Tisdagstema v48- Hallen

Veckans tisdagsschema i fabriken är HALLEN.
Hemma på Mörtstigen har vi 2 hallar. När vi gjorde om badrummet förra året krypte vår ena hall
från storlek liten till storlek minimal . Det enda som ryms där nu är denna hemmagjorda variant
av Tree. Den andra väggen som syns här är ena väggen i köket. Vi körde samma tapet eftersom väggarna går ihop.
Detta var mitt bidra till fabriken där ni kan kika in för att få MASSOR med inspiration. Väl värt ett besök, I promise :)

Det kom ett brev

Idag kom det ett brev med posten. Det stod inte så mycket i det, ändå så blev jag varm ända längst ut i mina långetår (ni vet tårna jämte stortån, mina sånna är superlånga fast det hör ju kanske inte hit). Det var ett litet brev från min yngsta systerdotter. Ibland behövs det inte varken så många ord eller bilder för att man ska bli glad.
Tack lilla fisloppan :-)


Söndagsbilden v47

Godkväll!
Ikväll sitter vi som många andra och myser i soffan med massa tända ljus som sällskap.
Gårdagens tripp till Jönköping var mycket trevlig, hemfärden var ltie jobbig för det var massa snö så jag fick köra 60-70 hela vägen hem. MEN vi kom hem hellskinnade och det är ju det som är huvudsaken :-)
Väl hemma började det snöa MASSOR. Så himla härligt. En kompis kom på besök med sin dotter och vi tog en tur med Milo i snön. Vi pulsade oss fram och det var så himla härligt. Milo och X busade runt i snön på tomten sen och efter ett tag gick vi in och drack varm choklad/kaffe och åt pepparkakor.
Första ljusen är som sagt tända och nu blir det fortsatt mys i soffan (om jag kan få macke att byta kanal, han tittar på Adam och Eva och det är en av dom sämsta filmer jag vet).
Ena stringhyllan har fått besök av en gammal adventsljusstake som jag nu ser se helt dassig ut så jag får nog
spraymåla den en gång. På nedersta hyllan ser ni några av inköpen igår. 2 granar i betong. Tycker inte dom var så juliga så dom fick åka upp redan nu.
Detta är mitt bidrag till fabriken, kika in för mer inspiration

Vitt

Det är så himla härligt med snö! Idag är det vitt och kallt. Minus 5-6 grader. Tänk en julskyltning/första advent med SNÖ, det är vi ju inte så bortskämda med. Passa på och njut! :-)  Det gör vi här hemma. Jag tycker det är supermysigt att vara ute och pulsa i snön, Milo är oxå helt crazy i snön. Vintertid går han ofta under namnet Wassberg här hemma (gamla skidåkaren ni vet).  Nu drar vi snart iväg till Jönköping. Det blir först lite shopping och ikväll blir det återträff med Marcus gamla killkompisar med respektive. Ska bli jättetrevligt. Önskar er alla en härlig lördag. Kram Kram

 

 


Kära Herr Jultomte

Kära Herr Jultome

Jag skulle bli jätteglad om du ville komma med den här klockan till mig på julafton. Jag vet att den nog väger ganska mycket men jag tror att din stora släde håller även för denna.
Jag vet oxå att den är oehört dyr, MEN jag tycker faktiskt att jag har varit väldigt snäll i år. Jag har oftast ätit upp maten, jag har bara levererat VITA lögner och jag har bara svurit sisådär i var fjärde mening.
bild: rum.21 (klocka från Forsberg Form, pris 19000 kr)

Om denna stora klocka (195 cm) inte skulle få plats i släden så kan jag nöja mig med den lilla varianten, men bara om det krisar.
Jag diggar dig tomten.
Du är bäst!
Kram Anna

Another try...

Igår gjorde jag ett tappert försök att göra ett inlägg om adventpynt. MEN jag blev motarbetad och det hela slutade med att jag gav upp, blev lite sur och la mig i min sköna säng här på hotellet och åt lite godis...hade en ganska angenäm stund ända tills jag vaknade upp i natt och kallsvettades och hade magknip. Då saknade jag min man sååå himla mycket. Kände mig ensam och övergiven och längtade hem till min egen säng som inte alls är lika skön men som står i mitt älskade hus OCH oftast innehåller en lurvig svart kille (syftar inte på Marcus) :-)

IDAG verkar iallfall blogg.se lite mer sammarbetsvillig så då tänkte jag att jag helt enkelt lägger upp dom bilderna jag tänkte lagt upp igår. I fjol köpte jag en dynamo kring advent och fick då en ide om att dekorera blockljus. Blev nöjd med resultatet och kommer nog göra samma sak iår.



 

~~~~

Imorgon är sista dagen i Helsingborg för den här gången och på eftermiddagen går bilen hem igen. Ska bli skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst! På fredag blir det staknedtagning från vinden :-) Tror jag har allt jag behöver för att göra adventsfint men man vet aldrig, nått kanske har gått sönder eller har blivit omodernt :-)

 

Nä nu börjar det här inlägget bli lite väl långt så nu lägger jag av. God natt!


jäkla inlägg!!

Alltså blogg.se samarbetar INTE med mig idag. Inga bilder kan jag skicka upp, och inte kan jag ändra redigerare...helt skumt är det. Lite sur blir jag för jag skulle göra ett inlägg angående veckans tisdagstema på fabriken som är advenstpynt den här veckan och det gååååååår inte nu. Ligger på ett hotellrum i helsingborg. I en ofantligt skön säng och ser på House. Har det, bortsett från att jag är lite sur på blogg.se, rätt bra :) Nu tror jag att jag ska prova och ligga lite på den andra sidan i dubbelsängen och se om den är lika skön som den jag ligger i nu :--)

Söndagsbilden v46

Vardagsrummet är ju nästan klart nu. Borsett från en ny fotölj, någon snygg förvaring och gardiner. Nya fönster ska det ju oxå bli men inte förrens nästa år, så jag får stå ut med mina fula kondensrutor så länge. Men snart ska ni nog få se lite bilder på hela vardagrummet. Men vill fixa lite till, ni som bloggar vet ju hur det är. Det ska vara "perfekt" innan man fotar :-)
Men Stringhyllorna är iallfall på plats och nu återstår bara lite "pyntande" i dom.
Mitt bidrag till fabriken den här veckan blir således en bild på min ena stringhyllor. Närmare exakt så blir det 3 bilder på samma hylla. Men jag har varierat korgarna i hyllan lite. Så jag vill helt enkelt ha er hjälp med vilket ni tycker är bäst! Ha korgarna samlat..eller uppdelat. Ska korgarna vara högt..eller lågt :) Alltså bild 1, 2 eller 3
(på bild 2 får ni föreställa er att det står nått annat jämte den ensamma korgen)
Va tror ni?

håll er till mattor??

Jag visste ju att pappelina gjorde mer än mattor. Kuddar, filtar och vaxdukar och lite annat har man ju sett. Men jag blev lite förvånad när jag spanade in deras sida och såg att dom hade en lampa!

Så är den nått att ha, eller bör dom hålla sig till sina mattor?

Tja, mitt omdömme blir klart godkänt. Den är dock lite liten i min smak. bara 33 cm hög. Hade den varit högre hade den kanske fått flytta hit :) Priset ligger på en bit över 1000-lappen. Finns att köpa på bla Designonline


Strange..

Det är något skumt som pågår på Mörtstigen. Jag hjälper till med renoveringen! Känns mysko. Jag brukar ju inte rycka in förrens allt är klart lixsom. Idag har jag fått måla fönsterbrädorna i köket! Det är ju tom finlir och Marcus låter mig göra det. Hmmm han måste vara bra trött på att måla om han låter mig göra det.
MEN jag tyckte faktikst jag klarade det rätt bra om jag får säga det själv, och det får jag ju :--)
Inga varken bra eller roliga bilder, men ville att ni skulle få en inblick över det slit jag har haft nu på förmiddagen.
:)
~~~~~~~~~~~~~~~
Hundkusin Oliver är på besök här idag då hans husse och matte är iväg och shoppar. Dom två galna hundarna är inte lugna många sekunder så det är rena vildavästern här hemma.
Lagom lätt att ta kort på dessa odjur, Milo och Oliver, eller som jag kallar dom..Peppar och Salt :-)
Nu måste jag se till så att dom inte äter upp varandra.
Hejsvejs!

bildlös

Idag samarbetar inte blogg.se med mig. Vill inte alls att jag lägger in bilder i mitt inlägg.
Så det blir ett kort och tämligen trist inlägg idag (till skillnad från alla andra dagar då mina inlägg är himla roliga) :-)
Ikväll har jag hör och häpna hjälpt till att måla lite i "biblioteket". Det precis som spacklingen häromkvällen
visade sig vara helt okej. Jag hjälpte visserligen till typ i 1 timme..men ändå..det är 1 timme mer än jag hjälpt till och måla dom senaste 4 åren iallfall :)
Och rykterna här på Mörtstigen 6 säger att jag ska hjälpa till och måla imorgon oxå..på en fredag!! Låter lagom kul!! men min man har fått för sig att eftersom jag vägrar ha kvar strukturen på väggarna så vi måste bredspackla allt så dom bli släta....så får jag minsann hjälpa till och dra mitt strå till stacken. Tssss..myror drar strån till stacken....JAG vill mest ligga i soffan, äta choklad och bestämma!
God kväll

Lite pyssel

Igår på kvällen så satt jag och var lite rastlös efter att ha legat och vilat på en vetekudde hela dagen.
Marcus höll på att måla på ovanvåningen och jag var inte supersugen på att hjälpa till, så istället beslöt jag mig för att pyssla lite. Jag har sett på flera bloggar smarta och snygga förvaringar för batterier och glödlampor (gamla) och eftersom det stod 2 pringelchips rör här och skräpade (Marcus som ätit, inte jag) så tänkte jag att nu testar jag och ser hur det blir! Och efter lite knåp med dekorplast så vart det klart :-)
Efter att ha knåpat lite med dekorplast så har jag lärt mig att om man ska ha mindre bokstäver så är det bättre att köra ett typsnitt som inte är helt rakt, det underlättar när man ska sätta fast dom :-) Ju större bokstäver desto lättare är dom att hantera och då är det oxå enklare att få rakt.
Tycker jag iallfall :-)
~~~~~~~~
Nu ska jag se ifall jag kan beställa matchen på datorn. Vi får inte in Tv10 eller vad den nu heter så jag lovade Marcus att hyra matchen på ViasatOndemand...om jag nu får det att fungera!
Wish me good luck! :)

Tävling - julgardiner

Jag som så många andra älskar JUL och jag tycker det ska synas i ett hem att julen är i antågande.
Julgardiner, pynt och godis, hela rubbet!
Tänkte passa på att vinna lite nya julgardiner.
Gör som jag och kika in hos duktiga Åse där man kan vinna valfria gardiner från textilonline

På bättringsväg

Idag har jag för första gången varit på besök hos en naprapat. Det gick bra, lite ont men inte så farligt.
Jag var sned i ryggen för min ena höftkul (tror jag det var) var tryckt framåt så hon gängade lixsom tillbaks
den tillsammans med den andra höftkulan (eller nått sånt). Har fortfarande ont men det skulle gå över enligt henne,
OCH förhoppningsvis blir mitt knä/underben oxå bättre eftersom det kan vara ett följdfel av ryggen så att säga.
Vi får hoppas detta :)
~~~~~~
Och nu över till något helt annat. I Ullared i fredags gjorde jag ju några små inköp.
Här är nog det jag är mest nöjd med. En ny vedkorg :-)
För 199 kr blev den min. Tyckte det var ett riktigt fynd!

En dag med ajaj

Idag har inte varit någon rolig dag. Har ont i ryggen och efter lunch gav jag upp
och gick hem och tryckte i mig några värktabletter, la mig på vetekudden och tyckte allämnt synd om mig själv.
I morgon bitti har jag tid hos en naprapat och jag hoppas hon "botar" mig omedelbart bums!
Något annat har jag inte att tillägga idag
Kram

Söndagsbilden v 45

KOMPISEN
Och jag har bakat lite tillsammans idag.
Det blev först tekakor
och sen blev det lite kanelbullar
Nu står portersteken och puttrar på spisen. Middag serveras om en timme ungefär.
Känner mig som värsta husmor idag, har bara gått omkring och fejat och donat här hemma, riktigt
skönt har det varit :)
~~~~~~~~~~~
Deta är mitt bidrag till fabriken den här söndagen, kika in för att se fler bidrag.

Spacklat

Igår fick rummet sin första spackelomgång. TRO det eller ej men jag hjälpte faktikst till hela tiden! Det var rätt svårt att få det jämt och fint men Marcus klagade inte på mig så jag tror faktiskt att jag därför gjorde ett okej jobb, annars brukar han inte tveka att berätta det :-)
Idag håller Marcus på med omgång två, MEN jag är entledigad för jag har lite annat att pyssla med.
Just nu bakar jag tekakor, tvättar och plockar på nedanvåningen allt i en salig röra :-)
~~~~~~~
Det är ju fars dag idag så jag har bjudit hit min far ikväll på middag. Det blir porterstek och
så blir det nog någon dessert men jag har inte bestämt vad ännu.
~~~~~~~~
Nä nu måste jag fortsätta, annars blir jag fast här vid datorn.

På gång!

Nu äntligen har "vi" börjat med "biblioteket, tredjerummet, förvaringsrummet" (kärt barn har många namn) på ovanvåningen. Macke är väl typ lite sur för jag tvingar honom bredspackla alla väggar för jag vill ha slätt och fint
och inte struktur. För visst kan vi tolorera väv/struktur osv, men om vi erkänner för oss själva tjejer (tror inte så många killar läser det här), så vill vi ju ha slätt och fint :-)
OCH det ska nu min lilla man se till att det blir.
För 9 år sen när vi flyttade in tyckte vi att 3 beiga vägga och 1 röd vägg var en god ide. Det tycker vi inte längre :)
Att vi har låtit det vara så länge beror helt enkelt på att vi inte använder det rummet, annars hade det nog
blivit målat för länge sen. Nu ska det iallfall bli (förmodligen till dom flestas förvåning) bli....
VITT  :-)
Vardagsrummet är just nu mindre fint...men det är tillfälligt :-)
~~~~~
Nej, nu ropar Marcus på mig och vill att jag ska hjälpa till att spackla. Va fanken, det hade jag inte räknat med!
Hmmm om jag kladdar ordentligt så tror jag han ångrar sitt beslut och ber mig göra nått annat :-)
Over and Out

Bildlös

God afton!
Sitter här vid köksbordet och dricker en kopp te OCH laddar inför morgondagens resa till ULLARED.
Det var ju inte sååå länge sedan jag var där men konstigt nog är det en hel del grejer jag verkligen MÅSTE ha..eller så VILL jag bara ha dom, svårt att veta skillnaden ibland :-)
~~~~~~~
Ikväll har jag annars varit hemma hos en kompis och spanat in en liten kille. Han var söt som socker men lite ohyffsad och sov mest :-) Som tur väl var så var storebror vaken och vi har spelat/kastat massor av boll :-)
~~~~~~~
För överigt så hann jag inte packa upp paketet från HM igår innan Marcus kom hem. Men han börjar nog bli van vid mina inköp för han gick bara rakt förbi det utan att kommentera :-)
JIPPI, tänkte jag, jag klarade mig!
MEN sen när vi låg i soffan och kollade på tv och råkade slå över till nått program där Lulu Carter (eller vad hon nu heter) hjälpte någon shoppinggalen dam att sortera bland alla hennes kläder, så
fick han någon slags uppenbarelse och sa
-Vad är det för ett paket förresten som stod i hallen
-Det är bara jag som beställt lite kuddar och en filt, och kanske något klädesplagg (det var 6 stycken klädesplagg för att vara exakt)
- Va bra sa han (ironiskt) vi har ju bara (här räknar han kuddarna i soffan) 12 stycken och vi har ju bara (här räknar han igen) 5 filtar så vilken HIMLA tur att du har köpt några fler eftersom vi lider sån brist av det.
(här väljer jag att hålla tyst)
- Tänk om jag skulle shoppat lika mycket som du, då skulle vi få sälja huset.
Jag skrattar lite småhysteriskt och tar fjärrkontrollen och byter kanal så att diskussionen ska självdö innan
han kommer på att jag ju ska till Ullared och shoppa mer.
~~
Godnatt

Vilken tur att mannen jobbar över!

Idag efter jobbet åkte jag direkt och hämtade ut paketet från HM.
Damen som skulle hämta paketet åt mig sa att det står på lagret för det var så stort. Jag tänkte
inte så mycket på det utan stod snällt och väntade.
När hon kom ut med paketet var det första jag tänkte.
OJ vilken tur att Marcus skulle jobba över idag så jag kan smuggla in paketet :-)
Kuddarna jag beställde måste ta VÄLDIGT stor plats. Tror att det här är mitt
största paket från HM genom tiderna. Hmmm undra hur jag ska fira det? Genom att beställa lite från Laredoute?
Jaaa så får det nog bli :-)

TisdagsTema v45 - Köksinredningar

Köket här hemma är ett av mina favoritrum. Här tillbringas mest tid helt klart!
För 5 år sen ungefär gjorde vi om hela köket. Sen dess har vi målat om väggarna och
satt upp en fondvägg, annars är det sig likt :)
I samma veva som vi renoverade satte vi även in en kamin i köket och DEN får
den här veckan representera köksinredningar som är veckans tisdagstema hos fabriken
Som vanligt ber jag ursäkt om kvalitén å bilden, tomten MÅSTE komma med
en systemkamera modell enkel, eller stämmer jag julen :-)

Upp på listan!

Godkväll!
Sitter och slötittar på tv och surfar ganska oengagerat runt på diverse olika sidor.
Försöker hitta lite inspiration till vad jag ska önska mig i julklapp.
Förstår inte, det finns ju HUR många grejer som helst som jag vill ha, men när det närmar
sig jul så är alla dom sakerna lixsom som bortblåsa från mitt minne och jag krystar ut mig några önskningar :)
Hittade iallfall 2 godbitar som jag jag gärna skulle hitta i ett paket :)
fruktskål från frapp 399kr
Vetevärmare Mammut 150 kr designtorget
Jag har redan en utmärkt välfungerande vetekudde men mammuten var ju bara för söt, dom har även en katt och en giraff som oxå var ursöta :-)
Nu ska jag nog gå och koka mig själv en kopp te.
God kväll

Söndagsbilden v44

Hej!
Vårt vardagsrum börjar sakta men säkert bli klart, några saker fattas men i det stora hela är det klart
och både jag och Marcus är jättenöjda.
I veckan kom dom nya delarna till string hyllorna som jag beställt så nu är det klart. Skönt. Nu ska
jag bara "pynta" dom, rätt saker på rätt plats ni vet :-)
Mitt bidrag till fabriken den här söndagen blir helt sonika mina nyaste inköp till vardagsrummet
Filmer, tv-spels fjärrisar och annat vill jag inte ska synas, hyllan från string ska hjälpa till att dölja det! Inköpt
från Länna Möbler som inte bara hade bra pris utan snabb levrans! Rekomenderas varmt.
Denna lampan från Lagerhaus fick följa med hem häromdag (även en i vitt oxå). Tycker den är supersnygg
OCH till det ringa priset av 129 kr(ordinarie pris 179) så tror jag att det är årets KÖP till Mörtstigen 6. Både jag och Marcus är stormförtjusta, så förtjusta så vi ska köpa ett par till.
Ska se om jag hinner ta lite mer bilder från vardagsrummet idag.
Nu måste jag sätta lite fräs. Lite plock här, lite plock där och en runda till gymmet är
det som står näst på schemat.
Må väl!
KRAM

Hem ljuva Hem

Fredag kväll och vi sitter och hänger i soffan. Älskar fredagar, Älskar häng i soffan :-)
Har precis suttit och klickat hem lite grejer från HM. Mest kläder men även lite grejer
till vardagsrummet. En FILT
OCH så lite kuddar....
Något klädesplagg blev det nog oxå om jag inte minns fel :-)
~~~~~~~~~
Jaha, tittade nu snett åt höger och ser att Marcus somnat, allt är som vanlig på Mörtstigen 6 med andra ord, minst 1 sover innan kl 22.30 :--)

Väntar på maken..

Sitter här i soffan och väntar på min man. Vill verkligen att han ska komma hem från jobbet NU. Okej, inte för att jag typ saknar honom så himla enormt, utan för att jag inte får igång tv:n :-)
Tills han kommer hem så får jag surfa lite istället. På danskdesign kan man ju hitta hur mycket snyggt som helst...i olika prisklasser. Dom här muggarna från Bodum tillhör väl dom lite mer billigare varorna. Till råga på allt säljs dom tlll nedsatt pris. Gillar dom gråa mest men dom finns i massor av härliga färger!
Nu tror jag att jag ska kika in på HM och beställa lite kläder och kanske en filt som jag spanat in, osis att tv:n inte funkar :-)

T.O.R.S.D.A.G

Hej Hopp
Idag är det en helt vanlig dag, förutom att min bästaste vän Sara fyller år. Om ni inte kikat in på hennes
blogg förr så rekomenderar jag ett besök.
Annars händer inte så mycket idag. Jag ska snart iväg på lydnadskursen med Milo. Tyvärr hinner inte Marcus hem
så jag får ta den själv. Näst sista gången och det ska bli rätt skönt att det är över för det börjar bli så kallt
och ruggigt på kvällarna.
Men det är en timme tills dess. Fram till dess BORDE jag fixa och plocka lite, men jag känner mest för
att lägga mig och läsa gårdagens litteratur inköp. Fast lägger jag mig ner blir jag nog fast och missar kursen :)
Ohhh förresten en sista sak. Tack för allt pump-beröm :-) Den är givtvis inte gjord på frihand
utan med ett mönster. Men det var minsann rätt pilligt än då att picka och skära ut allt, jag är som sagt
inte den mest pyssligaste damen som går i ett par skor.
Tjipp!

Mjuka djur

Fram till jul har IKEA åter igen mjukdjurskampanj. För
varje mjukdjur som säljs skänker IKEA 10 kr till olika utbildningsinsatser för barn (via Rädda barnen och UNICEF)
Jag tänker passa på at köpa ett par mjukdjur. Har ju tyvärr inga barn MEN Milo gillar mjukdjur och IKEAS mjukdjur
håller ofta bättre än dom man kan köpa i djuraffärer. Eftersom dom är barnsäkra är dom oxå hundsäkra :-)
OKEJ, ALLA klarar inte Milos ibland omilda behandling, men det gör inte djuraffärernas heller
och dom är mycket billigare på IKEA :-)
Tror nog att Milo ska få en elefant i julklapp :-)

TisdagsTema v 43 - stilleben

Denna veckas tisdagstema i fabriken är stilleben.
Ena hyllplanet på nya string, där samsas just nu lite bokstäver med mina två Kimmidolls :)
Tycker dom är helt supersöta. Köpte dom i en butik när vi var på semester i Kroatien för ett par år sen.
(för alla uppmärksamma så saknas det ett täcklock över lite elsladdar, ni får bortse från detta) :-)
Kika in på fabriken för mer fina stilleben

Clementinförvaring

När jag var i Västerås så spanade jag lite efter ett fruktfat/skål att ha i vardagsrummet.
Meeen jag hittade inget jag gillade. Detta ganska läckra fatet som kan handlas på designonline skulle
jag kunna tänka mig, hade det varit lite mindre hade det nog fått flytta hem hit, men nu var det i största laget så nu får jag nöja mig med att kika på det på datorn :-)
Funkar tydligen att hängap å väggen oxå men nu såhär i clementin/satsumas tider så behöver
man ju alltid fruktfat :-)

RSS 2.0