Fynd från vinden...

Igår var jag och köpte lite kryddor/grönsaker och började då fundera på om jag inte hade en gammal trälåda på vinden som skulle vara snyggt att ha lite sallad i eller några kryddor...och joddå..långt inne så hittade jag den här som en gång var mannens morfar...tänkte olja den så den tål vatten lite bättre och sen ska det planteras i den.. :)


      

drabbad av slöhet...

Idag har jag varit drabbad av den stora slöheten. Jag har inte orkat göra någonting. Har tvingat mig själv att jobba lite.
Sen har jag och Milo varit på lite utflykt här i byn o gjort lite ärenden och så körde vi förbi jobbet så mina kollegor fick hälsa på honom.
FAST innan jag blev slö så var jag ju faktikst på gymmet en timme :)

Nu har milo och mannen åkt på fotbollstränings så lugnet råder i huset.  Jag tänkte åka till Maxi och sen till Ikea en sväng.

Och förresten slöheten kommer nog av värmen...här är värsta sommarvärmen idag med närmare 25 grader!!! Helt galet!

så man inte glömmer var man är....

Jag gillar att läsa. Periodvis slukar jag böcker i ett huj. Framför allt då under sommaren då det blir mycket slapp i solstol.
Framför allt gillar jag deckare :)
Nu föredrar jag att läsa pocket framför inbundna böcker, dels är dom små och behändiga och sen är det ju mycket billigare...
Kolla här vilka gulliga bokmärken jag hittade på frapp.
Visserligen behöver jag inga sånna när jag läser pocket men ändå..dom var söta att titta på :)

                           

ordning och reda

I vårt kök har vi en jäättestor bänkskiva där det har tendens till att hamna mycket skräp. Och jag är (enligt min man) otroligt slarvig och fyller denna stackars bänkskiva med så mycket skräp så han nästan skäms...
Så nu tänkte jag att om jag köper nått där jag kan dumpa ner allt detta skräp som jag tydligen dumpar så syns det iallfall inte...kanske ska köra på en sån här postlåda från bruka design  (fast vit)

                 

yummi yummi

När jag var och handlade innan idag så köpte jag färsk lax från fiskbilen. Jag har sedan typ 3-4 månader slutat köpa fryst fisk utan köper bara färsk, det är såååån skillnad.
Så nu tänkte jag lägga laxen i liten hemmagjord marinad, tror det blir lite limon olivolja som bas och lite annat gott jag hittar.
Till detta blir det cypriotiska färskpotatisar och hmm hollandaisesås eller möljligtvis någon kall sås...
Men först ska jag hjälpa mannen olja lilla altanen..eller först marinera...sen olja :)

varmt och inget regn...


Det blev inget mer regnande idag tyvärr...istället är här nu soldis och över 20 grader...riktigt varmt!!

Och kolla...knoppar på min halvdöda syrén...

     
      ser ni?

Nämmen dra på trissor...

Inatt har det minsann regnat lite och idag är det lite mulet. Faktiskt riktigt skönt! Regnet behövdes verkligen, även ifall jag inte tror det har varit några större mängder. Men här är eldningsförbud och det är ju inte så lyckat så här i valborttider.
Såååå lite mer regn skulle det behöva komma tack.

Nu ska jag till jobbet, dax för en halvdag utbildning igen.

Dax för en uppfräshning...

Tror det är dax att renovera och fixa lite här på bloggen...vet inte hur ännu..men det återstår att se....bort med det rosa och så en ny header. Kanske tom gör en header där man kan se "Spattanjanssons vandring genom livet" utan förstoringsglas :)

på väg till Ikea ännu en gång...

Så snart mannen kommer hem från sin träning så tänkte jag smita bort till Ikea igen. Behöver lite mer tyg plus att parasollet ska införskaffas...det blir ju det här (inklusive nät om dom har)

 


Jag är ju som jag tidigare nämt sugen på den här stolen, mannen kände lite sisådär inför den så jag får se
köper den eller gör som min man vill :)

                

Tror att den skulle göra sig fint på min altan...ungefär här! Solstolen som står där nu har bara mellanlandat där
på väg till sin riktiga plats (som jag inte riktigt vet var det är än)

          

Nått att ligga och läsa i..

Ligger och småsurfar lite i brist på annat. Började läsa en ny bok idag, Marley och jag som handlar om en kille och tjej som köper en lite speciell labrador. Inget mästerverk men lite söt.
Fantiserade lite om att ha nått skönt att ligga och läsa i på altanen och surfade då in på Ilva för att se va dom erbjöd i den vägen...hittade då dessa två "sol-lounger"  (Jäkla fult namn tycker jag)

     
Den är blir din för dryga 7000  laxar.

    
För den här med segeltak får du hosta upp en sisådär 11000, som hittat!! ...eller not..

Är inte helt övertygad om att jag tycker det vore värt pengarna :--)

Kvällspromenad...

Har precis varit ute på en kvällspromenad. Tänker inte för femtielfte gången berätta hur härligt vädret är :--)
Tog iallfall med mig kameran för att fotografera naturen och visa att här nere i södra småland börjar det bli grönare.
Vitsipporna sjunger på sista refrängen och jag såg liljekonvaljblad idag!
Och majbålet verkar vara redo att eldas upp!

      

      

      

      

Ute är inne

Just nu är det ju ganska "inne" att vara ute :-) På sommarhalvåret tillbringar vi mer tid ute i trädgården och på altanerna än vad vi gör inne och det är ju skönt, frisk luft har ju ingen dött av....

Men kolla här vad som har börjat titta upp redan, just den här fotade jag i vår häck (som för övrigt är i stort behov av lukning)

     

Jag och Milo har precis haft en härlig middagstupplur ute på altanen, Milo får inte vara i soffan eller sängen inomhus men på altanen får han faktikst vara på solstolen...fast han föredrar faktiskt golvet :)

     

Bestämt mig...

Jag har bestämt mig för att det blir nog det svarta tyget till altanen iallfall. Dels så tycker jag nog det är snyggare till huset, och så är det ett lite kraftigare tyg.
Min kloka syster påpekade liksom någon annan att det kommer blekas i solen och det är ju korrekt, meeeeen om man känner mig väl så lär jag ändå ha tröttnat på det tyget efter den här sommaren så kan jag göra ett nytt till nästa år :)

        

 
Just nu sitter jag i skuggan på stora altanen, har suttit lite på lilla i solen och läst men det ble så varmt så flytta över mig hit, Tror jag ska slänga i mig lite sallad OCH så kom jag ihåg att mina vänner Ben&Jerry ligger i frysen oxå :)

Tjoho, ett kuddfodral fixat!!

Jag är typ jättekass på att sy. Men sist jag var hos syter yster lånade jag med mig hennes symaskin hem och ikväll när min ömma moder är här så passade jag på att be henne hjälpa mig. Så hon visade hur jag skulle göra och så sydde jag...och visst, rakar sömmar mm har väl skådats...men jag är nöjd ändå, det ska ju synas att det är hemmagjort!  ;)
Tror det kommer att passa finfint i köket nu i sommar, det får nog bli en till likadan. Tyger är från ikea, kostade 25 kr meter..

      

Lite tyger inköpta...

Tränar för fullt på att lämna Milo ensam så idag smet jag iväg vid 10 och körde bort till IKEA. Köpte med mig lite tyger hem.
Jag köpte ett svart och ett grått tyg som jag tänkte testa och se hur dom funkar som sol/vindskydd ute på lilla altanan..
Vad tycker ni, grått eller svart?  Gråa tyget kostar 25 kr meter och det svarta 49 så priset är ju inget man behöver hänga upp sig på :--)

 

 

 

  och så köpte jag ett par andra tyger som jag tänkte sy kuddar av...tänkte dom kunde funka ihop :)

 

Nu nu måste jag ut i trädgården..jag har lovat mannen att jag ska olja lilla trappan vid ingången så det är bäst
jag gör det, han befinner sig i Staffanstorp och snickrar altan :-)

Alltså det är ju så ljuvligt...

med detta härliga väder!!!  2 dagar ledigt utan några planer, bara vara ute i trädgården!! Sååååååå ljuvligt....
har varite ute en runda och gått med Milo och det var ljuvligt....

Inte längre bara plast....

Pappelina har ju länge tillverkat annat än plastmattor, tex vaxdukar och handdukar...och nu har dom även lagt till kuddar och ull/bambu mattor...Måste säga att jag inte är speciellt imponerad.
Visst...dom är helt okej utseendemässigt, men no way att jag skulle betala det priset dom kräver....
Deras plastmattor är suvveräna och väl värda varenda öre..men näpps..det här är för dyrt!

  
      priset för kuddarna är 790 kr styck, dessa bilder hämtade från designonline

   
       Denna matta i storlek 170x220 8900 kr

      
      Denna är lite större 170x240 och kostar därför lite mer...9490 kr

    

Inget regn i sikte....men man vet ju aldrig.

Det verkar ju inte vara något regn i siste den närmsta tiden. Sen vi skaffade Milo för snart 3 veckor sedan har det inte fallit en endaste droppe. Meeeen förr eller senare gör det ju det och som nybliven hundägare måste man ju vara rustad för alla sorters väder. Kan tänka mig lulla omkring här i villaområdet i den här klädseln om dropparna faller...

     
           
          

Ganska mycket sommar...

Det här tyget från Åhlens tycker jag är sååå himla mycket sommar, både färgerna och mönstret. Vet inte om jag skulle vilja ha det men jag blir glad av att titta på det :--)

        

Hemma bäst....

Äntligen hemma igen! Det är alltid så himla skönt att komma hem. Och det är ju inte tråkigare när klockan är 18.15 och man kan fortfarande sitta ute i kjol och linne utan att frysa det minsta!! :)
 
         
    


Sen när man har en sån här sötnos som väntar så blir det inte direkt tråkigare (och okej det är ganska skönt och träffa mannen oxå, men han vill inte vara med på bild)  :--)

         

         
    vi kan ha världens slöaste hund tror jag...

Back in Helsinborg...

Idag åkte jag ner till Helsingborg igen för två dagars jobbande. Efter 17 så "lurade" jag med min en killega från Dortmund, en från Wallau och en annan svensk till VÄLA for some shopping!!!
Grabbarna var väl kanske inte sådär jättesugna men kom faktikst hem allihopa med lite klädesplagg. Jag handlade billigt från HM. För 500 fick jag en kjol, ett top, en långärmad tröja och en piké. Bra och sköna basplagg :)

Nu sitter jag här i mitt hotellrum. Den här gången fick jag bo högst upp och ha ett betydligt större rum. Glömde min kamera så några bildbevis kan inte levereras.


Uppsatt på inköpslistan....

Det blir nog en tur till Ikea till helgen, har en liten lista på grejer som vi behöver. OCH jag har ju bara 5 minuter dit med bil så det krävs ju ingen längre planering :--)

 
 Nytt parasoll behövs, vi har idag ett stort fyrkantigt vitt men det har blivit rostfläckar på det så jag vill givetvis ha ett nytt. Mannen säger att han kan fixa till det gamla men klarar han inte det så blir det ett sånt här svart istället. Finns även ett praktiskt myggnät man kan hänga runt det :)

         
En liten tunna, kommer faktikst att bli en bajstunna :-)  Alltså dom där små valparna kan minsann klämma ut en hel del och just nu är vi lite lata ibland och orkar inte gå till soptunnan så vi lägger bajspåsarna i ena blomlådan eftersom dom nu är tomma, och det är ju inte så trevligt. Nä en bajstunna behövs här hemma! :-)

 
 Vill även köpa några fler solcellslampor från IKEA. Tycker det är toppen, dom är billiga och fungerar utmärkt (har dock inte just dessa). Och tröttnar man på dom så gör det inte så myckt för dom var så billiga :)

Läshörnan ute på plats...

Nu är stora altanen ju oljad och min och mannens favorit "läshörna" ute är på plats. Dessa stolat från IKEA (finns dock inte längre) är faktiskt väldigt sköna! Det lilla bordet i mitten är oxå ett gammalt Ikea köp. Är perfekt som ett litet avlastningsbord.
Som ni ser är det enda som växer i blomlådorna en blå Ikea kasse men det ska det bli ändring på, dock inte ännu på ett tag.


      

      

Jag älskar deckare och slukar alla som kommer i min väg. Giles Blunt är en av favoriterna. Det här är hans hmm 4:de
om samma gamla polis. Mycket bra, rekomenderas varmt, dock tycker jag ni ska läsa dom i rätt ordning :)

En rundtur i trädgården..

Gick precis en liten rundvandring i trädgården för att se hur det växer :)

 
      
       rabarberna börjar växa till sig...

      
       Här planterades en liten pion häromdagen..saknas gör lite vitgrå marksten..


      
       och här ska förhoppningsvis en liten rosenbuske växa upp.

      
      och till sist en liten alunrot.

Mer än så har jag inte planterat i år än så länge. Vet inte om det blir mer heller för det är rätt fullt i rabatterna nu.
Det blir lätt att man köper för mycket blommorn för när man planterar dom och första året ser det så pluttigt ut och glest men sen när allt verkligen börjar växa till sig så märker man att växterna tar större plats än man trodde :)

Onsdag förmiddag...

Idag är jag hemma med Milo. Har än så länge hunnit gå en promenad med honom, sedan en ensam för att träna honom på att vara själv. Jag har hunnit jobba en timme, handlat en pelargonia och köpt ingridienser till en sallad som jag ska bjuda en kompis på vid lunch då hon kommer hit och hälsar på. Ska bli kul med lite mänsklig sällskap :)
Nu ska jag sätta mig och jobba lite till innan Milo ska ha mat och sen blir det promenad igen....

Tjat om sol/vindskydd till lilla altanen...

Jag måste försöka ta mig i kragen och sy (eller be mamma sy) ett solskydd/vindskydd/insynsskydd till lilla altanen...
Från att ha velat ha det jättefärglatt har jag helt svängt om (mannens förslag) till svart/grått.....
Här är några tyg på Ikea som jag gillar, Ikea har faktikst väldigt mycket fina tyger just nu till bra priser..
Nedanstående kostar mellan 25-59 kr/meter

 

Har ingen aning om ännu vilken jag tycker är snyggast, fast spontant så skulle nog nr 2 göra sig bra till detta ändamål!
Men jag gillar även nr 3 och nr 5... tja gillar ju alla...fast ja nä jag vet inte...va tycker ni?

Passa tiden...

Hittade den här äggklockan från Normann Copenhagen på rum21, till nedsatt pris oxå...Måste säga att det var faktiskt en av dom snyggaste äggklockorna/timer som jag sett på länge...får se om jag klickar hem en.

       

solstolarna...

Fick en fråga om var solstolarna jag oljade kom ifrån.
Och det är från det stora gulblåa företaget IKEA.  Priset 1395 kr.

               

 

En ny ugnsform tack...

Idag när jag lagade mat och som vanligt plockade fram min helt utslitna aluminiumform från IKEA så tänkte jag att nää nu måste jag köpa en ny snygg ugnsfast form! Jag har andra i glas men ummm nää vill ha en i porslin, så jag surfade omkring lite, men alltså det var inte så lätt...

 



formar från vänster till höger...
Smarta 79 kr från IKEA
Klart dyrast är denna från Royal Copenhagen, finns på Danskdesign för 1890 kr
Den lilla gröna kreationen från Rice finns på Bagaren och Kocken för 290 kr
Den snyggaste enligt mig kommer från Duka, kostar 149 kr
Och till sist en variant från Menu, finns bla på Danskdesign från 249 kr

väggdekorationer....

Var och en är ju numer ägare av en eller annan väggdekoration....så också jag fast den är fortfarande inte uppsatt på någon vägg, men jag köpte den bara för typ 2 år sen så det är ju ingen brådska än :-)

Ikea har iallfall fått in en hel del nya, billiga varianter, alla under samma namn, SLÄTTHULT och dom ni ser här kostar antingen 99 eller 149. Tror själv att jag gillar den första bäst...Skulle kunna tänka mig en sådan i kökat OM dom hade varit helvita.....
Bilder från Ikea

 
  

 

       








   

Inte bara altaner behöver oljas...

I söndags var det faktikst inte bara min man som var duktig och fejade utomhus...efter att han hade tvättat våra solstolar
så oljade jag dom, alldeles själv, duktigt va :--)
man ser en rätt klar skilnad på oljad och icke oljad!

     

attans huvud...

Vaknade upp inatt på hotellrummet med värsta huvudvärken och lite härlig frossa. Rota runt i mina väskor men nähä, inga painkillers...
Somnade iallfall om men när jag vaknade var värken fortfarande kvar och efter att ha fått tabletter i receptionen hoppades jag det skulle försvinna men det gjorde det inte.
Jag gick iallfall till jobbet men lämnade Helsinborg vid lunch och åkte hem. Så nu är jag hemma och huvuvärken är kvar men mindre smärtsam...
Ska tillbaks till helsingborg på torsdag igen för två heldagar till...men nu ska jag mysa lite med Milo

På ett hotellrum i Helsingborg...

Sitter ensam på ett ganska fult hotellrum i Helsingborg.....har varit ute och käkat och tagit en öl med kollegorna men
jag är trött så jag och 2 av killarna gick hem tidigt. Stannade vid pressbyrån och köpte senaste numret av Hem ljuva Hem, en cola light och lite godis som jag tänkte roa mig med innan jag somnar.

  Så här vackert är mitt hotellrum...

 
snygga gardiner :-)

 
  Världens minsta säng och ganska ful hotellkonst..

 
  Min utsikt...ja just det, har utsigt mot ett konferansrum....

 
 Minibaren

 
  Helt okej vitt badrum,  det enda är i rummet som är typ ickefult :)

Ute och Inne

Idag delade vi upp arbetet lite sådär manligt/kvinnligt. Mannen höll till utomhus och tvättade av stora och lilla altanen med högtryckstvätten...

  
   stora altanen....

  
   lilla altanen...

Samtidigt som han pysslade med det stod jag inne och strök upp lite tvätt till oss...

                                  
En trappa kan användas till mycket, perfekt och hänga stryken tvätt på :-)

Och så har vi försås busat och lekt med Milo

   

utemöblerna blir vitare och vitare...

Nu har utemöblerna fått färgomgång 2 på sig...jag tycker dom behöver en omgång till men det tycker inte min man...hmm lite jobbigt läge för det innebär förmodligen att jag får måla dom själv om jag vill ha det gjort :-(

Fast o andra sidan så lovade ju jag att jag skulle göra allllt själv och det har jag kanske inte gjort :)

                  
                så här såg den ut när vi köpte dom från Ikea

      

      
      och så här ser dom t vita....en klar förbättring tycker jag :-)

Dagen som gått...

Idag har det varit en riktigt skön dag. Började med en liten promenad med Milo redan halv åtta....
Sen hämtade jag upp min svägerska vid halv tio och vi körde iväg på en liten shoppingrunda light. Köpte inte en endaste inredningspryl utan bara lite smågrejer till mig själv, en kjol, ett par baslinnen och t-shirt, varken dyra grejer eller vidare roliga mer måste-ha grejer...
 
 
och så lite vanliga linnen som man typ kan ha hur många som helst av...

   

Vi var väl hemma igen vid halv två och då höll min man och min svåger på med att måla utemöblerna. Dom satt ute i den gassande solen på södersidan hemma hos oss. Jag och Svägerskan satte oss i varsin brassestol och slappade och läste lite...Sen huxflux hämtade min man en skivstång och sen gjorde han och jag massa övningar och sen powerwalkade jag och min svägerska en sväng..
Efter det hem städade jag nedanvåningn på huset där Milo mest är och alltså där det blir mest skitigt...
Sen grillade vi alla fyra idag igen och spelade Gin Rummy OCH så gjorde jag choklad fondue, hittade supersmarriga jordgubbar..det var sååååååå gott.
Nu ligger jag här i sängen och mår ganska så illa...mannen ligger brevid och snarkar och Milo ligger i sin bur och gör samma sak :)

Tyg till lilla altanen....

Satt igår och kikade lite på STOFF och STIL´s hemsida efter tyg till lilla altanen....
Först hade jag ju tänkt mig något jättefärgglatt typ så här...

         

Men nu börjar jag vela....

Det började med att jag skickade efter dom här sittkuddarna från H&M igår..
  
   
och sen "råkade" jag fråga min man vilken färg han tyckte vi skulle ha, och då sa han svart eller grått...
så då började jag tveka....
så istället för färgglatt lutar det nu istället åt nått sånt här...

           
(randiga är favoriten)

Tyger från Stoff och stil priser mellan 39-79 kr metern
Sittdyna från H&M Home
 

jogging, öl och grillat..

  Har precis varit ute och joggat, det var tungt men ändå skönt...fast inte lika skönt som det var att komma hem och sätta sig på altanen i solen och dricka en iskall sån här....

       


Idag är mannens yngsta bror med sambo här och lagar mat till oss, snällt va :-)   Dom bjöd oss på middag men eftersom vi har milo plus att dom bor i lägenhet var det enklast ju och vara här, så dom kom med matkassar och nu har grillen tänts...det ska bli gott för jag är supersmarrig.
Har dock lovat att jag ska göra en kladdis så det får jag väl göra :)

jobba hemifrån=trist

Jag är ju tjänstledig på 50% för tillfället, vilket ju innebär att jag jobbar 50% hemifrån och det mina vänner är såååå tråkigt...
ingen att prata med, ingen som vill fika :(
Här sitter man vid sin lilla datorn och käkar frukost bestående av knäckebröd och oboy :)
Nästa vecka ska jag iväg på möten/workshop i helsingborg alla dagar utom onsdag så mannen och mamma ska vara hemma hos Milo. Det ska bli såååå skönt och komma iväg och riktigt brainstorma i några dagar....och sova på hotell och få hotellfrukost är ju inte helt fel heller :)

Nu ska jag iallfall försöka städa lite hemma. Har redan hunnit med att jobba en timme, beställa onödigt mycket från H&M och slänga in en maskin tvätt och nu är det dax att plocka fram dammsugan och vattna blommorna.
Hoppas ni får en ljuvlig dag...

   

   

Mycket prickar blev det :-)

ibland går det undan...

och det har den här dagen gjort...gått undan i rasande fart! Förmiddagen då var jag hemma och jobbade någon timme, sen härjade jag lite med Milo innan jag satte mig och slappade lite på lilla altanen där det är lä och vääldigt härligt.
Sen i eftermiddag har Milo fått vara med mannen på jobbet (han är och jobbar hemma hos en kompis till oss, utomhus) för jag var tvungen att sticka på jobbet en sväng. Nu har jag varit iväg och fixat lite ny hundmat och sådär och skulle egentligen sprungit men jag är så superhungrig så jag måste nog äta istället :-)
Och så hoppas jag det är Medium ikväll så jag kan slappa framför tv:n med en chai-latte och lite färsk frukt...OCH så ska jag leta upp nått tyg till lilla altanen..det är kvällens projekt :)
Men först, Matlagning!

nu är duken på...

Vaxduken är nu pålagd, blev ganska bra faktiskt om ni frågar mig :)

    
     lite nya kuddar och 3 nya stolar så skulle jag vara mer nöjd :)

    
     tårtfatet som får verka som fruktfat passar fint till duken..

    
     nyplockade sippor är ju aldrig fel

       

    
    fel däremot tyckte jag att den lilla tandpetsmannen blev på duken så han fick flytta upp på fönsterbänken

Nått mjukt till lilla rumpan

Jag skulle gärna vilja ha lite snygga sittkuddar att ha ute på altanen i sommar, dom här skulle jag kunna tänka mig till lilla altanen där jag gärna vill ha mycket färg. Dessa är från Laredoute och kostar mellan 150 till typ 230 som jag tror den stora storleken kostade. Helt okej pris...
FAST jag tror inte jag ska köpa för mycket färgsprakande saker förräns jag har valt tyg som jag ska sy som insynsskydd och smitningsskydd (för milo) :-)   För även ifall jag vill ha  färg får det inte bli föööör mycket färg och mönster, det finns en hårfin linje någonstanns som man inte får passera :-)

   

Angående vaxduken...

så skickade jag efter den från STOFF OCH STIL till det enligt mig otroooooooooooooliga billiga priset av 29 kr/meter!!
Den blev alltså min för under 100 lappen. Känns som helst okej kvalité oxå. Den luktar dock vääääääääldigt mycket vaxduk :)


fin men dyr..

Den här ljuslyktan finns bla på designonline. Tycker den är väldigt fin att se på...MEN betalar man 1119 kr för en styck...
Njaeeeeee inte så länge jag inte vinner på lotto!

 
                                   

Det kom en vaxduk med posten...

Igår fick jag hem min nya vaxduk...har ännu inte lagt den på bordet men jag tycker
den ser lovande ut :-)

     

kvällspromenad...

Har varit ute på en härlig kvällspromenad och det var så härligt ute. Nu sitter jag och småkikar på äntligen hemma som snart är slut. Jag skulle behöva jobba lite fast det är ju house vid nio så det känns som att jobbet får vänta tills imorgon.
Nä en kopp chai-latte och lite mys i soffan får det nog bli....

Lite nytt kanske....

Var inne och skulle skicka efter lite kläder från H&M..är i desperat behov av byxor alternativt kjolar eftersom jag har gått upp i vikt och inget passar!!!!!
Hittade även då lite kuddfodral, en pläd och kökshanddukar som jag gillade och nog tänker klicka hem.
Dom har fått lite nytt till sin HOME kollektion....

   

Och idag så var det slut..

på påsken och allt frossande. Det är konstigt vad man tillåter sig själv att äta bara för att det är några dagar som vi kallar påsk! Jag har frossat som aldrig förr dom senaste 2 veckorna egentligen. Det började med min födelsedag och sen har det lullat på så. Vi har rätt många konsulter hos oss på jobbet och dom gillar och bjuda på godis (vilket vi uppskattar enomrt) :-)

Men nu jäklar får det vara bra med vardagsfrosseriet så idag drar vi åt svångremmen hemma hos oss, eller iallfall jag :)
Inget godis förräns på fredag (har redan besämt att jag då ska äta Marabou Mjölkchoklad)

Wish me good luck :-)

           

   

Hurra för min man..

Idag fyller min man hela 32 år vilket vi typ inte firar alls eftersom han har varit iväg istort sett hela dagen.
Men jag har iallfall givit honom ett par små presenter och nu satte jag precis in en kladdkaka som vi ska mumsa på när han kommer hem (är och spelar fotboll).
Mannens yngsta bror med flckvän kommer nog förbi och säger hej och lämnar en present...tror att dom införskaffat denna
piké vilket jag tror min man kommer uppskatta (och jag oxå)  :--)

            

åhhh...va det är ljuvligt...

Alltså märker själv att jag börjar bli tjatig om hur ljuvligt det är att det börjar bli vår...men det är ju så häääärligt!!

     
      förbi altanen kan man se tvätten som fladdrar i vinden :)
      I sommar kommer altanen vara full av växter och lite mer utemöbler..


     
      Jag vet inte om det syns så väl men om man kikar riktigt nogrannt ser man att det är
      mina små rabarber som tittar upp....kommer och bli smarriga pajer i sommar :)


mer konstiga sovstilar...

Milo hittar dom mest konstiga sovstilar...kolla in den här :-)

     

Deras tid är förbi....

Nu har gräset vissnat och kyckligarna ser inte heller så pigga ut :)
Ett tecken på att påsken snart är över.....

       

Fint väggord...

kan man vinna hos fru sätterlund

              

Ingen BLÅ himmel idag!

Idag är det minsann mulet och trist här. Iofs lite bra för jag måste försöka jobba några timmar och det vet jag inte kommer att bli av ifall jag hade kunnat vara ute. Och eftersom den blåa himlen lyser med sin frånvaro kommer här ett litet BLÅTT hopplock :)

 

Blå Iittala burk från dukatbord
Blå handduk från H&M
KichenAid från Inreda.com
Rengöringsmedel cosas
Kökshanddukar 3-pack IKEA
Tyg Kissanminttu finns på förr
IPAL köps blandat på urbanliving
Picknickpläd från frapp
Och till sist dom små burkarna från systerlycklig

Uteliv...

Idag har vi till största delen varit utomhus i det ljuvliga vädret...
några till penséer planterades..

     

      tvätt hängdes upp...

     

      och så massa bus med Milo som däckade med jämna mellanrum :)

     

OCH så har jag faktiskt varit ute och sprungit och såg då en STOOOOR snok som låg och solade på vägen...

Nu har Mannens ena bror med sambo kommit på besök och vi ska grilla och ha det lite skönt!




nu är vi igång...

Vi beslutade oss för att det fick bli vitt. Dels tycker vi det är snyggast och dels hade vi mycket vit färg hemma redan.
Svart kanske hade varit mer praktiskt men våra dynor är svarta med smala vita ränder så det hade nog blivit lite väl dystert!
Men huj vilken tid det tar....vi hann med och grunda 3 stolar och vi har hållit på i ett par timmar. OCH vi måste måla
3 gånger.....blärk...
Jag hjälpte faktiskt till hela tiden :)

        

Nu är det dax...

att påbörja målningen av stolar och bord. Jag funderar på om jag ska köra min special variant och det är att spilla så mycket färg och kladda så mannen får panik och ber mig gå därifrån så han kan göra det själv :-)
hihihi

Mer VårTecken

I dag är det ännu en strålande vacker vårdag lixsom det var igår.
Vi släpade fram våra utemöbler och skulle tvätta av dom och då kom jag på att dom är hemskt fula och så besämde vi (läs jag) oss för att vi måste måla om dom. Så jag körde av dom med högtryckstvätten och nu har dom stått och torkat och idag ska vi börja måla dom.
Men....ska jag ha svart eller vitt....det är frågan, jag har ca en timme på mig att besämma mig innan jag måste åka
och köpa färg :)

     

     
      Försök fokusera på stolen och inte på vår missbildade häck i
      bakgrunden :)


Lite senare var jag ute och tog en promenad och då stötte jag på den här lilla krabaten...oxå ett härligt vårtecken tycker jag!

     
      Herr eller fru EkOxe (tror jag)

varmt och skönt...och trist...

Jag har tråkigt. Har precis slappat en runda ute på altanen. Det är 19 grader i skuggan och det är ljuvligt...meeeeen jag har tråkigt så inget jag gör blir bra.
Sitta och slappa i en stol och läsa tidning=trist, slappa i stolen och inte göra nått=blärk, rensa bort gammalt skräp i trädgården=usch, plantera penséerna=nä fy
Ensam och övergiven av mannen så känns inget kul just nu. Han kommer hem om en timme ca och då hoppas jag att jag ska bli lite gladare :)
Milo ligger och sover och snusar på altanen så tror jag testar slappvarianten en gång till för att se ifall det blir roligare nu :)

måste bara slinka in med detta..

På tal om nått heeeeeeelt annat.......

Hörde precis på tv:n att man ska förvara potatis och lök ihop av den anledning att dom inte gillar varandra....vilket i sin tur resluterar i att dom inte börjar gro. Jag köper alltid massa potatis och hälften slänger jag för att dom har börjat gro.
Kan kanske vara nått att testa :)

En liten promenad på näset...

Under den halvtimmen som mannen var hemma mellan jobb och fotboll beslöt jag mig för att ta en snabb liten morgonpromenad. Jag tog med mig kameran och ipod:en och så gick jag iväg och det var sååå ljuvligt. Hoppas kunna ta en liten längre promenad/joggingtur senare i eftermiddag...

     
      Ingen is kvar på sjön, här vid lilla badplatsen.

     
      Detta lilla utedass går jag förbi på min lilla runda...visst är det gulligt :)
      (iallfall på utsidan, insidan har jag aldrig sett) :-)
     

Det verkar bli en härlig långfredag!

Klockan är bara nio, ute är det redan 8 grader och det är strålande sol, så förutsättningarna finns att det ska bli en härlig dag! 
Jag har precis varit ute och hängt ut tvätt, det tycker jag är ett härligt vårtecken!!
Igår var jag och handlade årets första blommor som ska planteras ute, blev lite penséer som egentligen inte är någon favoritblomma hos mig men dom vinner ju på att dom tål frost utan att ta stryk.
Nu står dom och väntar på mig i tvättstugan men det blir nog lite senare i eftermiddag som dom åker ner i jorden.

Just nu råder lugnet här hemma. Mannen är iväg på ett ärende och Milo ligger och sover i sin bur. Själv ska jag ställa mig och diska lite, jag önskar att vi vore som min ömma syster och hennes man som aaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllllltid gör i ordning i köket innan dom går och lägger sig men tyvärr så är vi inte det så nu är det bara att kavla upp armarna och sätta igång :)

           Vi vill ner i jorden och ut i sooolen!!

En liten detalj kan va kul!

Den här tändsticksasken stötte jag på i Västerås förra helgen. Tyckte den var lite kul och för enkom 45 kr blev den min, den ska få pryda mitt soffbord, fast inte riktigt ännu, ska spara på den lite..så länge får den stå i hyllan i köket!

    

Vilka olika stilar!!

Kolla in dom här sovställningarna :)

 
  kolla in bakbenen och svansen :)

 
  ser lagom bekvämt ut tycker jag...

 
  det här ser riktigt plågosamt ut...men inget som Milo verkar lida av för jääääklar va han snarkar!! :)

no place like home...

Jag lixom många andra tycker det är snyggt att inreda mitt hem med bokstäver i alla dess former.
Tyvärr tycker jag det är hutlöst dyrt!!  Så jag köpte helt enkelt billiga bokstäver på panduro. Tror dom kostade 16 kr styck och sedan lät jag min svåger spraymåla dom på sitt jobb...och då blev det så här när jag satte den på ena tavellisten i köket  :)

    

    

Nästa projekt är att måla om alla RIBBA ramar från IKEA. Min svåger tog med sig en igår och testade
för att se ifall det blir bra. Jag är innerligt trött på denna trista vägg men jag vet inte rikgtigt vad jag vill
göra med den ännu så den får vara så här ett tag till. Tänkte iallfall att men vita ramar istället för svarta så
blir det lite annorlunda :)
Kanske lite väl vitt men jag får väl slänga in nått annat där...kanske nått rosa... :)

Påskpåse till mig själv...

Passade på att sticka och handla lite käk inför påskhelgen nu ikväll och hittade då lite småplock till mig själv.
Nytt schampo/balsam, 2 inredningstidningar och en påse påskägg, behöver inte vara mer komplicerat än så för jag ska bli lite glad :)

       Påskpresent till mig själv

Nä nu blommar det!!!

Överallt så blommar det...jag önskar jag hade haft kameran med mig när jag var ute och gick i vår solen alldeles nyss.
Och titta va jag hittade....årets första vitsippor. Så härligt!
Okej vasen jag hittade passade inte riktigt till dom korta vitsipporna jag hittade men det bjuder jag på!
Ute skymtar våra svarta stolar från IKEA vi köpte för några år sen...dom är både snygga och sköna att sitta på...
fast inte med för lite kläder på sig för då blir man helt randig :) Man ser ut lite som en kassler ungefär :)

        ummmm våååår

Mer påsk i köket.....

Tuppar och hönor håller nu på att ta över hemmet....dessa jättar har tagit makten på ena köksbänken :)

        
         ser ni dom?? :)

        
        här är dom i närbild...

        
        Denna "karaff" att förvara olivolja i köpte vi i Kroatien i fjol. Har blivit en favorit hos mig.

Friends forever....

Häromdagen när jag plockade lite i mitt nattduksbord hittade jag det här fina kortet som jag fick av min allraste bästaste vän S. Visst är det fint. Tyckte det kunde passa ihop med mina små stenar....
S bor sedan många år tillbaks i Thailand där hon driver en restaurang och hennes man ett dykcenter...så vi träffas inte så ofta men det spelar ingen roll, är man best friend så är man, även om man beslutar att bosätta sig i Thailand :-)
I bakgrunden syns vårt alla hjärtansdag kort som vi fick från min 6-åriga systerdotter :-)

     

     

Om sanningen ska fram...

Så är det så här stegen oftast ser ut...eller ännu värre...Fast o andra sidan så är det ju faktiskt tanken att vi ska ha kläder på den så :-)

 

Stegen har fått färg...

Äntligen är stegen i sovrummet klar. Förebilden är  från Village men jag tyckte den var dels för dyr...dels för smal och lite för tät....och är man gift med en snickare så borde man ju kunna få en som är mer skräddarsydd...och det har jag nu fått.
Är helnöjd...

  för dyr, för smal och för tät..annars är den snygg :)
förebilden

          
och så här blev det som sagt...allt är lite ihoptryckt nu när vi ska ha plats för Milo :)

 


 

påskfint i fönstret...

Jag har faktiskt hunnit börja lite med påsk och vårpyssling här hemma. Fast inte så mycket. Milo har tagit gaaaaaaaanska mycket uppmärksamhet. Nu ligger han i sin bur och är helt slut av alla intryck och allt bus. Han verkar trivas här hemma och han väljer hellre buren än hans lilla hundbädd när han ska vila.
Nåväl påsk och fårfint var det som gällde nu....
Hittade denna fina pelargon idag så jag slog till :)

 

  och så odlade jag lite gräs förra veckan som fick sällskap av några små kyckligar..


 


  

 

Här kommer Herr Milo....

Här är han då, vår nya lilla hund Milo. Än så länge har allt gått bra. Idag har det ännu inte hänt någon olycka inomhus utan han säger till när han vill gå ut :-)
Han struttar omkring och gör sig hemstadd, lägger sig och sover både här och där i allfa möjliga och omöjliga positioner..just nu har han krypit in i sin bur och ligger där och myser.

    

Hemma!!

Nu är vi hemma i småland. Bilresan tog 6 timmar men det gick jättebra. Milo varken mådde illa, kissade eller bajsade i bilen.  Det fixade han när vi hade pauser :) Jag hade han i knät halva resan och sen testade vi och lägga han i buren och det funkade finfint!
Han gnydde lite men det var ytterst lite. Nu håller han på o upptäcka vår nedanvåning och busar lite med Mannen.
Han är superfin och bilder kommer imorgon!

Nu ska jag ägna mig åt Milo och Mannen. Innan hade jag ett M i mitt liv, nu har jag två :-)

smått och gott hos syster yster...

Varje år får jag och min syster alltid en påskpresent av vår lilla mamma. Syster yster fick sin igår eftersom mamma inte träffar henne i påsk och det var dessa söta små kycklingar. Som tur väl är så tror jag att får likadana eller så blir jag nog lite sur :-)

I bakgrunden syns en gammal klassis väggalmanacka som jag tycker är sååå fin. Den påminner mig om när jag var liten och gick på dagis. Man var såå lycklig om man fick äran att klistra på dom där månadsbilderna. På den tiden krävdes det inte så mycket för att man skulle bli glad :)
Visst är den fin!

    

   

   

idag smäller det!!!!

Nu är det bara 2 timmar kvar tills jag och mamma kör och hämtar Milo!  iiiiihhh va spännande det ska bli :)

Men först är det pappelina mattan som gäller. Pratade precis med min man och han vill egentligen inte ha någon pappelina matta. Men jag sa, Nähä, men det blir det ändå :)  Han ligger hemma och är bakfull så han inte så mycket att säga till om då tycker jag  :)

förvara snyggt...

Dom här små förvaringslådorna från Bolia tycker jag är nice...enkla och stilrena...
Inte jättestora utan typ 30x30 men man kan ju iallfall förvara lite smått och gott där...finns i lite mer färglada färger oxå...

svart som natten         vitvit Grå

oj, va liten den vita lådan blev...men vet ni vad...det struntar jag i :-)

Vi skulle nog passa ihop...

Jag tror att min nya soffa...

 

skulle gilla att få bo ihop med detta ooootrolit snygga soffbord med virrvarr mönster...

  Jag vill ha detta soffbord i variant större....

Vi har haft planer på att min man ska göra ett egent soffbord till oss i betong, men han har så mycket med sitt nya företag så jag att om det ska bli nått soffbord får vi nog köpa ett :)

Med vitt tak och ett nytt vitt golv så tror jag det skulle kunna bli finfint!

Benen hettar...

Alltså jag blir helt supervarm om benen när jag har datorn i knät...Min laptop är en 17 tum:are så den är ganska så stor...
Nu MÅSTE jag köpa en sån där Laptop bricka eller vad det heter eller smälter jag bort...
Visste att det fanns en liten dyrare variant som jag har sett på bosign.se och som dom även säljer på tex designtorget..
Meen visste inte att dom hade en billigare variant på IKEA. Den tror jag att jag ska testa först :)


  Dyrare varianten från Bosign.seBilligare varianten från IKEA

Stampa gärna på mig....

Imorgon innan vi kör och hämtar valpen och kör hem till småland tänkte jag stanna och köpa en pappelinamatta till köket.
Jag har varit helt inställd på att köpa en SVEA vit/metallic men nu har jag tittat lite på MAX som är ljusgrå/vit...den skulle oxå funka fint i köket.
Fast MAX finns ju i vaxduk oxå så jag skulle kunna köpa vit matta och köpa MAX som vaxduk :)
Vilka bekymmer man har :)
Jag tror iallfall att jag vet att jag ska ha storleken 70X400 :)

                  Plastmatta Max         Vaxduk Max

några nya muggar...

Köpte dessa muggar till mannen idag. Jag har ju köpt 4 rosa muggar innan men för mannens skulle köpte jag 4 gröna oxå.
Kan hålla med honom om att ser lite knasigt ut när jag serverar han och hans kompisar kaffe från dessa vääääldigt maskulina muggar :)
Och jag gillar och blanda muggar så gröna och rosa känns helt okej att mixa!


Åhlens 35 kr  

En härlig dag i Västerås...

Befinner mig åter igen i Västerås hos syster yster med familj. Imorrn hämtar vi ju valpen. Idag ska jag mysa med mina syskonbarn som båda är lite krassliga, men först ner på stan en runda med syster och hennes man. Mamma får passa kidsen. Min man är hemma även denna gång för dom har träningsläger och det var lite synd. Men men..sånt är livet...

Nu ut i det ljuvliga vädret :)

Vilket VirrVarr

Den gamla prinsen Sigge  B (eller han fråntogs ju den titeln men vi kallar han det ändå..född prins..alltid prins) var ju en hejare på formgivning
En av mina absoluta favoriter Margretheskålarna är ju hans verk..
Möstret VirrVarr är oxå en enligt mig helt superfin design. Mönstret finns ju på lite alla möljliga prylar numer...
Här kommer några jag gillar (även ifall jag tycker bänkskivor/bord är allra vackrast) 



 

Alla dom här varianterna och fler därtill kan du köpa från designonline

Titta så söt jag är...

Tycker inte jag behöver kommentera den här bilden så mycket, den talar för sig själv :-)

          

2 små gåvor...

Här är två av gåvorna jag gick av min älskade lilla mamma...

 
ni kan väl försöka ignorera skräpet :-)

 

och här kan ni väl försöka ignorera den halvdöda blomman bakom och det faktum att solen lyser lite jobbigt..

tappat stinget...

Idag testade jag att jogga första gången sen jag stukade foten lite i söndags. Och det gick jättebra, kände nästan ingenting...vad som inte gick bra däremot är kondisen, känns som det går utför..Jag springer regelbundet 3 gånger i veckan och ändå känner jag mig bara tyngre och slöare....konstigt det där.
FAST det var helt ljuvligt ute :) var nästan så jag var tvugen att ta mig ett dopp när jag sprang förbi badplatsen....fast bara nästan :)



 

ännu en fin dag....

Det ser ut att bli ännu en fin dag. Synd att det inte är helg så man kan vara ute i den fina vädret.
Men men..det är bara att bita i det sura äpplet och gå till jobbet..
Idag har jag möte heeeela dagen. Både på förmiddagen och eftermiddagen..Jippi..(not)

Ikväll är det H-klubbs möte (harlequin-klubb) och nej..vi läser inte Harlequin böcker på våra träffar, namnet tjaa har en
historia som vi kan skippa. Det viktiga är att vi är 4 tjejer som träffas typ 1 gång i månaden och käkar mat och pratar massa strunt och har trevligt, typ som en syjunta med den skillnaden att vi inte syr :)

Nähä, dax att gå till jobbet. Ha en bra dag i vårsolen! :)

blomsterprakt!

Min man skämmer inte bort mig med blommor direkt men idag fick jag en härlig bukett av mina favoritblommor...tulpaner!
Fick för övrigt en maskrosplockare av min älskade man :)
Mamma kom med vackra vita rosor...det är så himla kul att få blommor...roligare än presenter....nästan iallfall :-)

        

           

vilken härlig dag!!

Min lilla födelsedag har varit en härlig dag. Dels är det ju alltd trevligt att fylla år även ifall man börjar bli gammal :)
Sen har det varit toppenväder här nere i småland. När jag körde hem var det strålande sol och 14 grader, det ni!!
Jag gick ett varv i trädgården och fotade lite vårtecken....tänk det är knoppar på syrénen! :)

Kalasen har gått bra. Här var fullt ös mellan 18 och 22. Nu är allt iordningstädat, presenterna är uppackade och jag och mannen ligger och slappar i sängen.
Imorgon är det en helt vanlig dag igen :) 

    

    

RSS 2.0