Mer till väggen...

Här är ett par andra fina posters, dessa från inreda.com
Nu har Marcus preciiiis lämnat mig för ännu en Stockholmsresa. Tråkigt tråkigt men vi träffas på onsdag eftermiddag igen, fast då i Västerås. Vi ska upp och hälsa på syster yster med familj och på Söndag drar vi till Göteborg med Västeråsarna och ska tillbringa dagen och natten där. Blir Liseberg för hela slanten...
Nu kommer snart lilla mamsen. Vi ska äta lite jordgubbar och mjölk. Det är lagom morsdagfirande tycker jag.
Konstigt tycker jag. Så fort vi firar nått så måste man ge presenter till höger och vänster.. Ganska tragiskt egentligen att vi inte bara kan fira varandra ändå.
Men visst..en liten present då och då är väl aldrig fel heller :-)
(så ni som känner mig och brukar ge mig presenter typ vid födelsedagar och jul, tolka inte det här som att ni kan sluta med det!  :----)   )
Kram Kram
Kram Kram

Gästrummet.....blir det klart till jul?

Gästrumsrenoveringen står helt still. På semestern så ska Marcus byta fönster..men innan dess så
ska det målas lite till, vi ska göra sängstomme (eller sängben) och macke ska bygga nån liten sladdlåda.
Det händer inte så mycket nu när min kära make lämnar mig varje söndag för att åka till Stockholm och jobbar.
Själv är jag ju tämligen lat, slö och inkompetent :-)
Men kika runt och leta grejer fixar jag iallfall :)
En stor färgglad tavla vill jag ha där inne....kanske någon av dessa från favoritsaker
Eller den här från IKEA som jag visat tidigare...
Ummm tål att tänka på!
Kram Kram

Inte bitter...

Idag var jag tämligen nära att vinna en superfin väska från Burberry.
Men jag glömde bort att jag anmält mig och lyssnade såklart inte på MixMegapol.
Men är ju superglad för Annelie skull, eller vad hon nu hette som vann MIN väska!
Nu ska jag sura lite....FAST det är nog mer passande för en böna från Älmhult att ha en väska från H&M istället för Burberry, alla här i Älmhult hade ändå trott den var fejk :-)

Söndagsbilden - vecka 20

Nu har det börjat planteras lite i krukorna ute...eller jag smygstartade iallafall lite idag. Jag har så förbaskat
många krukor så det är skönt att köpa lite pö om pö.
Blomlådorna på stora altanen fick som vanligt via petunior, det är standard :) En halvvissen hortenisa och nyköpta pelagonier skymtar oxå.
Rabatten är nästan klar, det fattas lite stenar i ena hörnet men dom kommer nästa helg så då ska det bli helt klart! Marcus pavaljong ser ni ju oxå här. Blev faktiskt inte så tokigt som jag trodde. Ganska skönt att inte behöva oroa sig att den ska blåsa sönder som alla våra parasoll har gjort tidigare.
Annars är altanen mest full med vågö stolar :) Har inte riktigt hittat rätt plats för alla stolar ännu, men det kommer väl :) Om jag ska vara ärlig så tycker mest stolarna är jobbig just nu, och har varit dom senaste veckorna då dom stäääändigt är nedsmutsade med pollen! Blärk!
I rabatten växer en ensam tulpan som jag planterade för massor av år sen. Eller jag planterade fler, men det är bara en lök som verkar överlevt, men den är så fin så den får stå kvar ensam nästan mitt i en kaprifolbuske :)
Fotade den idag och som ni ser är den på väg att vissna.
Bye Bye tulpanen, vi ses igen nästa år!
Det här är mitt bidrag till fabriken denna söndag!

Tisdagstema v20 - en kär pryl

Den här veckan gäller det att fundera ut sin favoritpryl. Eftersom min hjärna för tillfälligt är rätt mosig/mossig
så kan jag faktikst inte komma på vad som är min absoluta favorit. Visst, jag skulle faktikst inte överleva utan min laptop, det ska jag inte sticka under stol med. OCH man har ju lyckats bli beroende av iphonen, men det känns lixsom lite tråkigt. Men jag valde ut en pryl iallfall och det är...
Mr KitchenAid. Han påminner om min man (inte till utseendet dock), men egenskaperna, snygg och användbar :-)
Mr KitchenAid är dock bättre att ha när det gäller bullbak än min make :-)
Det var mitt bidrag till FABRIKEN den här veckan, spana in på sidan för fler inspiration!

Ullared...here I come...kanske....

Imorgon tänkte jag och lilla mamma sticka till Ullared en sväng. Småhandla lite. Blir inte en heldag utan vi sticker vid lunch..brukar vara rätt lagom. MEN nu har Milo gått och blivit sjuk, pratade med veterinären innan ikväll (vi har supertur här i Älmhult som har världens bästa veterinär som även har jour, man kan ringa när som helst!) och han tror att Milo fått Kennelhosta :(
Han är lite bättre idag, men vet ändå inte om samvetet tillåter att jag åker iväg. Vi får se hur han mår imorgon.
Marcus är i Stockholmia och jobbar. Milo skulle varit hos min svåger och svägerska men eftersom dom oxå har hund går ju inte det. Nu åker dom hit istället ett par gånger imorgon och vallar han lite...men han kommer få vara mycket själv och usch jag vet inte...jag kommer säkert bara och oroa mig för honom även ifall veterinären sa att han fixar att vara ensam....Ohhhhh jädrans tajming. Undra vilken usling till hund som smittat honom :-)
Jag trodde han var vaccinerad men tydligen så varar bara det vaccinet i ett år...och det var mycket längre sen än så han fick vaccinet. Nåja, vi får se vad som händer imorgon. Tycker han redan är piggare ikväll jämfört med i morse så jag tror han är bättre imorrn. Men inatt vaknade han och hostade/klöktes typ minst 1 ggn/timme så jag och Marcus fick sådär med sömn...hoppas det blir lugnare inatt....
Dax att nana!
Natti Natti

Marcus nya kompis!

Marcus har skaffat sig en ny kompis.
Han kör omkring på gräsmattan och är mest ful tycker jag. Jag har försökt hitta nått positivt, när Macke berättade att han var Italienare tänke ja aha...för det priset måste han ju kunna sno ihop en god carbonara men icke sa nicke! Och om han är ful...så är hans hus ännu fulare!
LIxsom va tänkte dom på? Trodde Italienare kunde det här med design..Men hmm okej hur gör vi en grön plastkåpa snyggare? Jooo lixsom sätter på lite fejkormbunke på sidorna, DÅÅÅ blir den ju mycket snyggare...NOT.
Men men nu bor den här hemma hos oss och jag vänjer mig väl vid den..Huset kanske man kan fixa till. Den ska iofs bo på baksidan och där ser jag inte den så mycket :-)
Igår kom det även en stooor säck sten hem. Nu ska äntligen rabatten bli klar! Eller jag har lite trampsten kvar att fixa..men det är på gång.
Nä nu ska jag göra sista finishen på tvättstugan. Jag håller på att sanera huset...ett rum i taget.
Kram Kram

Han gör mig galen...

Inte min man dock...han gör mig oxå galen ibland, men just idag är han oskyldig :)
Nyss hemkommen från en promenad med Milo och ibland blir jag så trött. Alltså han är världens snällare och finaste hund, MEN husse och matte har INTE drillat han tillräckligt hårt när det gäller att gå i koppel. Idag var han hur jäklig som helst.
Det var inte så att han drog som han brukar göra titt som tätt när han känner någon spännande doft.
Näää han lixsom vägrar gå om man inte går dit han vill :) Han har sina favoritrundor, blandannat ute på nästet (vilket ni älmhultsbor som läser detta vet var det är). Anledningen till att han älskar att gå där är borsett från att det är mitt ute i naturen och MASSOR av spännane doftställen...så brukar han ofta få göra det här...
BADA! Milo älskar att bada :)
Dom här bilderna tog jag för några veckor sen och det var årets premiärdopp!
Och idag ville jag inte gå på näset utan jag ville gå lyckovarvet som jag kallar det, fiskevägen+lyckovägen=2 km och en lagom runda idag eftersom jag är lite trött. Men nejdå..dååå protesterar vi och lixsom lunkar efter mig..
Så om folk tittade ut idag så såg dom en stundtals sur anna gå 2 meter, släpandes på en svart labrador :)
Det är tur han är så söt så man inte kan vara arg på honom så länge för det går lixsom inte :-)
Nu ska jag åka iväg och köpa fredagsmysgodis..Macke är och spela fotboll och kommer nog inte förrens framåt 22-tiden...får se om jag är vaken då :)
Kram Kram

Trädgårdsliv

Hejsan Hej!
Ummm visst njuter vi av våren/försommaren! Helt ljuvligt ute. Har precis varit ute och gått en långpromenad med Milo och det regnade visserligen bitvis men ändå varmt och skönt och det behöver faktikst komma lite regn.
Till helgen hoppas jag faktiskt på dåligt väder, för jag MÅSTE städa(läs sanera) vårt hus. Det är så himla skitigt så ni kan inte ana!! Milo tappar sin vinterpäls och allvaligt så funderar jag på att raka av honom allt håret..Men det är såklart inte bara Milos fel att huset är skitigt, maken har jobbat sent varenda kväll och jag har som ni kanske märkt varit lite allmänt frånvarande, inte bara i bloggen utan typ ute i verkligheten oxå.
Så till helgen måste det ske en sanering, damma, putsa, stryka, fixa, dona, feja. Så snälla sol, lys inte på Mörstigen 6 mellan 8-13 på lördag så ska jag nog hinna fixa lite iallfall :)
Ute i trädgården har det planterats lite..vid vår spalje (mest där för att skyla mitt fula land som ni skymtar bakom) satte jag 2 vildkaprifol, grävde även upp ett litet land så vi kan lägga markväv och singel.
Vår stora och snart ända rabatt har ännu inte blivit klar. I måndags planterade jag 8 nya perenner, men insåg att det nog behövs någon till. Min tanke är att även lägga ut lite sten som en gång. OCH ibland kan det vara bra att avvakta när man planterar, perennerna är ju små när man köper dom, MEN dom växer ju förhoppningsvis..och en del mer än andra :) Har gjort misstaget förr att satt växter för tätt så dom växer ihop.
Detta är den enda krukan som fått blommor. Kunde inte mostå denna härliga blandning av blommor, den är så himla sommrig och fin :) Resten av krukorna (har ju typ strax under 1 miljard krukor) får vänta några veckor. Ännu vågar jag inte lita på att det inte kommer flera kalla nätter och pelagonier och annat är ju inte så förtjusta i kyla. Men om några veckor så är det dax och sen är det bara att ägna sommaren åt att gå och noppa blommor :)
Nu är det dax för matlagning. Idag är det bara jag som ska äta och då blir det plätta :-)
KRAM KRAM
PS. den där pavaljongen maken envisades med blev faktikst inte så dum...bilder kommer när jag stylat den liten mer :-)

Idag.....

är ingen vanlig dag...idag är det en lite mer trött dag :)
Vilket innebär att istället för att plugga som jag borde (får ta mig i kragen i helgen istället)
så tänker jag gå upp och lägga mig i soffan med en piggelin i högsta hugg...
OCH jag kommer inte lämna soffan förrens det är dax för att sova.
Vardagshäng i soffan är inte att underskatta!
Kram Kram

Något att blanda med...

Jag är lite sugen på att köpa en blender/mixer. Jag har en som funkar men den sitter lixsom ihop med
min gamla matberedare och den vill jag ju inte framme. OCH ska jag ha en ny blender/mixer så ska den stå framme hela tiden, för eller blir det så himla jobbigt.
Helst vill jag ju ha en kompis till min kitchen aid, en creme färgad eller svart..
Dessa kostar ju dock en ganska rejäl slant...runt 3000 kr och hmm vet inte om jag borde lägga så mycket pengar på en blender/mixer just för tillfället....
Andra billigare alternativ jag hittade var dessa...
Dessa två är av märket C3 och OBH Nordica och är nååååååååååågot billigare :)
Båda ligger under 700 kr...
Men så är dom ju lixsom ingen kitchenaid...och tja ni vet det blir ju inte riktigt samma sak :)
Kram Kram

Inlägg

Tjenixen ladies and gentlemen (förmodligen mest ladies som läser detta)  :-)
Idag har vi knasväder i Älmhult. Temperaturen ligger på typ 8-9 grader. ibland skiner solen, sen är det mulet, sen kommer det lite hagel och en del hävdar att det även kommit snö. Galet april-väder som kommer lite sent :)
I helgen var vi och shoppade lite på IKEA för alla fina presentkort och pengar vi fick när vi fyllde år.
Vi behövde nya utemöbler och det blev dessa...
Det fanns dock bara 2 stolar när vi var där, så vi måste åka dit och köpa fler :)
SEN när vi nästan var klara så tyckte min man att vi skulle köpa en pavaljong och smälla upp på altanen.
Hmmm tänkte jag, nääää det vill inte jag. Men för en gång skull envisades han och tja jag kan väl typ inte bestämma allt kanske (även ifall jag oftast tycker det). Så en vit fick följa med hem...vi får väl se hur det blir...är väldans skeptisk.
Oh ja..2 ljuslyktor fick oxå följa med hem :)
Sen var pengarna slut :-)
Nu ska vi, trots att vädret är knäppt grilla. Yummi Yummi
Kram Kram

RSS 2.0