemma är det snart julstädat klart. Vi hr köket och toaletterna kvar och sen ska tomtar fram och granen ska kläs. Min planering har skitit sig som vanligt :-)
~~~~~~
Jag är en av dom som tycker att julen=traditioner. Tomtar skall fram och placeras på samma ställe. Vissa kan man såklart byta ut men några vill jag ha framme från år till år, just för att det ska bli en tradition. jag vill att mina barn ska precis som jag minnas att den tomten brukar vara där och där. Jag är ju i högsta del medlem i "slit och släng" klubben och tycker man kan byta ut det mesta hur ofta som helst, MEN just julen är lite helig. Varje år köper jag dock några nya julprylar och försöker även slänga någon, ALLA tomtar behöver inte bestå från år till år.
~~~~~~
Så årets nyheter här hemma kommer från Village. Dom hade hur mycket fina julsaker som helst. Dom här fick följa med mig hem.
Julänglar
och så en ny vit julbock
Dessa ska nog få husera i vardagsrummet uppe.
~~~~~
Nu vaknar nog snart kidsen, eller förhoppningsvis bara Elsa för det är hon som borde stå näst i tur att få mat :)
Innan dess tänkte jag hinna med lite till.
(usch ser ni hur ful vaxduken blir när den legat ihopvikt i garderoben, får nog åka till IKEA och köpa en ny istället och rulla den).
Kram Kram

God morgon

Hej och god morgon.
Ligger i sängen och njuter av att bara slappa lite. Natten har varit bra. Vi matade dom i går kväll och sen vakna Elsa vid ett, Harry vid fyra och Elsa igen vid åtta!! Dom börjar sova längre och llängre. Harry vaknade oxå tilö vid ett när jag matade Elsa men efter att jag stoppat in nappen somna han om.
Nappen är min bästa vän tillsammans med vagnen och babysitter.
Nu ska jag hoppa upp och börja städa, hoppas hinna lite innan Harry vaknar. Idag blir det nog även en tur ner till byn.

Kram kram


Tidigare jul

Hej Mina vänner.
Hoppas ni har en fin luciadag. Själv har jag än så länge en bra dag. Just nu ligger kidse i vagnen framför kaminen och sover (hoppas jag, Elsa sover nog lite räv men så länge det är tyst är jag glad).
Gårdagen var en riktig skitdag (efter 13) med väldans mycket skrik från fröken Elsa så vi hoppas dagen blir bättre.
~~~~~~~~
Jag har börjat skriva dagbok. Den heter
Bajs, skrik och kräkdagboken :-)  Väldigt intressant för utomstående!
Ska försöka luska ut när/varför/hur framför allt Elsa ibland skriker så hysteriskt och se ifall jag hittar något samband. Wish me good luck!
~~~~~~~~~
Julen står ju för dörren. Älskar december månad men i år så blir ju inte julförberedelserna exakt som vanligt. 
Tiden finnes helt enkelt inte (även ifall jag tycker minsann att man har mycket tid för än så länge sover ju barnen mycket, (oftast) ). Vi brukar klä granen dagen innan julafton men i år blir det nog redan till helgen. Vår julstädning är oftast väldans noggrann. Vi tar ett rum i taget, tömmer allt, diska det som diskas kan, damsuger tak, golv och väggar och så tillbaks in med allt. I år blir det dock inte så, det blir bara en vanlig storstädning.
Gran ska vi som sagt ha. I fjol hade vi (enligt mig) en otroligt fin gran. Är mycket nöjd. Årets gran hoppas vi blir lika fin och pyntningen blir nog ungefär detsamma. Annars brukar jag byta från år till år, men vitt får det bli även i år! Tomtarna åker nog oxå fram redan till helgen. Det är planen iallfall. Har insett att med 2 små barn blir det inte alltid som man tänkt sig :-)
(fjolårets gran)
~~~~~~~~
Dax att fixa ny mat så allt är klart till nästa matning som bör vara om 2 timmar, allt för att minimera risken för skrik :-)
Kram Kram

Olympiska spelen till Älmhult?

Nääää det är ju föga troligt :-)
Men färgerna som ingår i ringarna är de färger jag nog tänker ha som accentfärg i barnens rum. Vita väggar och klara starka färger på prylar. Kanske inte så mycket svart..men lite svart blir det ju alltid :-)
Här är lite saker som jag skulle vilja ha!
Ps klocka från IKEA
Olika förvaringar från Lego
Rullgardin monster från Mairo (bild från frapp)
Väggförvaring från Maze
En eller två string pocket hyllor
tavla barntavlor.se
~~~~~~
Det var lite saker jag skulle tänka mig. Tavlan i slutet tycker jag är helt bedårande. Har snart klickat hem en sån om jag orkar resa mig upp och hämta mitt visa kort :)
Fick ett presentkort på barntavlor.se av bästaste vännen Sara (med bloggen thaison - en vardag även i Thailand) och blev som sagt frälst i denna. Dom hade massor annat fint oxå, bland annat namntavlor men jag nöjer mig med den här så länge iallfall.
~~~~~~~
Nu tror jag snart barnen börjar vakna till liv. Iallafall Elsa som snart borde vilja ha käk. Det har varit en härlig förmiddag. Jag har hunnit städa lite, tvätta, pumpa ut käk, gått långpromenad och nu sitter jag mätt och belåten efter lunchen och slösurfar lite. Barnen ligger och snuffsar i vagnen, smidigt och ha dom där dagtid för då kan man bara rulla lite ifall dom håller på att vakna :)  Undra hur många timmar jag kommer stå och dra vagnen fram och tillbaks inomhus, men dt är jag väl förmodligen inte ensam om att göra :-)
Kram Kram

Shopping

Hej vänner!

Idag har större delen av familjen S ( Milo fick stanna hemma) varit i Växjö och shoppat. Hann väl med hälften av juklapparna. Blev mest kläder till kidsen :)
Så det får bli en tur till. Barnen skötte sig exemplariskt, låg i vagnen och sov typ hela tiden.

Nu är det dax för sängen. Är ju en dag imorgon oxå.

Kram kram


Inköp

Hej.

Nu har vi varit på ikea och införskaffat hyllor till tvättstugan. Hoppas maken hinner sätta upp dom imorrn.

Dax att fixa nan inför natten, sen matning innan det blir dax att försöka sova lite. Idag har vi köpt minifom så nu blir det både det och magdroppar. Båda har bajsat ikväll efter vi gav dom miniform så även ifall inte det kanske hjälper av en gång för det tur med sig. :)
Och Elsa har inte skrikit någonting ännu ikväll och hennes skrikperiod har redan varit!! Tänker vara positiv och tro att det här kommer funka!


Kram kram


Skötbordsdel i tvättstugan

Hej Hej
Sitter nyduschad och njuter av tystnaden när barnen sover. Jag och Marcus skulle åkt till IKEA idag och shoppat
lite men vi orkade inte. Får bli på onsdag istället. Vi behöver lite hyllplan till tvättstugan.
Idag ser den delen i tvättstugan som vi har som skötbord/plats ut så här.
På väggen rakt fram ska det upp litehyllplan och några krokar är det tänkt.
Bevhöver nog även lite fler "lådor" för iallfall bodys lådan svämmar över. Gillar dom svarta baljorna från IKEA så det blir nog ett par till sådana. Funkar perfekt att ha skötbordet i tvättstugan. Bra att ha vatten nära så behöver jag inte använda våtservetter. Blöjor och handdukar etc förvaras i skåpen under skötbordet. I antonios backen från IKEA (som inte riktigt passar in men som får vara kvar tills vi hittar nått bättre) är Milos filtar och handdukar.
Det lutar åt att det blir dessa gavlar och sen vita vanliga hyllplan.
Nu är det snart dax för matning igen. Sen blir det soffmys innan man stupar i säng.
Kram Kram

2:a advent

Hej Mina Vänner!

Tänk idag är det 2:a advent. Bara 3 veckor kvar till jul. Känns helt galet! Syster yster med familj kommer
ner i jul som dom gör varannat år så dom jularna är faktiskt lite extra roliga.
Fast till oss kom ju tomten tidigt iår :-) Någon bättre julklapp än Harry och Elsa kan man ju knappast få!!
Pluttarna växer och frodas. Elsa är nu 54 cm och vägde i torsdags typ 3750. Harry är 52 lång men han har nu ätit sig förbi sin syster. Han har alltid, sen födseln varit 100 gram mindre, men nu väger han 150 mer, 3890 vägde han i torsdags. Skulle tippa på att han nu i helgen passerat 4 kilos gränsen :-)

Småfisarna har tyvärr fortfarande problem med sina magar. Framför allt Elsa. Hon har ont i magen och har lite problem med bajseriet. Dom får nu Magdroppar varje dag och det har blivit lite bättre tycker jag. Men det är så jobbigt att se dom ha så ont. Elsa skriker på kvällarna så det skär ända in i benmärgen på mig :(
Men nu kommer det iallfall oftast lite bajs, innan gjorde det inte det så jag hoppas att det är på rätt väg.
Nu sitter dom och sover i varsin babybjörn babysitter. Kanske borde flytta över dom till sängen, MEN man väcker lixsom inte den björn som sover :-)
Här ligger pluttarna och vilar på sängen, storebror Milo övervakar :-)
~~~~~~~
Nu ska jag baka lite tror jag, blir nog nougatrutor :)
I eftermiddag får vi härligt besök av min kusin med make och Harrys och Elsas sysslingar Isak och Moa.
Kram Kram

RSS 2.0