Snart är det över....

År 2009 är snart över...det har ju precis som alla andra år haft sina up´s and down´s.  Största händelsen måste vara när vi skaffade oss Milo. Detta "lilla" yrväder kom till oss i början av April och sedan dess har inget varit sig likt.







Lite gamla bilder....IDAG är han lite större...ja så pass stor så han fick den här i går av min svåger och svägerska.




Visst ser han överlycklig ut :--)



Vita Lampor x 3

Kikade in en sväng på Ellos och spanade in vad dom hade för lampor...Följande 3 gillar jag. Tror en är ny medans två har hängt med ett tag...


Bilder Ellos

Priser: 799, 899 och 1799

Nyårsmenyn bestämd...

Jag och mannen bestämde oss för ett tag sen att tillbringa nyårsafton ensamma hemma med bara god mat och varandra som sällskap (och Milo försås). Vi håller oss till våra planer förutom att vi bjudit in min pappa på kvällen.
Det ska bli jätteskönt att bara vara hemma och äta god mat och sitta och prata och sen lixsom inget mer!
Morgondagens meny är nu iallfall besämd...

Förrätt: Toas skagen (okej inte så roligt men både jag och mannen älskar det så varför inte lixsom?)
Huvudrätt: oxå en klassisk nyårshuvudrätsingridiens oxfilé. det blir rättare sagt helstekt vitlöksspäckad oxfilé på potatisbädd.
Efterrätt: Pannacotta med limemarinerade bär (min favoritefterätt)

Så inget revolutionerande men jag tycker det är viktare att äta gott och saker man gillar än att go wild och chansa på nått man inte käkat innan.



Strålande dag..

Nyss hemkommen från promenad med Milo och maken. Strålande väder ute... -9 grader och klarblå himmel. Hur skönt som helst. Nu ska vi åka iväg och fylla ett släp med ved. Ska bli JÄTTETRÅKIGT men jag har lovat mannen att följa med så jag får väl göra detta :)
Ska ta med mig lite varm chokladmjölk så kanske det blir lite roligare.. :)


Redan vår?

Nä våren har inte hittat till småland men däremot till H&M. Jag lixsom många andra har upptäckt och spanat in HOME kollektionen. Måste säga att jag inte var sådär jätteimponerad men det fanns några grejer som jag skulle kunna tänka mig att klicka hem.


Bilder från H&M

Priser
Kökshandduk 49,50
Fleeceplädar 79 kr
Kuddfodral 149 kr
Gardin 299 kr

Gillar kökshandduken I`LL DO IT SOON, men dom andra kökshanddukar jag köpt från H&M har
rent ut sagt varit usla så jag tänker INTE köpa fler.

En mellandags promenad

Nyss hemkommen från en långpromenad med maken och Milo. Det var riktigt skönt ute. Tyvärr är nästan alla snö borta vilket ju är trist men det var ändå skönt att vara ute i friskluften. Har ju mest varit inne hela julen eftersom jag har varit lite krasslig så det var som sagt skönt med friskluft och Milo älskar när han får springa lös vilket han fick göra mellan varven.
Nu ska vi iväg till några kompisar för lite eftermiddags spel :)


En ledig dag!!

Idag är första dagen då vi inte har NÅTT planerat, sååå himla skönt. Eftersom jag fortfarande mår halvkasst så kommer det nog innebära pyjamas hela dagen och mest soff/säng läge. Syster med familj är ju fortfarande kvar så det blir nog lite spel och pussel oxå :)

Imorgon åker dom hem och då kommer det bli tomt som tusan. Mannen och jag har då  hela dagar för oss själva innan det är dax att börja jobba igen. Det ska bli jätteskönt. Vi ska ta långpromenader med Milo, småfixa lite här hemma men framför allt ta det lugnt och umgås.

Men nu måste jag försöka tvinga i mig lite frukost...här kommer en bild på en julstylad bänk :)


Helt ensam...

Precis i detta nu är jag hemma heeeelt ensam. Mannen är och spelar lite fotboll och syster med familj är hos mamma och äter middag. Vi har varit hos mannens föräldrar idag så vi har "delat" på oss. Men snart kommer huset vara fullt igen så jag passar faktikst på och njuta lite av stillheten och tystheten :-)

MÅSTE bara visa några bilder på nya tillskottet till vår familj. Milo har fått en "kusin", Oliver..helt underbart söt OCH busig :)




fullt upp!

Här förbereds julen för fullt..ingen tid för bloggning just nu. Ikväll blir det fullt hus här hemma och det ska ätas julmat och annat gott :)

Nu måste jag fixa vidare...

Tillfällig familj...

Här är en del av mina julkompisar :)
HÅller för fullt på att placera ut dom så där strategiskt. Ganska många får ligga kvar i sina kartonger för jag får minsann inte plats med alla, någon måtta får det ju vara :)




Mina små egenmålade tå-tomtar..visst är dom tjusiga :)

Upphängt

Idag har det varit fullt upp. Jag och min gamla far skulle åkt till Malmö igen men efter att ha kollat på nyheterna och hört om snökaos ändrade vi taktik och åkte till Växjö istället :)
Lite julkappar och annat inhandlades.
Väl hemma forsatte jag att städa (mannen var i full gång).  Och nu jäklar så är fanken hela huset julstädat, sååå skönt :)
Imorgon ska det pyntas och fixat.
Jag har även hunnit med att stryka och hänga upp lite julgardiner så jag tycker minsann att jag känner mig rätt nöjd med den här dagen.


Kontor

Sovrum

Kök (älskar det här jultyget som jag köpte ifjol på Åhlens)

Gästrummet (ska renoveras lite nästa år, nu är det mest bara hopplock där inne och det finns lixsom inge
harmoni :-) )


Imorgon kväll kommer syster yster med make och barn. Så då går startskottet för en vecka med mycket god mat, massor familj och förhoppningsvis lite klappar :-)

Tvättråd på väggen!

Mitt tvättrådsprojekt som jag påbörjade för typ en evighet sen är nu färdig. Det blev lite snett och vint och en del bokstäver typ O:na är väl inte direkt runda...men men...jag gillar den och är helnöjd. :)


Mysig morgon..

Idag steg jag upp tidigt, tycker det är så mysigt när huset ligger i mörker och man tänder upp liiitegrann för att få en liten myskänsla, tänder en brasa och så blir allt så himla skönt.
Började morgonen med att rensa lite i tvättstugan som är förmiddagens städobjekt. Nu har jag en liten paus och käkar frukost. Mannen ligger och sover och jag njuter av min frukost och svag svag julmusik på i bakgrunen.
SR har en webradio kanal som heter SR bjällerklang. Den funkar finfint :)

Önskar er alla en härlig start på lördagmorgonen.


Trist

Mitt bloggande nu är under all kritik. Det hinns bara inte med just nu. Det är så mycket som ska fixas inför julen..Idag är mannen iväg och spelar poker och jag skulle egentligen ha städat tvättstugan MEN JAG ORKAR INTE.
Istället ha jag krypit ner under två filtar och smågluttar på På spåret.
Jag måste snart gå ner och slänga in lite mer ved i kaminen men det verkar så himla jobbigt just nu :)
Tror jag ligger lite här och gosar ett tag till, lovade min man i ett svagt ögonblick att jag skulle hämta honom kl 00.00 och just nu förstår jag inte varför jag var så dum, kommer somna innan dess och hoppa in i bilen 20 i tolv och köra typ 1 mil och hämta honom på kalla hala vägar känns sådär.....men men..

trevlig kväll :)

Julbord 2 avklarat..

Idag har vi varit och käkat julbord med jobbet. Det var ett helt okej och lite annorlunda julbord, köttbullarna var tex av hjort (jag tyckte dock mest dom smakade mamma scan) :-)
Med trevligt sällskap och okej mat så blev det en hel okej kväll.
Kom precis hem och fastän jag bara druckigt julmust känner jag mig helt slut. Imorgon är det mycket på jobbet och på kvällen blir det julstädning för hela slanten..vi ligger lite efter i vår planering, men det ska nog bli jul ändå :)

natti natti

Sideboard projekt är avslutat

Igår skruvade mannen på det sista handtaget så nu är den klar. Han muttlade nått om att dörrar och lådor skulle justeras lite men men..detaljer detaljer.
NU återstår bara för mig att hitta lite roliga saker att ha där. Nu fick jag sätta fram det jag hade och det ser lite krystat ut måste jag säga...men men...det får duga så länge, någon liten tomte eller nått får nog plats där oxå i jul :)


Som ni ser är bänkskivan, som egentligen är en täcksida lite för lång för själva lådorna och skåpen. Men vi ville inte såga av den och riskera att det inte blev bra så det får bli så här.
Det är alltså FAKTUM väggstommar som vi köpt, fronterna är ABSTRAKT (Högblank) och det samma är alltså skivan på. Handtagen heter nått som jag inte kommer ihåg :-)
Allt är införskaffat på IKEA

Årets första...

..joggingtur i SNÖ. Snö både på marken och i luften, HÄRLIGT. Det var lite småhalt ibland men det funkar fint att jogga i snö, det var mest när Milo ville åt ett annat håll en jag eller tvästannade som det blev lite halvostabilt.
Men nu är jag hemma helskinnad. Efter en snabb dusch och lite käk så ska jag forsätta julstäda köket...lite minre än hälften av kökssåpen är kvar att tömma, städa ur och fylla igen...ganska trist men det måste göras :)

Så här ser det ut...

vårt nya sideboard. Än så länge är täckplasten fortrarande kvar och "taket" är inte tillsågat och pålaggt, vi kommer nog ha lite utsläpp på båda sidorna precis som det ser ut på bilden...

Mer bilder kommer senare...Jag har precis tömt kylen och håller på att rengöra den...ett otroligt trist jobb men oj va gamla grejer jag hittade längst in :)

Idag har det faktikst snöat här lite oxå...jag och mannen och Milo var ute i skogen innan lite och det var jättehärligt!

Men nu måste jag städa vidare...



Ignorera dom handtag ni ser...jag ska ha sådana men inte så stora, tyckte det blev bättre med små korta.

Var ska jag lägga tvätten?

ALltså varför finns det inga snygga tvättkorgar?? Okej VIPP är ju snygg men 4000 känns lixom inte okej.
Men det måste ju finnas billigare som är snygga, men vet ni jag hittar fanken ingenting som jag tycker sådär jättemycket om.
Just nu låtar det åt det här...bara för att jag måste ha nått.. MOTTAGER gärna tips om vad jag kan hitta snygga. Vit eller svart är det som gäller.


Från Reisenthel, priset ca 400 kr....

Back home!

Hemma igen...skönt som vanligt...idag efter Ronneby körde vi till Växjö en liten runda och köpte några julklappar.
Sen körde vi hem till min lilla mamma och fick middag och sen hämtade vi Milo som verkar ha haft det hur kul som helst på hundpensionatet. Nu är han helt död och bara ligger och sover :)
Sideboardet i köket börjar bli färdigmonterat men kameran var död så det blir inga bilder idag...

Nu ska jag läsa ikapp lite bloggar.

Nu drar vi!

Nu sticker vi snart till Ronneby brunn. Milo har jag lämnat på hundpensionat så han har säkert hur kul som helst med massa andra hundkompisar, stället verkade jättemysigt.

Innan jag drar ville jag bara visa några fina saker som jag vill klicka hem från perlanliving..framför allt tändsticksaskfodralet som jag sett på många andra bloggar...


Bilder från Perlanliving

Ha en trevlig fredag och eftersom jag missar Idol så se till att hejja på Calle nu :-) :-)

Tradig bloggdag...

Idag har det inte blivit nån tid till bloggning. Efter jobbet gick jag en runda på och skulle se ifall jag hitta nått nytt men gick tomhänt därifrån. Svängde iofs förbi Ikea och där blev det lite lådor och blir blommor.
Väl hemma gav jag mig ut på en härlig och ganska lång joggingtur. Sen blev det varma mackor och lite stök här hemma. Mannen höll på i köket och fixa med "sideboardet" vi köpt och så var elektrikern här och fixade och trixade lite.
Imorgon ska vi åka iväg på julshow/spa på Ronneby Brunn. Ska bli riktigt trevligt.
Kommer hem på lördag igen och då blir det städning, städning och så lite städning resten av helgen....

Fejk

När vi renoverar vårt vardagsrum någon gång efter jul så har vi bestämt oss för att sätta in en riktig kamin till (vi har en i köket). MEN när jag hittade dom är fina blev jag lite sugen på att köra fejk istället...


Bilder från TheHome.se

Färgrik

Den här tallriken heter färgrik, vet dock inte om jag tycker det är ett passande namn men men....JAG önskar iallfall mig sådanahär tallrikar i julklap, vill slänga ut mina gamla vardagstallrikar och dom här faller mig i smaken..och så har dom ett helt okej pris så man kan få några stycken med en gång :-)  (syrran jag önskar INTE mig dom här av dig så spring inte iväg och köp några sånna nu)  :-)
Priset är 39 kr styck.

Bild från IKEA

Nya stolarna...

I söndags knåpade mannen ihop dom nya köksstolarna. Tycker det blev en klar förbättring mot våra gamla utslitna rottingstolar men visst..det är ju inte mina drömstolar men dom funkar.


Nya stolarna...

I söndags knåpade mannen ihop dom nya köksstolarna. Tycker det blev en klar förbättring mot våra gamla utslitna rottingstolar men visst..det är ju inte mina drömstolar men dom funkar.


skitdag!

Idag har jag haft en skitdag, jag har varit på jättekonstigt humör och har bara velat be all dra dit pepparn växer typ....trevligt va :-)
Nu efter en rask promenad med Milo känns det ....inte alls bättre faktiskt..och inte lär det bli bättre av att jag ska till IKEA och shoppa där det förmodligen lär vara en hel annat folk som oxå vill shoppa...och som jag kommer reta mig på.
Egentligen borde jag bara dra nått gammalt över mig men det har jag inte tid med.....
Jag tänker iallfall ställa mig och diska nu...kanske känns det lite bätre efter det...kanske inte...men jag testar och ser vad som händer! :)


skitdag!

Idag har jag haft en skitdag, jag har varit på jättekonstigt humör och har bara velat be all dra dit pepparn växer typ....trevligt va :-)
Nu efter en rask promenad med Milo känns det ....inte alls bättre faktiskt..och inte lär det bli bättre av att jag ska till IKEA och shoppa där det förmodligen lär vara en hel annat folk som oxå vill shoppa...och som jag kommer reta mig på.
Egentligen borde jag bara dra nått gammalt över mig men det har jag inte tid med.....
Jag tänker iallfall ställa mig och diska nu...kanske känns det lite bätre efter det...kanske inte...men jag testar och ser vad som händer! :)


Inte inne men ute...

TOg en runda runt huset idag och fotade lite...Det är så vackert ute just nu, grått och regnigt, geggigt i hela trädgården sen vi toppdressade den och så fullt med vissna blommor..kunde ju inte låta bli :-)
Näää skämt och sidor så lovade jag en nyfunnen blogg kollega :) som ganska nyss ha köpt ett likadant hus som oss att ta lite bilder :) Jättekul att jag hittat till Desiree, kika in till henne ni oxå vettja!



Bildförklaring:
Bild 1: Hund på Altan (lilla)  :-)
Bild 2: Baksidan
Bild 3: Här syns vår utbyggnad från baksidan så att säga, altanen byggde mannen i fjol men till våren ska den bli större är det tänkt..vi ska oxå lägga lite plattor det är därför det ser lite konstigt ut..Där ni ser en svart plupp på dörren satt dörren och vår "finingång" innan.
Bild 4: Framsidan och ena långgavel och vår stora altan.
Bild 5: Framsidan och utbyggnaden framifrån, (i utbyggnaden har vi ny tvättstuga) Det vita ni ser är en del av vårt garage, vi delar det med grannen så därför enades vi om att måla det vitt...(och så är det mörktbrunt på gaveln, fult som stryk men det får gå ändå)

NU ska jag äta börnbär/hallonpaj, har varit ute och joggat i 50 minuter så jag tycker jag har gjort mig förtjänt av det :-)

Vi gjorde en deal....

Idag på morgonen sa min man att idag får du jäkla sätta lite fräs och inte bara sitta vid datorn, annars kommer vi inte hinna med allt vi ska göra...och så GAV han mig bloggförbud (precis som om han har makten över mig och min dator) :-)   Okej sa jag...jag lovar att itne öppna min dator OM inte du snusar idag heller....IT´s a deal sa han och så körde vi igång....under en timme frågade vi varandra säkert 10 gånger om jag startat datorn eller om han stoppat in en prilla (han var ute och bytte däck, jag inne och julstädade gästrummet). EFTER den där timmen gått kom han dock in och frågade vad jag gömt hans snus och sen var det kört för hans del. Jag väntade iallfall 2 timmar till innan jag satte mig vid datorn, nöjd över att jag vann det stora och viktiga vadet :-)
Nu ska jag snart till IKEA och köpa lite faktum stommar och knåpa ihop ett sideboard till köket, måste bara ragga lite bärhjälp då mannen inte längre befinner sig hemma :)

VS    

Nytt lyse i köket..

Mannen och en elektriker håller på att sätta upp skener i taket som det sedan ska hänga belysning från...egenpåhittad ide...vi får se om det blir lika bra som jag föreställer mig :)


Vit pinnstol

Förra helgen var jag och mannen på ILVA och spanade lite....blandannat efter nya köksstolar. Vi kollade in dessa pinnstolar som var grymt sköna att sitta på men jag var inte helt säker, är inte superförtjust i den där pinnen i mitten på ryggen. Men priset var skitbra.2299 för alla 4. Men vi åkte hem utan...men nu när jag var inne på deras hemsida så såg jag att dom sänkt priset till 1499. Så nu ringde jag min svåger som är i Malmö så do kommer förhoppningsvis hem i eftermiddag. Dom känns inte riktigt som stolarna med stort S men som jag och mannen sa..för det priset kan vi ha dom ett tag och sen kan vi byta ut dom :)


Bye bye bröllopsklänning.

Nä jag ska inte sälja min bröllopsklänning, men jag ska efter nästan 2 år äntligen packa ner den i en låda och inte ha den hängande i klädrummet. Jag hade gärna haft den hängande där som ett smycke om den inte varit ivägen..men det är den tyvärr...var ju tvungen att ta lite bilder innan jag la ner den. Bilderna blev inte så bra, den är inte så blank som den ser ut...matrialet är mesh och inte siden så den är lätt som en fjäder, ett material som jag kan rekomendera varmt :)


Tävling - poster

Jag skulle jättegärna vinna denna fina poster hos jenny...gör som jag och tävla du oxå!


Julkorten klara!

Så var dagens pyssel avklarat, det blev blanade resultat, en del blev jag nöjd med, dom flesta kändes okej och en del (som det vita med silverhjärtat på) blev helt värdelösa.

Här kommer lite bilder som inte är av den bästa kvalitén men men det är ju inte julkorten heller så :--)


Dagens pyssel..

Nyss hemkommen från dagens joggingrunda...perfekt joggingväder ute, ett par grader plus och lite halvdisigt sådär=klar och frisk luft.

Nu sitter jag och hetsäter spagetti och köttfärsås och sen kommer en kompis hit och vi ska försöka oss på att göra egna julkort...Det kommer att bli spännande :)
Kan inte lova att jag vågar visa upp resultaten :)
Kompisen har bättre förutsättning, en ursöt son på 1,5 år...nått sånt har ju inte jag och lägga till..MEN mamma ska nog få en bild på Milo i sin *hihi*

ha en trevlig kväll....

Tävling - julklapp!

GÖr som jag och gå in och tävla hos Tant Ulrika, själv vill jag vinna ett väggord..vad skulle du vilja ha?




Jag vill vinna EN VALFRI SAK från Trend4you hos Tant Ulrika!"

glad!

Idag när jag kom hem på lunchen blev jag såå glad för jag såg att målaren hade börjat tapetsera i köket...jippi..
När jag kom hem i eftermiddag så var allt klart och jag är supernöjd, den blev faktiskt bättre än vad jag trodde (tror faktikst det var min man som valde denna men det tänker jag tala tyst om) :-)

Den är väldigt svår att fotografera, den blir lite "stirrig" på bild. Underlättar inte att jag gjorde ett uselt collage men det bjuder jag på :-)
Lilla hallen har fått tapeten oxå på en vägg, det syns på en bild.
Nu ska jag gå ut och gå i det kalla vädret, det blir massa kläder och en ljudbok i örat och en jäkligt jobbig hund :)
Sen blir det pepparkaksbak!!




Jogging, denna härliga motionsform!

Joddå, jag menar faktikst det jag skriver, älskar att jogga och idag har jag varit ute en runda tillsammans med Milo.
Det blir ju inte riktigt lika kul att jogga med honom för man får stanna då och då för diverse kiss, bajs och sniffa på andras kiss och bajs pauser :)
Men i vilket fall som helst så är det en härlig sysselsättning som jag tycker alla borde prova på!

Nåväl...nog om det...tog lite foton när jag var hemma på lunchen. Tänkte visa att liiite juligt börjar det bli här hemma. Blir ju dock inte så mysigt när det är fullt daxljus, effekten blir ju lixsom inte detsamma :)



RSS 2.0