Gott och blandat....

Hej vänner!
Här rullar livet på i ett ganska snabbt tempo. Alltså det går sjukt fort, snart är twinsen 5 månader! Helt galet!! Dom växer och frodas och jag tycker det händer saker nästan varenda dag nu.
Jag har alltid varit stor skeptiker till snuttefilt. Mest för jag tycker de är så fula :) Men har nog insett att det kan vara bra att ha. Så när vi var i Lund i Helgen och inspekterade senaste tillskottet i familjen (barnens kusin Hannah) så köpte jag 2 snuttefiltar från Geggamojja. Lagom härligt diskreta och inget gullgull
Till helgen är det dax för barndop! Vi blir knappt 40 vuxna och 8 barn så det lär bli full rulle :)
Håller på att baka för fullt. Test gjorde macarons häromdagen och trots en unge på armen så blev de helt okej. Dock hade jag ingen karamellfärg när jag gjorde själva marängen så de blev blekfisiga. Men det här var ju bara testen. Så tycker jag det var gott då? Helt okej men inget wow wow.
Det börjar komma upp lite saker i barnens rum. Även ifall inget hänt den här veckan. Fullt fokus på dopet och studier just nu. Men lilla nallen har iallfall fått komma upp på väggen. Inser nu att det inte var så intelligent at thänga den så långt ner men det får vi väl ändra när de krävs :)
Barnens små skor med inbygda skallror står pakerade nedanför. Egentligen är de lite för pluttinuttiga för min smak men men, Harry verkar iallfall gilla sina. Elsa fattar typ nada :)
Nä nu faller mina ögon snart ihop...dax att nana.
Natti Natti

Helt uppåt väggarna!!

Alltså det finns inga fina vägglampor att ha i barnrum. Jag vill ha en mellan spjälsängarna. Men det är omöjligt. Kollade in följande 3 från IKEA men ingen känns lixsom helt bra. Gillar väl den vita mest men den går lite för långt ut från väggen...
~~~~~~~~~~~
Annars rullar allt på här hemma. Jag tycker det händer saker med kidsen varje dag. Dom lär sig nya saker mest hela tiden. Den här veckan har äntligen även Elsa upptäckt att man kan hålla och ta i saker :-) Brorsan är lite före i det mesta men hon är på gång att komma ifatt!
Harry är dock ohyggligt mer rörlig. Elsa ligger fortfarande kvar där man lägger henne, hon kan möjligtvis hasa litegrann. Men harry han sprattlar runder hej villt och om man lägger han på ena sidan filten hasar han, rullar och sparkar sig bort till andra sidan. Vi är lite oroliga för att han itne har något ryggrad för han kan fanken nästan ligga med bakhuvudet ner mot rumpan!
Här en bild när han försöker äta sin syster...och en annan där han flaxar runt och syrran ligger och vilar :-)
Nä nu dör snart datorn. Dax att nana. Hoppas på en lika bra natt som igår då dom sov mellan 20-07.
Det gillar mamma!!!
Kram kram

Dop nästa helg!

Nästa helg är det dax för barndop. Jag har inte direkt önskat mig nått till dom, men här är lite fina saker som jag gärna skulle ha till mina barn :)
Bestick animal farm, bild lånad från designonline. Dessa har jag önskat mig från mamma :-)
Superfina tavlor från barntavlor.se. Var HELT säker på att jag beställt månadstavlan innan jul men jag måste typ ha varit helt förvirrad.....
Fina böcker av Fia Eliasson (Adlibris)
Jättefina leksaker från Brio, alla är kanonfina tex dessa ovan. (lekmer)
J
URFINA tavlor från Isaform. Det finns BARA fina motiv hos Isa. Elefanten nederst är nog favoriten :-)
Har ni inte varit inne där och kikat så gör det, ni kommer inte ångra er :)
Nu ska göra iordning lite flaskor och sen försöka plugga lite.
Kram Kram

I zink i like this!

Godmorgon!
Uppe med tuppen idag. Kidsen ville ha mat vid 06 och efter det så kände jag mig tämligen pigg. 
Så nu ligger jag här i sängen och småsurfar lite. Kikad in på granit och hittade lite härliga inspirationsbilder.
Bilder lånade från Granit
Så sjukt snyggt. Men så blir det ju lixsom tyvärr aldrig hemma ändå. Men jag blir jättesugen på att
göra om vårt kontor. Måla en vägg i grått ala betong, måla bänkskivan och fixa till. MEN det vågar jag inte föreslå för Macke för det lär han defenetivt inte vilja göra. Och om inte han är med på banan blir det inget eftersom det är han som får göra alltihop :-)

Premiär!!!

Hej!
Idag var det en stor dag på Mörstigen.
Det var Grötpremiär!!

Nu för tiden rekomenderar de inte att man börjar med smakprover förrens barnen är 6 månader, MEN eftersom Harry har lite strul med både bajseriet och att han kräker så mycket så tyckte vår bvc dam att vi kunde börja ge dom lite gröt på morgonen.

Så idag laddade vi upp med var sin smakportion gröt.
Laddade med stora hakklappar sitter dom snällt och väntar :-)
10  minuter senare och typ 1 msk gröt vardera senare....
Lite kladdigare :)   Båda två verkade tycka det var okej, Elsa var lite mer skeptiskt och hade lite svårare att få i sig det. Men vi gör ett nytt försök imorgon. Men då räcker det med en gemensam smakportion :)
~~~~~~~
Hittade så himla söta pyjamasar till kidsen på kappahl häromdagen. Var inte alls meningen att jag skulle handla nått till dom utan till kidsens lilla kusin som föddes i torsdags. Men när jag "sprang" på dessa var jag bara tvungen att slå till :)
~~~~~
Nu sitter vi och slökollar på melodifestivalen. Kidsen somnade för en halvtimme sen och sover förhoppningsvis till nåonstanns mellan 06-07 imorgon bitti. Skulle bli mcyket förvånad annars för dom har sovit nätterna igenom i typ 5 veckor nu. Nu ska jag surfa runt och se om jag hittar någon fin vägglampa till kidsens rum. Tycker alla barnvägglampor är så himla fula!!!! Men skam den som ger sig :)
Kram kram

Dagens tips!

Alla ni småbarnsföräldrar vet ju att jädrans va tvätt det blir! Har man oxå som jag en kräkbebis så blir det kanske ännu ännu mer. Harry gör nog av med en 10-15 kräkhaklappar (som jag kallar dom) från IKEA varje dag. Så en maskin vittvätt går det minst varje dag. Jag hittade en torkställning från IKEA som lixsom har gjort min vardag lite lättare. Jag hatar att ha stora tvättställningar som står och är i vägen. Ett stort måste man ju ha för att hänga typ våra kläder. Men barnens är ju så små. Då är ANTONIUS torkställning från IKEA heeeeeeeelt super. Jag har 2 nu men tänkte skaffa mig ett till :-)
Kan varmt rekomenderas. För endast 49 kr styck är det en bra investering om du frågar mig. De går att hänga lite överallt där man vill ha dom. Över sänggavel, på dörrar, om man har bjälkar i taket som vi. Helt outstanding. Me not like, me love :-)
Hänger jag dom på våra bjälkar i köket så hjälper även luftvärmepumpen till att torka dom på rekordtid :)
~~~~~~~~~~
Dagens andra tips är ett tvprogram. har ni inte spanat in Hustoppen på tv8 så gör det.
Går utmärkt att se på tv8play :)

Snart i var kvinnas hem??

Anar att dessa nya plancher från Lagerhaus kommer finnas i många hem....
Och så en liten uggla i slutet...

hihihi

Det var ju kul. Gjorde en blå oxå..En lite kaxig en :-)

En till

Gjorde en grön oxå när jag var i farten :)

kopia

Tog typ 5 minuter i paint.....kanske inte lika snygg men ändå :)

Fint på väggen

Hej vänner!
Var inne på Rum21 som ju är en ytterst trevlig butik, och skulle kika på stringhyllan jag ska beställa till barnrummet. Stötte då på dessa färgklickar att hänga på väggen. Nice om ni frågar mig!! Är sugen på den gula men det får nog vänta iallfall, har en massa annat som ska köpas och som de flesta av er vet blir man inte feta av att vara föräldraledig :)  DESSUTOM unnade jag mig själv en ny laptop i fredags :)
Hmmm undra om man inte skulle kunna göra liknande själv, fast mindre dock. Dessa var typ 50x70 tror jag..Priset låg från 595kr. Bilder lånade från rum21
~~~~~~~~~
Har förresten hittat, eller rättare sagt gamla goda vännen Malin hittade tyg tillbarummet åt mig som jag blev helt frälst i. NÄSTAN lika snyggt som svensk tenn tyget och 1/6 del så dyrt. Hur det ser ut får ni se en annan gång :)
Kram Kram

Gardinnproblem

Hej
Tar en paus från pluggandet och funderar på mitt gardin "problem" i barnrummet. Jag har några tyger som jag velar emellan. Jag vill ha raka släta kappor och inte längder, men problemet är att jag har 2 fönster som nästan sitter ihop och det går inte att göra en lång längd eftersom dom flesta bredder på tyg inte är mer än 150 cm.
Så nu funderar jag på om jag kan göra som i köket, sätta upp en vajjer och göra en liten kappa vid varje fönster.
Så här ser det ju ut i köket..
och så här ser fönstret ut i barnrummet
Va tycker ni. Kan man göra som i köket?? Vill inte ha längder då ena sängen kommer stå lite framför fönstret.
Det här är de tyger jag väljer mellan. Varierar väldans i pris :-)
IKEA har barntygerna barnslig. Den jag funderar på som gardin är den svart/vit/röda
Mairo har dessa fina tyger. Nackdelen med elefanterna är att det inte riktigt finns i en färgkombination som jag tycker är superduper, bara fin :-)
busungarna är oxå fin, men den är så himla vanlig så den förlorar lite på det :-)
Men favoriter och det som det lutar åt är nog någon av dessa från svensk tenn! Svindyr men ack så fin :)
röd och vit...eller vit och gul...det är frågan!!
Om det blir dessa så måste jag sy 2 små kappor. Sen tycker jag egntlgien lite allergisk när man utifrån typ ser en baksida, men tycker det här tyget är lite för dyrt att göra lika fin på båda sidor, när dom enda som ser utifrån är våra grannar.
Så nu behöver jag lite råd från er. Kan jag ha 2 små kappor, som jag har i köket??
~~~~~
Tillbaks till skolböckerna igen.
Kram kram

Back home!

Hej!
Tillbaks hemma igen efter veckans Västerås och Sälen utflykt. Borta bra men hemma bäst :)
Igår hade jag och barnen bara en skön hemmadag. Idag sitter jag och pluggar, svärmor är ute med barnen och svärfar och Marcus hämtar ved. Jag ligger sååååååååååååååååååååå efter med pluggande redan på första uppgiften. Har inte alls läst klart allt material, och på måndag ska jag ha lämnat in en 5-sidig rapport..Wish me good luck!
~~~~~~~~
Nu börjar jag bli sugen på att fixa till barnrummet. Snart ska barnen få flytta in dit, nu sover dom hela nätterna även ifall jag får gå upp och stoppa in någon napp lite då och då. Tänkte iallfall visa lite saker som ska få finnas i barnrummet. Om ni läst min blogg tidigare har ni ju sett att jag tänkte använda mig av färgskalan...
...men redan nu inser jag att det förmodligen kommer bli mer så här..
:-)
Iallfall så ska (eller om jag gjorde det igår, minns inte :-) ) en stringhylla (djup 30) beställas. Man kan aldrig få för mycket string :-).
På villigage har jag införskaffat den här klädställningen som ska få komma upp. Jag har gått och spanat in den i flera år och tänkt att OM jag får barn ska jag ha en sån...och nu har jag det :-)
På Åhlens i Västerås råkade jag springa på den här mattan och blev tokkär! Vi har funderat på en Hampen från IKEA innan men inte blivit klok på vilken färg vi ska ha. Så när jag sprang på den här så blev det KÖP direkt. Billig var den oxå, bara 350 kr, ett kap om ni frågar mig :)
Färgen gör sig inte riktigt rättvis på bilden här. Men ooooooh va jag gillar den :-) Åhlens är en klar favoritbutik. Ofta massa fin inredning till schyssta priser, och detsamma gäller barnkläderna!
Vi har även fått en massa fina prylar till kidsen. ALLA saker är kanonfina men jag måste nog erkänna att väskorna som dom fick från snälla Tant Terese är favoriter :-)
Från bästisen Sara kom en massa fina saker, både kläder och leksaker och så den här lilla "degklumpen" som bara är så himla söt.
Mina barn är redan ägare av 3 fina spargrisar var. Så nu gäller det att spara pengar :)
2 av dom gillade jag direkt (bra med kompisar som vet vad man tycker om, tack Malin (ugglor)och Jennie (elefanter)), den tredje var jag lite skeptiskt till i början...men nu tycker jag den är störtskön (Rasmus Nalle). Den fick vi av några danska bekanta till Marcus föräldrar.
Glömde ta bild på dom fina klossarna från Brio jag fick från några av mina kära vänner/kollegor, men de får ni se en annan gång.
~~~~~~
Harry och Elsa mår för övrigt finfint. Dom växer så det knakar! Här har Elsa fått på sig sin rånarluva och är på gång att ge sig ut och härja :)
Här tränar Harry att lyfta huvudet. Han lyckas rätt bra. Elsa stumpan lägger det mest på sne, stoppar in handen i munnen och sen ligger hon där :-) Hon är lat som sin mamma!
Och så får jag väl lägga in en liten bild på vår tredje älskling som är rätt så sotis för närvarande och jag vill ju inte göra det hela värre :)
Nä nu måste jag fortsätta plugga. Nu har jag smitit undan tillräckligt länge.
Kram kram

Testing

Testar


Sälen 2012

Hej hej!
Ni som läst min lilla (och just nu ganska övergivna blogg) vet att vi gillar åka skidor! Så ni befinner vi oss visserligen inte i Italien, men väl i Sälen för några dagars skidåkning. Vi kom i söndags och åker hem på torsdag. Vi har med oss mamma och pappa, ja tom milo fick följa med :)
Mamma är nanny så vi kan åka skidor :)
Ar lite hemlängtan för vi åkte till Västerås först i fredags så vi har varit hemmifrån några dar nu. Vi åkte två bilar upp och båda var fullpackade!!!! Det hindrade dock inte mig från art köpa en stor trasmatta på Åhlén som jag blev lite kär i....den ska få flytta in hos kidsen :)

Dax att sova, Matti



Kram kram


RSS 2.0