Nu ska den invigas!

När jag fyllde år (vilket jag gör varje år 1 april) så bestämde jag mig att jag var i desperat behov av en symaskin för det fanns ju hur mycket som helst som jag skulle sy. Sagt och gjort för lite födelsedagspengar gick jag och köpte mig en maskin. Det blev en Husqvarna, en enkel och tämligen billig modell.
Och som jag sytt!!! Gardiner, påslakan, kuddfodral, kläder..you name it och jag har sytt det!!
Eller så var det nog inte.....Sanningen är att jag inte ens har packat upp den ur kartongen ännu :)
Men idag, nu jäklar smäller det. Idag ska det sys 1 påslakan och 2 örgott till spjälsängen. Än så länge har jag kommit längre än så här...
Tyget är tvättat och torktumlas just nu.
Men snart kommer mamma på besök och då hoppas vi att det blir lite mer action :)
Och nej, ni som nu tror att bara för att vi syr blått påslakan så är det killar i magen. Det vet vi ännu inte.
Men vi har blått i sovrummet så blir blått oavsett om det är killar eller tjejer (eller en av varje) :-)
Wish me good luck. Det kan jag behöva :-)

Vill ha ALLA ALLA ALLA

Man kan bli lite smått galen när man surfar omkring och letar grejer till bebisarna. Finns ohyggligt mycket som jag tycker är hiskerligt fult...MEN tyvärr oxå mycket som är väldans fint. Filtar är en sak som jag känner spontant att jag kommer köpa ALLDELES för många :-) Nedan har jag listan några av mina favoriter och jag vill faktiskt som sagt ha
ALLA ALLA ALLA :-)
Elefant filt från Mairo - frapp.se
Randiga från PolarnoPyret (ps, köpte förresten varsin nalle till dom idag)
fem myror
moln
pingu - denna o de 2 ovan från jollyroom
paul frank
prickig - denna o apan från barndesign.se
och så några randiga från bonti.se
DET var väl inte så många...borde väl funkar om jag köper alla, jag har ju ändå 2 bebisar i magen :-)

Lite mjukt och mysigt

På lördag ska jag åka till Växjö och försöka genomlida några timmars shopping. Har liiite grejer som behöver fixas
och för varje vecka som går blir jag slöare, otympligare och allmänt tjockare :-)
Bebisarna har lite prylar kvar som ska fixas. Inga måste grejer egentligen, men lite sånna där smågrejer som jag VILL köpa. Tex varsin liten nalle. Mina syskonbarn hade när dom var små (hmm tror faktikst dom hänger med än, iallfall hos lilltjejen) varsin PolaroPyret kanin så jag tror helt sonika att mina små pluttar givetvis oxå måste ha varsin sån. Nu ser dom inte likadana ut längre och färgerna är olika men ändå.
~~~~~~~~~~
En skötväska ska man tydligen ha oxå, och för att vara snäll mot maken blir det en svart variant. Det lutar åt denna från Skip Hop
Inte den snyggaste som finns, men den ska passa till en tvillingvagn och det känns smart och köpa en liten större model och som sagt en neutral. Men men..har inte bestämt mig helt ännu.
~~~~~
Nu ska jag fixa lite varma mackor till mig och maken.
Kram Kram

Uppåt väggarna igen...

Sitter här hemma och försöker surfa runt och se ifall jag hittar några roliga wallies att ha nere i tvättstugan vid skötbordet. Idag har jag ju tvättråd men dom får lämna plats till något mer barnsligt :)
Måste säga att jag gillar den här lilla kaninen rätt mycket. Inte i blått dock men kanske rött :)
Ferm living har ju många mer fina....en liten svamp kanske?
eller små pippifåglar
Eller så kanske jag helt enkelt ska köra en klassisk myrparad :)
Denna från sagonlandet
Vi får väl se vad det blir i slutändan :-)
~~~~~~~~
Annars så har vi varit i Växjö på tvillinginformation. Vi var 6 stycken par som väntade tvillingar. Först småpratade vi lite om ditten och datten med barnmorskan som höll i det. Sen kom ett par som fick sina sötnosar för 3 månader sedan och dom berättade lite och vi fick ställa frågor. Och till sist kom dom från neo-avdelningen och körde en presentation och gick igenom lite hur det fungerar om man hamnar där. 
Det var 3 rätt intressanta timmar.
Nu ska den stora valrossen lägga sig och vila i soffan. Har inte blivit någon vila idag eftersom vi varit iväg och nu känner jag mig ruggigt trött.
Kram Kram

hihihihi

ser nu att jag är lite förvirrad och skriver om samma saker 2 inlägg i rad.
Jaja...ni får ta det med en nypa salt, min hjärna är lite som den är just för tillfället :)

SÅLD

I samband med intåget av bebisar på Mörtstigen så rensar vi och fixar och donar i klädrummet, som ju ska bli barnrum (och klädrum). Vi tänkte köpa dörrar till våra brunsvarta stommar men ja ghar lyckats övertala maken att med tanke på att nu IKEA sänker priset på många PAX så blir det inte så mycket dyrare att köpa allt nytt.
OCH jäklar, han köpte det :-) Så igår la jag ut våra 3 meter garderober på livethemma.se och idag hade jag redan fått 3 som ville köpa dom, känns som jag snart kan skriva SÅLD på dem :-)
Till en början köper vi nog bara 1,5 eller 2 meter. Ska försöka packa ihop så att vi inte behöver mer. Som ni ser har vi tömt ut massor redan så jag tror inte det blir någon omöjlighet.
~~~~~~~
Annars händer det inte så mycket här hemma. Jag är mest slö hela tiden och orkar ingenting. Det här med att boa in sig som tydligen vi blivande mammor ska drabbas av har jag inte märkt av. Jag trodde jag skulle inreda barnrum, köpa grejer och fixa hur tidigt som helst...men det känns lixsom som om det kan vänta tills bebisarna är här och jag vet vad det är för små krabater som ligger där inne och sparkar på sin snälla mamma :)
För övrigt så är jag nu i vecka 30. På tillväxtultraljud i torsdag uppskattades T1 (Roffe) till 1273 gram och T2 (Raffe), till 1375. Så dom är ganska jämnstora :-)
Nu har dom gett mig halsbrännan från hell. Om det var svårt att sova innan på nätterna är det nu omöjligt!
MEEEEEEEEn synd och klaga, orkar fortfarande jobba och vara upprätt så jag har det rätt bra :-)
Nu ska jag vänta in maken och vi ska åka och veckohandla. Det har jag alltid gjort själv men nu orkar jag inte bära så tungt och idag behövs det även hundmat som väger 15 kg tror jag och det gååår lixsom inte, då ploppar nog bebisarna ut på plats :-)
Kram Kram

Nytt i tvättstugan

Vi har nu slängt ur vår ena söndertuggade garderob som stod nere i tvättstugan. Istället har vi flyttat ner klädhängaren/skohyllan vi tidigare hade i hallen.
Funkar bra där :)
Syns på bilden gör även senaste inköpet. När vi var i göteborg införskaffade vi denna
påshållare, som i vårt fall blir möss och vanthållare på Designtorget. Tyckte den passade fint ihop med
hyllan/skohyllan från maze.
~~~~~~~
Nu ska jag lägga ut en annons på livethemma. Jag har övertalat maken att i stället för att bara köpa dörrar till våra garderobsstommar, byter vi ut stommarna oxå så jag får vita, och han köpte det :-)
Så är det någon som behöver 4 meter brunsvarta PAX stommar så hör av er :-)

Färdmedel...

Nä vi har inte köpt någon ny bil ännu. Det kommer tids nog.
Däremot har vi köpt lite färdmedel till bebisarna. En vagn är ÄNTLIGEN beställd. Nu hoppas vi den anländer innan
Roffe och Raffe kommer ut, men det löser väl sig alltid.
Det blev iallfall en svart urban jungle. Känner mig nöjd med mitt val :-) Det enda enda som är lite negativt är att man inte kan ha barnen vända mot sig när dom börjar sitta. Men om jag inte trivs med det får vi väl byta vagn då. Urban är den enda som har EN STOR liggdel och det ville jag ha så pluttarna kan ligga tillsammans.
stoooor liggdel
Bilder lånade av jollyroom
~~~~~~~
Vi passade även på att köpa 2 babyskydd. Vi hade först tänkt hitta begagnat men vi orkade inte leta på blocket, så vi slog till när vi ändå köpte barnvagn. Vi valde mellan Brio Primo och en Acta Graco (eller vad dom nu heter)
Och det slutade med att det blev 2 svarta Brio Primo ink bas. Den kändes helt enkelt lite smidigare än Acta Graco som hade en ganska vid och otymplig suflett. Och vi ska ju bära 2 så då fick det bli Brio.
~~~~~~~
Det var väl veckans inköp det. Annars så tassar jag så smått in i vecka 30. Igår var det dax för TUL och Roffe och Raffe växer som dom ska, vilket känns himla skönt att veta. Då kan jag andas ut i en dag eller två innan jag börjar oroa mig igen :-)
~~~~~~~~
Nu ska jag baka ett par blåbärspajer och frysa in. Har på känn att EFTER pluttarna tittat ut så kan det bli lite besök och då kan det ju va bra att ha lite i frysen och plocka fram.
Ps. Kolla in campadre, dom har supersöta krokar från Maze. Hade jag vetat hur framtida barnrummet ska se ut hade jag slagit till direkt, även ifall priserna kanske inte var så himla mycket nedsatta :)
Kram Kram

Shoppingrunda!

Hej vänner!

Idag är det dax för en shoppingrunda till stora staden Växjö. Vi ska kolla på och ev beställa barnvagn, det är HÖG tid för det :-)  Även babyskydd till bilen och baby sitters ska spanas in. Babyskydd vet jag inte vilka det blir, men babysitters har jag bestämt mig för Baby björns balance, hmm undrar om jag visat det förr, äsch skitsamma, ni får se den igen :-)
Det får väl bli två stycken, för det här är väl en grej som dom inte kan dela :-)
Tänkte oxå titta på babygym men alltså hörrni dom är ju så jääääääkla fula, alla är en sån jäkla explosion av massa hiskerliga färger. Blärk. Men men..det är väl dax att vänja sig vid lite mer färgkaos hemma :-)
Och jag behöver ju inte välja den med mest färg :-)
Har faktiskt spanat in IKEAS nya. Den är lite mer diskret. Om den är snygg vet jag inte men det är väl inte det som dom ska vara :-)
Eller kanske bara en lekmatta?
~~~~~~~
Mobiler till spjälsängen är oxå sånt som jag tycker är hiskerligt fult, men jag har spanat in ett par jag skulle kunna tänka mig. Någon med ljud..och någon utan..
Ovan mobiler är från Jollyroom
Denna höll jag i på Ullared, men ångrade mig...och nu tror jag att jag ångrar mig igen då denna är favorit tillsammans med den virkade överst som jag tycker är sååå himla gullig.
Bilden ovan är från busbjörnen
~~~~~~~~~
Sen pratar alla om någon jäkla BB väska som måste packas :)  Så då måste nog nästan jag få en ny väska. Det kan ju inte bara vara bebisarna som får grejer :-)
Spanat in denna från HM
~~~~~~~~~
Opps, det blev ett långt inlägg. Nu måste jag sätta lite fräs för snart ska vi åka.
Ha en härlig lördag!
Kram Kram

Några små inköp till Roffe och Raffe

Vi är långt ifrån klara med inköp till bebisarna. Vagn är väl det som vi måste ta tag i näst. Är ju i v28 nu så det rasslar på och en vagn kan vara bra att ha :-)  Även babyskydd måste införskaffas. Resten kan man ju lixsom leva utan ett tag. Förra veckan var vi och hämtade sängarna och skötbordet vi köpt. Det står än så länge i garaget och får nog inte komma in ännu på flera veckor. Men tänkte visa bilder iallfall :-)
Sängarna är från Heriloom och dom är ganska så stora. 140x70 cm. Vi räknar med att bebisarna kan sova först på tvären och sen skavfötters. När det blir dax att lägga dom i varsin så får dom flytta från sovrummet till "klädrummet" som vi väl då får döpa om till barnrummet :-)
Skötbordet ska vi ha som ett extraskötbord på ovanvåningen. Gillar det massor för det går lixsom att använda även senare, när inte skötbord längre behövs. På bilden ovan ser ni hur det ser ut utan skötbord. Bilden nere visar själva skötbordet som man sätter på. Även denna kommer från Heirloom. Bilder hur det ser ut på plats kommer som sagt senare...
Annars har jag konstigt nog ännu inte drabbats av det här "boandet" som många pratar om. Jag trodde att jag skulle fixa barnrum och handla grejer innan embryorna ens hade fastnat..men icke sa nicke.
Vi kommer inte göra iordning något barnrum nu från början. Dom ska som sagt sova i vårt rum först, så någon mobil till spjälsängen blir väl det som gör rummet mer barnigt (förutom bebisarna själva då) :-)
Nere i tvättstugan vid skötbordet blir det väl oxå nån wallies eller nått.
Men som sagt inte förrens dom flyttar in i klädrummet så tänker jag göra något större ingrepp. Vi ska redan nu måla om och sätta dörrar på garderoberna. Sätta ner en byrå och lite förvaring till diverse barngrejer. Men det blir inget superduper bebisrum från start. Det får komma senare.
~~~~~~
Nog om bebisarna i magen. Vi har ju även en annan bebis. Milo :-)
Han har varit hos farbror doktorn idag och röntgas, och veterinären hittade ett "streck" mellan hjärta och lunga som han inte riktigt tyckte borde vara där så nu ska vi ner till Helsingborg till en hjärtspecialist. Preciiiiiiiiiiiis vad jag behöver just nu. Oroa mig över Milo :-(
Milo mår bra så länge han inte blir överspeedad/trött och så länge vi håller han lite lugnare så funkar det fint. Och jag hoppas att det typ är så dommen kommer bli. Överansträng honom inte så blir han 130 år, typ.
Hoppas vi får en tid snart så jag slipper oroa mig över honom längre fram när bebisarna kanske vill titta ut.
~~~~~~
Nä nu pallar inte min kropp med att sitta "ihopvikt" vid köksbordet längre. Dax att gå och fläka ut sig någonstanns :-)
Kram Kram

funderingar...

Hej kära vänner!
Här hemma råder kaos. Vi är och rycker, drar, rensar, sorterar, flyttar och ändrar ÖVERALLT. Vi har massor av ideér och det känns lite som vi börjar få lite panik över att bli klar med allt och därför istället för att ta rum för rum är vi i ALLA rum samtidigt. Men men Det kunde kanske varit värre :-)
Jag funderar och funderar på vad jag vill ha för saker och vad vi ska köpa, samtidigt som vi INTE vill köpa för mycket eftersom pengar behöver läggas på annat. En svår mix det där :)
Till tvättstugan behöver vi efter upphottningen (som ni nog inte fått se ännu) en hatthylla och skoställ. Eftersom vi inte hittar nått vi gillar så flyttar vi helt enkelt det vi har uppe i hallen ner till tvättstugan och så tänkte vi köpa
nytt till hallen istället. De flesta av våra gäster går ändå alltid genom tvättstugan så vi tänkte vi bara köper en klädhängare. Har spanat in denna från IKEA, men vet inte om jag gillar den eller inte :-)
Tjusig heter den iallfall, kostar 499 kr på IKEA
Glöm förresten inte att hålla utkik på IKEA, snart är det katalogsläpp OCH nya varor släpp :)
~~~~~~
ONÖDIGA saker bör vi som sagt inte lägga pengar på. Men ibland är det svårt att låta bli. När vi var i Göteborg sprang vi på det här bordet på Designtorget. Både ja och maken gillade det och tyckte det kunde vara en liten färgklick till vardagsrummet. Men sen glömde vi bort det när vi strosade runt, kanske bra det. :-)
Priset var helt okej, 599 tror jag. Från designtorget som sagt.
~~~~~
Nä nu kom maken hem från återvinningstationen, bäst jag sätter fräs så har inte tror att jag bara sitter här
och slappar :-)
Kram Kram

Hemma bäst!

Skönt att vara hemma igen. Vädret är ju äntligen sommarväder och det är skönt även ifall man jobbar igen.
Jag jobbar ju bara 4 timmar, sen fixar jag ju inte att sitta i solen utan mina tupplurar intar jag i skuggan :)
TÄnkte visa lite bilder från vårt fina hotellrum. Det var läckert!
Sängen var så himla skön...för att inte tala om kuddarna. Vi hade 3 var att välja mellan..och om dom inte passade fanns det mer i "lådan" framför sängen :-) Sover som en kratta nu för tiden, men en natt lyckades jag faktiskt sova hela natten och det har jag inte gjort på lääääääänge.
2 svanen fotöljer a la Arne Jacobsen fanns oxå i rummet.
Badkaret och hanfatet var lixsom i sovrummet. Gick att skärma av med draperi. På lördagskvällen tog jag mig ett dopp samtidigt som jag tittade på tv. Mycket lyxigt och skönt :-)
Handfaten kanske inte helt föll mig i smaken, formen ja, färgen njae.
Mosaiken i badrumsdelen var dock skimrande och läcker. Skulle aldrig vilja ha den hemma hos mig, men den livade upp hotellrummet fint :)
En klassisk "åskboll" stod utanför vår dörr. Har aldrig suttit i en förr och den var riktigt bekväm. För en sisådär 60.000 tror jag en sådan kan bli din :)
Hotellkonsten var helt klart snäppet roligare än på andra hotell. Den här hängde oxå utanför vår dörr.
Sista bilden...I foajén "trängdes" 2 Ägget. Oxå dom skönare än jag trodde :)
Tja det var alla bilder jag tog. Nu kom min make hem så nu ska jag vara lite social.
Kram Kram

RSS 2.0