På promenad i det gröna...

Innan idag var  vi ute hos svärföräldrarna och tog en liten promenad ute i det gröna, hade kameran med mig och tog lite bilder....så här kommer lite bilder från den småländska landsbyggden :)

 

Uteliv...

Här kommer lite bilder från stora altanen...mannens plantering och min lilla arbetshörna...

    
                
    
                 


 

Aj

Idag har jag superont i ryggen och kan nästan inte utföra någonting, knappt sitta. Igår var jag först på gymmet och körde rygg sen hade min svåger lite träning med mig och hans sambo ute på vår gräsmatta. Vi höll nog på i en dryg timme och han körde rätt mycket rygg. Så idag på morgonen hade jag lite ont men sen när jag var ute och gick med svärföräldrarna och Milo så böjde jag mig ner och skulle plocka upp lite hundavföring och då lixsom hände det något i ryggen.
Så nu sitter jag här som ett fån och gör ingen nytta alls. Vi laddade upp ordentligt igår med massa blommor som ska planteras men det har min lilla make fått fixa själv idag, och han har väl gjort hälften och varit så duktig så...
får nog försöka masa mig upp och ta några bilder så ni får se.

Aj

Hörrni kolla vad jag hittade idag...

Idag smet jag iväg till Ikea en stund precis när dom öppnade för jag skulle hitta nått till våra köksfönster som är typ tomma.
Men istället hittadejag dessa krukor på fynd och kunde ju inte låta bli att köpa dom..... :)
Mannen höll på att svimma när jag bad han komma med en större bil för jag fick inte plats i vår saab 95 kombi med 4 krukor!! hihii  Dom är i plast så dom väger nästan ingenting...MEN dom är ju rätt stora :)
Dom svarta ska jag nog ha där dom står ungefär...dom VITA är ju mer svårplacerade....får se vad det blir..antingen på stora altanen eller får dom stå ute i trädgården någonstanns. Dom var superbilliga (tyckte jag iallfall) men det lär ju kosta en del att köpa blommor till dom, får bli petunia eller nått annat billigt :)

     
        
 
     

Anna spekulerar...

Fredag kväll igen. Den här veckan har gått supersnabbt. Har häcken full på jobbet så dagarna bara försvinner iväg.
Har precis varit ute och gått en lång promenad med Milo (lång för Milo iallfall). Mannen är och spelar fotboll och kommer inte hem förrens sent ikväll vilket innebär att jag har kvällen för mig själv.
Lovade nog i ett svagt ögonblick min ömma make att jag skulle plocka iordning i klädrummet vilket jag nog oxå få ta och göra.

Sen tänkte jag lägga mig i soffan och slappa. Jag har ju lovat mig själv att inte äta ljus choklad på två veckor men idag köpte jag ett marabou dajm. Men jag tänkte så här. Att marabou dajm är ju typ en del marabou mjölkchoklad och en del dajm. Båda dessa är ju ljusa choklad. Och minus minus är ju plus...så då borde man väl kunna resonera som så att ljus ljus är mörk?  Det känns logiskt för mig iallfall :)
Och man skulle ju oxå kunna säga att många bitar + många bitar = inga bitar  :--)
                                         

VaxdukMix

Kolla in på designonline en runda för att spana in vaxdukar till stora altanen...hittade massor som jag inte sett innan faktiskt OCH här kommer några jag gillade..
Gulligast är helt klart den sista :)
Meeen om jag hade haft en vit altan, vita möbler och ett litet mer marint tema på altanen hade jag nog kört den blå/röd randiga!


En vanlig kväll...

Idag har det inte hänt så mycket roligt. Jag och mannen har precis käkat middag, det blev (om jag får säga det själv),  väldigt goda biffar (fyllda med vitlök, rödlök och mozarella), mannen åt dom som hamburgare och jag åt en sallad till. Smarrigt.
Innan dess var vi ute och rastade milo en runda och nu sitter vi i soffan. Milo sover, mannen skriver laguppställning till matchen imorgon och jag borde jobba men orkar inte...

Försökte ta lite bilder på kakel/klinkers vi ska ha till stora toan, men det blev inte så bra bilder...
håller ni med mig om att det stora 30x30 blir snyggare på golvet än mosaiken?

   
     
   
       

Inte en brödsmula...

I en hörna på köksbänken i köket trängs en massa Milo-godis, det ser ut som fan på ren svenska. Jag måste verkligen köpa nått o lägga alla saker i. Har kollat runt lite men hittar ingen burk som jag vill ha. Kom på idag att jag skulle ju kunna köpa en brödbox och ha som förvaring, så vitt jag vet är det inte fängelsestraff om man INTE ha just bröd i dom :-)

Surfa runt lite snabbt och här är fyra olika modeller...Bilder hämtade från bla bluebox, litetstra.se och handladesign.se

 
Nu är championsleague finalen avklarad. Grattis Barcelona. Nu ska jag väcka mina två M som båda snarkar, en i soffan och en på golvet :)

kompis 1 och 2

Sen vi skaffade hund så är dessa två produkter mina bästa kompisar...jag dammsuger varenda dag!!!
Det kanske inte är så klokt att vi ska ha vitlackat furugolv i vardagsrummet när man har en svart labrador...får nog tänka på det över sommaren :)

     
      Kompis 1 bor inne på kontoret.

     
      Kompis 2 är inte lika snygg så han/hon/den/det får bo inne i en garderob.


När jag laddade över bilderna till datorn så dök dessa två bilder på milo upp som jag INTE tagit...tror mannens lillebror
och sambo har varit i farten  :--)  Dom var här i måndags och låg och solade på vår altan eftersom dom bor i lägenhet. Perfekt tycker jag för då har vi hundvakt :) 

     

     

semesterplanering...

Mitt i all toalettplanering så försöker vi planera in en liten semestertripp. Vi har dom senaste åren begett oss ner till södra europa för några veckors sol och bad. Men i år blir det inget med det eftersom vi har skaffat Milo och det känns inte riktigt rätt att lämna honom i två veckor.
Såååå vi tänkte istället ta med Milo till någon liten stuga i Sverige och bara ha det lugnt och skönt. Dalarna står överst på listan men jag hittar ingen stuga som motsvarar mina förväntningar :)

Om jag inte hittar någon fin stuga i dalarna så kan vi även tänka oss bohuslän dit vi oxå brukar åka varje år...
eller varför inte Roslagen?  Jag har oxå av någon underlig anledning fått för mig att jag vill åka till Söderköpig, do not know why, kanske för att jag har hört att dom ska ha en stor härlig glassbar där :)

Inget o säga, Inget o visa...

Innan jag började blogga så läste jag någonstans tips på hur man tex skulle få fler läsare...
En var att man skulle skriva ofta OCH intressant (jävla bra tips, dumma jag trodde man skulle skriva sällan och ointressant). alltså inte bara skriva för skrivandet skull...

Så idag när jag har typ inget att säga och inget att visa borde jag kanske typ inte skriva nått....
men det är ju för sent nu  :-)

Gummi på golvet

Vi är iallfall ganska överrens om att vi ska ha gummi på golvet upp i toan (om det nu blir någon, fortfarande bara 90% säkert).
Nu återstår det bara att komma överrens om en färg. Jag säger svart, mannen säger grått...här är några kulörer jag hittade.

   

Bilder hämtade från Trelleborg

Om kanske...

OM vi gör badrum uppe så KANSKE vi tänkte ha dom här små sötnosarna från HAFA (ja vi är familjen velig, jag vet men till 90% blir det badrum uppe)

Vi tänkte köra plast/vinyl golv, ni vet sånt där som ser ut som legoplattor och vita väggar, bara våtrumsfärg, inte kakel.
Svart golv blir det säker, eller grått och då kanske man skulle vara lite modlig och köra RÖTT skåp istället för det säkra kortet svart? Alltså det är inte det snyggaste badrumsskåpet jag sett men fint för en helt okej penning.

 

En härlig eftermiddag.

Idag hade vi en härlig eftermiddag. Vid två stack vi ut till mannens föräldrar och först blev det spagetti och köttfärsås, mums!
Sen kopplade vi Milo och sen gav vi oss allihop ut och gick en lång härlig runda (ca 1,5 timmar) som till stor del går utmed Helge Å. Milo njöt i fulla drag när han fick vara okopplad och han var jätteduktig och hade stenkoll på oss allihop.

   
   
   

Nu är huvudet fullt med badrumsideér så nu struntar jag i badrummet och lägger mig i soffan och kollar på en film!
Ha en härlig söndagskväll!

Vilka ställningar!

Jag trodde inte hundar brukade sova på rygg, men det är helt klart Milos favorit. Han ser ut att ha det supergott men det ser rätt lustigt ut...och obekvämt!!

    
     Förmiddagstuppluren....

    
    
     Kvällstuppluren....kolla in frambenen :)

Jobbigt...

Hörrni det är jobbigt att planera 2 badrum.....Mannen säger han ska börja med toan uppe redan imorgon och att vi måste ha bestämt vilka grejer/golv/väggar vi ska ha redan igår typ...stressigt värre.

Tips på tävling

En av mina favoritbloggare firar 1 år och firar det bla med en tävling som jag tänker vara med i.
Prova gärna din lycka du oxå, och även ifall du inte vill tävla så rekomenderar jag dig att kika in på hennes blogg som
jag iallfall gillar att läsa!

   

Dag 2 av planering...

Vilken härlig söndag det har varit så här långt. Min far kom hit vid nio och hade färska frallor med sig så vi käkade frukost ihop med honom. Sen tog jag Milo med mig och gick ut en sväng, dumpade av honom efter 30 minuter och gick en sväng själv.
Snart ska vi sätta oss ute på lilla altanen och fortsätta planerandet av toaletterna, det är så himla kul att planera fast ibland är det lite jobbigt att det finns så mycket att välja på :)

Här är några nya bilder över var vi tänkt oss toaletten. Ni får ursäkta röran och dom halvklädda tomelilla möblerna men dom ska säljas så jag håller på att tvätta dom. Hela vardagsrummet ska ju renoveras med nytt golv/väggar/tak och nya möbler men det gör vi i höst när toaletterna är klara, tills dess får vi leva med ett vardagsrum som är lite rörigt.

Så alltså den första bilden har jag tagit när jag står i trappan..rakt fram där lackhyllan och korgstolen hänger ska vi ha toan.

     

Vi har ju ett ganska stort och ljust vardagsrum så jag tror inte det tar så mycket av öppenheten om vi snor 2 meter precis i början. Toaletten kommer att gå fram till typ 30 cm från takfönstret (som förmodligen kommer att försvinna i höst för mannen vill göra en kupa istället).

     

oj oj oj, nya ideér har dykt upp!!

Jaha, nu har nya ideér planterat sig i vårat huvud. Kortfartat är det så här vi nu har tänkt oss...
Riva lilla badrummet som ni kan se här...(tog denna bild när jag höll på att fixa till det lite så det saknas lite grejer, typ spegel)

   
   
 
 
      Vi hade bara tänkt riva ut toastol/handfat/golv här och behålla tapeten
      från 70-talet som jag älskar... Men denna lilla toa är precis jämte
      badrummet så nu ryker det kanske helt (iallfall enligt vår plan)


Såååå om denna ryker och detta utrymme går åt till stoooora badrummet så behöver vi ju en toa någon annanstanns.
OCH DÅ är vår plan nu att bygga en på ovanvåningen...typ ungefär här...

   

Så nu sitter vi och planerer lilla toan för den måste vi ju göra först så vi har någonstanns att pinkilera i när vi renoverar stora :)

Ohhh, hinner inte skriva mer det blev ett ganska slarvigt inlägg men  jag "smygbloggar" medans vi planerar. Hihihi

Lätt som en plätt!!

Det var faktikst lätt som en plätt att välja kakel...eller nästan iallfall. JAG fick tyvärr ge mig när det gäller vitt golv men jag är nog lika glad för det för jag hittade ett svart golv jag gillade jättemycket. Denna miljö nedan fastnade vi för med en gång och det var oxå den som vi beslöt oss för. Vi har dock ännu inte riktigt bestämt hur vi ska ha det, men det blir nog 3 vita väggar och 1 svart fondvägg...och så svart golv.....golvet kan vi ha antingen dessa som ni ser här eller 5x5 mosaikvarianten. Vi köpte en av varje av alla plattor vi tittade på så vi kan klura hemma.
Det skiljer rätt mycket i pris på dom olika varianterna. Tex om vi väljer mosaiken på golvet istället för 30x30 platterna så kostar det 10000 kr mera...och det är ju rätt mycket....

Jag ska ta kort på plattorna som vi köpte med oss hem så ni ser dom nogrannt, dom är liiiiite svagt randiga resp rutiga kan man säga :)

     

     
     
     

     

Nu drar vi!

Till kakelbutiken :)   Hoppas vi hittar det vi vill ha OCH framför allt att vi kan komma överrens. Har en känsla av att det kan bli en dag med lite irritation och lite hmmm va ska vi säga mindre mjuka ord till varandra :--)
Men må jag komma segrande ur striden då jag ju vet att jag har bättre smak än min man   hihihi

Ha en underbar lördag!

Swing it magistern swing it...

hette ju en gammal hit.    :)
Och vinna en swing vas kan du göra hos skönt hemma

 

4 nyanser av badrum

Imorgon ska jag och mannen åka och kolla på kakel/klinkers till badrummet. Ska bli kulkul. Min man har däremot kommit på att han kanske visst måste ha en bastu iallfall så just nu är vi inte alls överrens, tja förutom dom vita väggarna då...det här kommer nog bli en kamp på liv och död är jag rädd för :--)

Var inne på konradssons kakel och försökte få lite inspiration...

     
      Gillar det mesta med den här bilden faktikst. Okej bidén kan ju gå bort men annar tycker jag om allt :)
      (spolknappen kanske glänser lite väl mycket oxå) :-)
     

     
      Här är det det vita kaklet och golvet som jag gillar mest, tycker det är rätt snyggt att ha en sådan här dusch även ifall
      jag inte hade valt den mosaiken.

     
      Samma dusch mot vitt golv....det ääääär ju så snyggt med vitt golv, tänk 60x60 plattor istället för dessa små..
      åhhh vill ha vill ha! Jäkla man!!!

     
      Här är oxå det mesta snyggt...kanske ett litet minus för dom svarta linjerna....

Min man är ledig...

från jobbet idag...Fast för honom till skillnad från mig så innebär det inte vilodag! Näää detta har han hunnit med....

Gjort en blommlåda till min pappa (den fick jag inte med på bild tyvärr)

      
       Alla tavlor plockades ner i köket, ramarna ska spraymålas vita...fast jag skulle egentligen vilja hitta på nått annat på
       den här väggen men mannen gillar fotoväggen så den får nog vara kvar.

     
      Två träd sågades till. Det var mannens lillebror och sambo som kom igår och ville ha ett utsågat till sig så då
      passade vi på att göra ett till oss oxå. Har dock ingen aaaning om var jag ska ha det :)

      
       Och nu ligger han ute och rensar plattorna. Jag ville inte hjälpa till så jag gick in :)

Nu ska jag ut på en promenad med Milo. Önskar er en häärlig fredagskväll!
 

Köp mig så spelar jag...

Var inne på en av mina favorit sajter (fast som jag aldrig handlat från ännu) bagarenochkocken.se
Hittade där dessa små ljudkällor som kanske kan vara ett alternativ från Ipal som visserligen är supersnygg men som typ gaaaans många har...

                     

 

Nä nu ska jag hoppa upp på spikmattan för fjärde kvällen på raken. Imorgon är det dax för jobb igen men det blir ju ganska så snabbt helg igen och då ska vi äntligen kolla ut kakel till badrummet! Natti

Blågult

Matchen gick sådär...oavgjort. Mannen är sådär nöjd.

Jag var iallfall nöjd med Milo. Han och jag var ute och gick i skogen och han var jätteduktig..han hade stenkoll på var jag vad och sprang inte långt ifrån mig. Och dom få gångerna han gjorde det gömde jag mig och då letade han upp mig. Duktig hund. (sen att han smet till grannen innan vi åkte precis är ju en annan historia)  :-)

Nu lagas det mat här hemma...OCH det går i blågult tema...här är några av ingridenserna. Alla är svenska OCH en hemodlad, gissa vilken :-)
(okej förresten, ölen är väl dansk men på nått sätt svensk ändå) :-)

         

         

H&M Home och så lite hundgodis...

Igår kom H&M home höstkatalog. Verkar faktiskt ganska lovande. Var en hel del grejer som nog kommer dyka upp hemma hos oss.

Precis avklarat en lång härlig promenad (utan hund, hans promenad tog jag innan) och sitter nu och väntar på att mannen ska komma hem. Vi tänkte ge oss ut i skog och mark lite med Milo och träna lite inkallning...vi får väl se hur det går :--)

Sen ska vi kolla på mannen när han spelar fotboll, skulle tippa på att Milo kommer bli skogstokig så jag har tagit med mig massa mutor för att han ska kunna hålla sig liiiiiite stilla iallfall :)

MILO MUTOR



ANNA MUTOR
 
  

      

Vilka se godast ut?  :---)

Kvällen över...

Vi har haft besök av 2 mycket goda vänner och deras söta små tvillinga ikväll. Dom åkte för en stund sen och nu ligger mannen och snarkar ikapp med Milo som ligger på golvet.
Själv ska jag hoppa upp på spikmattan och genomlida några minuters smärta innan jag ska sova!
Ledig dag imorgon, sååååå himla skönt. Vi ska försöka åka ut i skogen o träna lite med Milo och sen spelar mannen fotboll så då tänkte vi spana in det. Sen blir det käk och kortspel med mannens yngsta bror och flickvän....Men jag jobbar på fredag så det får bli en tidig kväll.

Ha det gott

Rundtur i trädgården...

Var ute och vallade Milo i trädgården och passade på att ta lite kort.
Milo har förresten smitit iväg för första gången...det tog 2 sek sen var han längre upp på gatan och hälsade på Bosse som högg ved, jädrans bushund!!! :--)

       
    
    
    
    

tack tack

Tack för alla tips,  jag använder firefox så tipset om att tömma cash mm hjälpte finfint och nu ser jag min nya header :)

ett jäkla mysterium...

Alltså jag förstår mig inte på den här sketans bloggen. Jag uppdaterade min header häromdagen och tydligen ser ni den...men jag ser fortfarande den gamla!!?  Det står mig fruktansvärt att jag inte fattar en sån enkel sak!!!

och mina inägg tar hundra år innan dom uppdateras....


När jag ändå är igång och klagar om hur korkad jag är ibland så är det som så att jag försöker begripa mig på Photoshop Elements 7.0.
 Jag menar hur svårt kan det vara? Svaret är skitsvårt om man heter Anna. Jag lyckas få ihop ett litet kollage och spara ner det..men om jag sedan vill ändra i det förbannade kollaget så går det inte...det står en massa strunt om om olika layer som jag inte begriper mig på...nä ärk blärk säger jag!

Nu tänker jag koncentrera mig på något som jag begriper...titta på tv!!  :--)

En ny kompis i sängen...

Här ser ni min tillfälliga kompis i sängen. En styck tämligen smärtsam spikmatta som jag lånat av vår massör på jobbet.
Låg 20 minuter igår och för er som inte testat så kan jag rekomendera er att testa, det är en väldigt konstig känsla..
Första sekunderna känner man inget, sen börjar det göra typ skitont.

Men om man härdar ut några minuter (några minuter kan kännas vääääääääääääääääldigt länge, jag lovar!) så blir det sedan på något sätt behagligt och man slappnar av. Jag somnade tex på den igår! Jag har en t-shirt på mig annars gör det alldeles för ont, men det är kanske en vanesak!

                   
 

           



 

Nytt i sovrummet...

Och så har väggtexten kommit upp i sovrummet oxå....är supernöjd!!

 
 
 
Kunde kanske stylat till sängen lite bättre genom tex att bädda sängen lite vackrare...men vet ni vad...det är ju oftast så här sängen ser ut hemma hos oss, önskar jag vore mer pedantisk men det är jag inte!

snygga färger på stakarna...

Kikade nyss in på Svenssons i Lammhult för att kika på deras öppentider eftersom vi planerar ett litet besök dit i helgen...
"sprang" då på dessa ljusstakar som jag tyckte var superläckra...skulle gärna få agera färgklick hemma hos mig!
Pris 995 kr...finns även i rött, gult svart och vitt....

     

För övrigt är min blogg helt knäpp. Jag försökte byta header igår men det verkar inte ha lyckats....för ni ser väl ingen förändring??

Välkommen...

I går kom välkommen upp på väggen i hallen, lite snett och vint men vi är nöjda :)

     
     

spättan jansson...

Ifall någon undrar hur jag ser ut så kan ni se det här nedan, här är jag ute och går med Milo  :--)
Konstnären är min 6 åriga syster dotter.


     

Jag och min man har ju tyvärr inga barn själva ännu så besök från systerbarnen är alltid lika uppskattat. Dessa små tjejer (4 och 6 år) är helt underbara och det har varit så himla kul och haft dom här nere ett par dagar (och okej då syrran, det har varit kul att träffa dig och maken oxå)  :--)

en stol att sitta på....

Den här vägghängda toaletten har vi nog nästan bestämt oss för (fast bara för det behöver det inte betyda att det blir den).
Den har dom grejerna vi vill ha. Den är vägghängd, finns ett soft close lock och har en sådär inbyggd funktion så att man slipper ha massa doftgrejer i stolen utan det potioneras ut när man spolar..

        

Frisk luft...

Idag har jag fått massor av frisk luft eftersom jag har tillbringat 3 timmar mellan 12 och 3 precis här..
   
...sovandes under en filt, såååå himla skönt!

Mannen har under tiden haft sällskap med den här...
   
...ytterligare en full skottkärra med maskrosor...

Milo har mest hållt mig sällskap och så fort jag övergav filten la han beslag på den..

   
...ser ju ganska så skönt ut :--)

Det var inte alls meningen att jag skulle sova så länge så jag fick lite dåligt samvete men som min underbara man sa
så har inga saker som vi MÅSTE göra idag. Att det däremot finns 100-tals grejer som vi BORDE göra är en annan sak.

jaha, okej...jag gör väl som som flesta andra...

försöker vinna lite grejer...

tänkte försöka vinna dessa fina saker från FORR.SE

      

Äntligen är vi igenom det...

ALLA låtear i årets final....sååå hur har det varit då...
Vi har konstaterat att vi ändå tycker att det har varit en rätt okej final.

Mina favoriter: Malta och Norge
Låtar jag oxå gillar: Israel och Island
Pinsammast: Greklands bidrag (det fanns inte många rätt där)
Pinsammast 2: Tyskland. Lessen men jag tycker killar ska behålla kläder på och inte ha öppna skjortor (tycker för övrigt tjejer inte heller ska visa för mycket)
Schysstast pipa: Storbritannien, tyvärr tycker jag låten är lite väääl mycket musikal...
Får mig att vilja dansa: Finland: som den 70-talist jag är så är jag ju vääääldigt svag för eurodisco även ifall jag kanske tycker att tom E-type sjunger bättre än killen från Finland...men som vanligt leverar deras kvinnliga sångeskor.
Tror jag kan vinna:  Norge och Azarbaijan (go Arash)
Sötast: Norge
Snyggase kläder: Norge (både killen OCH framför allt körsångerskorna)
Sveriges placering: 14-20

Inget NORDISKT bidrag skämde ut sig konstaterade vi här hemma (vi här hemma är jag, min man och min svåger, syster yster är på 20-årsjubileum och mamma och pappa ligger hemma sjuka( var för sig, skilda sen länge))

Nått som tar emot...

När det börjar bli sommar och varmt ute så händer det typ varje dag att minst 1 dörr smäller igen pga av tvärdrag!
Framför allt dörren in till kontoret SOM är mitt emellan lilla altanen och stora altanen..Där skulle en dörrstopp göra stor nytta...surfade runt lite, hittade väl inte jättemycket men här kommer några jag stötte på. Favorit är helt klart Norman the Doorman från designtorget...

pappaprylar.se 129 kr favoritsaker.sefinns på frapp.seMin favorit från designtorget
och så lite för barnen..knoddoknyttet.se

enkelt från pappaprylar.se
blomma kozoi här från favoritsaker.se
svart från frapp.se
favoriten Norman THE Doorman från designtorget
och till sist små söta djur från knoddenoknytten.se

dagen lider än en gång mot sitt slut....

Nu sitter vi i soffan framför melodifestivalen....innan idag så förberedde vi med kladdkakebak!

     

Efteråt hjälpte den stora tjejen till med att städa....

     

Den lilla var mest intresserad av att slicka skålen...

     

Och sen gjorde flickorna svenska flaggor så vi kan heja fram Sverige...

     
      (snyggt med grannens kläder i bakgrunden)  :--)


planeringsmöte....

Nu ska jag och mannen ha planeringsmöte på altanen (uppdrag:planera badrummet). Syster yster med familj är och shoppar, mamma ligger på andra altanen och vilar och där är oxå stortjejen Hedda.

Jag är såååå glad för det verkar som om mannen helt plötsligt har svängt och nu kan tänka sig en multidusch istället för bastu! Jag tycker ju dom flesta sånna duschar är ganska så fula inredningsmässigt men dom som mannen föll för och som jag kan tänka mig är en av dessa från Tylö dom ser faktikst fina ut och inte så plastiga som en del andra gör, utan dessa är ju mer stilrena!
Det är jättebra om det blir dom för då får vi mycket större plats i badrummet när vi slipper ha en dusch OCH knöla in en bastu....

              
                 

söta kuddar...

detaljochdesign har dom söta kuddar från Udda Kuddar.  Här är mina två favoriter...priset ligger kring 400 kr styck.

    

     

kryddstatus...

Kryddorna jag planterade för någon vecka sedan har krupit upp ur jorden...MEN dom är inte direkt klara för skörd :--)

     
      dillen...

     
      persiljan...(lite suddig bild ser jag men ni överlever säkert detta)   :--)

     
      basilikan...

Kaos på altanen...

Nu har ju min syster med familj kommit på besök. Idag är det strålande väder och jag, syster och kidsen har intagit altanen..mannen kom precis hem efter att ha jobbat halva dagen och syrrans man är och spelar golf med pappa.
På altanen målas det och solas...

     

     

Sladd....

Dom här snygga textilsladdarna hittade jag oxå på rum.21  
Finns i massor av färger...hmmm man kanske kan göra en egen variant av design house stockholms cord...eller kanske inte...MEN jag har ett svagt minne av att jag läst i någon blogg för länge länge sedan att någon gjorde en sådan själv...

     
Kan det ovan...blir det nedan?


cord mini...

Lådor till string....

Såg precis på rum.21 att de finns lådor till string. Praktiskt och snyggt....det skulle jag kunna tänka mig att ha. Har ju övertalat mannen att vi ska ha en stringvägg i vardagsrummet och hyllor kommer han nog att gilla...

                 

Blaskor....

Kunde ju inte låta bli att köpa allt om kök och bad....dock en besvikelse..fick inga direkta idéer.
Leilas tidning kom med postlådan, det här numret var om möjligt ÄNNU sämre än första, faktiskt enligt mig
en riktig skittidning som jag fakitkst inte kan rekomendera någon....nä  har sagt det förr..säger det igen...Leila borde hålla
sig till att göra tv.....

        

Äntligen klara...

Nu är utemöblerna äntligen klara...Det är liiiiite jobbigt att ha en man som är snickare och som har startat eget...mycket tid till jobb, lite tid till att fixa hemma. Som tur väl är har jag en man som är som en duracellkanin..han har så jäkla mycket energi och ork så jag blir trött bara av att tänka på det :--)   Men det är rätt tur för jag är en ganska lat fru :-)
Han och hans yngsta bror har iallfall gjort i stort sett all målning (jag hjälpte till första dagen) 
Om ni undrar varför det bara är 3 stolar så är det som så att Mannen lyckades ta sönder en av stolarna...Den står på ihoplimning just nu men går det inte att fixa så får vi köpa en ny stol...och sedan måla den oxå :-)

     

     

Hemma på lunch...

Är hemma på en snabblunch. Slängde ihop årets första rabarberpaj med rabarber från mitt eget land. Det är några av mina jobbarkompisar som ska få äran att smaka denna :)
Slängde även in Milos filt och hundbädd i tvättmaskinen. Min syster med familj kommer ikväll och en av mina små syskonbarn är allergisk så jag försöker sanera och fixa så mycket jag kan.

     
     

Men va kul....

Jag hade lönesamtal med min chef idag. Hade bara förväntat mig minimum va han MÅSTE ge mig men jag fick tji...
fick 4 ggr så mycket så jag är typ mer nöjd en glad (framför allt eftersom jag kanske är en av dom få som faktikst är nöjd med min lön).

Nu ska jag ställa mig och baka. Min syster med familj kommer i helgen och min yngsta systerdotter älskar morotskaka..så det kanske blir det, har även fika på jobbet imorgon så jag måste iallfall göra nått! Hmm kanske ska göra hemmagjorda chokladbollar till kollegorna...det är ju faktiskt aldrig fel :)

Åhh...titta här då!!

Ammen I would die for this....okej, kanske inte vill ha allt rakt av...skulle FAKTISKT inte vilja ha så stort badrum och tapeten gillar jag...fast inte i ett badrum...MEN toastolen..badkaret...handfaten.......nice nice...

     

om...

dom här inte hade varit så jäkla dyra så hade dom lätt fått plats i mitt badrum. Me Like!!! Även fall jag egentligen är mer förtjust i fyrkantig form än rund så bara älskar jag dessa!

                             
Tyvärr så kostar dessa golvstående tvättställ Laufen Alessi över 17000 kr styck...och jag tror inte att vår budget fixar det :)

nu börjar det....

och jag menar INTE melodifestivalen (fast den har ju iofs oxå börjat) utan planeringen....ska försöka och inte dränka bloggen med badrums prylar men visst, en del lär det ju bli :)

Fast vet ni nu när det väl är dax så vet jag lixsom inte vad jag ska göra och jag tycker alla badrum som jag hittat på nätet för att få lite inspiration ser likadana ut...vitt på väggen och svart/grått på golvet. VILKET jag ju oxå tycker är jättesnyggt...men jag kanske ska göra nått annat? Visst, vitt lär det nog bli på väggarna men tjaa det tål att fundera på....

Vi har ju funderat på nytt badrum i flera år och när vi hittade den här blandaren för några år sen blev vi helt frälsta...

     

Men nu är jag inte alls lika säker, jag tycker fortfarande den är jättefin men njaee jag tror inte att det blir den, eller dom för vi ska ha dubbel (är vi nästan säkra på).   Tycker den här fin oxå...Båda är från svedbergs. Fast jag vet inte...hmmm tur att det är några veckor kvar :)

     

Äntligen badrum!!!!

Nu verkar det faktiskt som om mitt nya badrum inte är allt för långt borta! Mannen kom hem efter jobbet idag och sa att dom har planerat in vårt badrum vecka 26!!  Alltså bara 5 veckor bort! Så himla glad jag blev även ifall jag inte riktigt våga hoppas.
Fast mannen sa att nu jädrans måste vi planera så det är väl bara att sätta igång, 5 veckor går ju ganska fort.
Det enda vi är säkra på är att vi ska ha vita väggar :--)   ååååh så mycket härlig planering som måste göras sååååå kul!
Nackdelen är att vardagrummet kanske får vänta till efter sommaren....men men...det får jag väl försöka överleva!

Titta vad jag hitta!

Svenska nypotatisar!! YUMMI YUMMI  Längtar redan till middagen ikväll!!

     

skulle funka....

Den här skulle jag kunna tänka mig ha i köket...
tror jag har nämnt innan att jag behöver nått som jag kan förvara lite "sånt-som-man-inte-riktigt-vet-vad-man-ska-göra-av-och-som-därför-har-en-tendens-till-att-bli-liggande-på-köksbänken" papper/broshyrer/tidningar   :--)

Min man hatar när det är grejer på köksbänken och tjatar tjatar tjatar på mig att jag ska plocka undan det...
Plocka undan det själv om det stör dig så mycket brukar jag säga, mig gör det inget att det ligger där!  :--)

Fördel med denna...
snygg
priset

Nackdel
papper/broshyrer/tidningarna måste vara snygga eftersom den är genomskinlig :--)  

      
från blacknwhite

En söndag

Om ni undrar varför väggtexten syns så dåligt så är det helt enkelt för att den inte kommit upp :--)
Meen sängen är iallfall nybäddad och allt har en härlig doft av ljummen vårvind :-)

      

Det har varit så fint väder här idag så vi har varit ute precis hela långa dagen. Har varit en toppendag. Maskrosorna har jag ju redan berättat om. Utemöblerna är ÄNTLIGEN klara, (utom en stol som mannen lyckades ta sönder). Det blev superfint om jag får säga det själv. Mannens lillebror var här och hjälpte till att måla det sista, själv har jag nästan inte målat ett penseldrag :)
Vi har grillat hemmagjorda hammburgare och gått massor av promenader med Milo...som sagt...en riktig toppendag..
Här ligger min man på kökgolvet iklädd sunkiga trädgårdskläder med en sovandes hund på armen.

      

Lämnat hål efter sig....

Idag har vi plockat maskrosor....min sån där maskrosplockare jag fick av min man är väldigt bra, MEN den lämnar
stooooora hål efter sig....
och det hade ju varit helt ok om man hade haft en av dessa.....

    

MEN nu blev det en hel del så ni kan ju tänka er hur vår gräsmatta ser ut :)

     

En snäll hustru...

Det här väntade på min man idag på morgonen. Tycker jag är en ganska så
 snäll hustru.....eller va tycker ni!!!


     
      Vad döljer sig under "locket"...

     
      Joooo nybakta scones...

     
      och en kopp kaffe!

     

Sittkuddarna invigda...

Idag är det en ganska härlig morgon nere i Småland. Så pass varmt att jag kunde sitta ute och njuta av morgondrycken :)
Invigde då mina sittkuddar, tycker dom gör sig rätt bra ihop med det randinga parasollet och dom rosa blommorna i bakgrunden :)
OBS! Den vita dörren ni ser bakom möblerna är vår gamla ingång som vi har slagit igen, när vi bygger ut/gör om badrummet (som kanske blir innan sommaren om mannen får ledigt) så ska den väck, men tills dess får man bara ignorera att den är där och är ful.

      

      

Mitt i natten...

Nu är det nästan mitt i natten. Jag och mannen har precis kommit hem från kvällens middag som var hemma hos ett par kompisar. Nu sitter vi här halvtrött och läser tidningen resp surfar lite och ska alldeles strax gå och nana..
Imorgon blir det en riktig hemmadag, det ska fixas lite i trädgården, möbler ska målas OCH så ska förhoppningsvis väggtexterna komma upp....och så lite träning på det så ska det nog bli en bra dag :)

Natti natti

Vita stolar.....

Vi behöver verkligen 3 nya stolar till vårt matbord. Vi har ju en gammal kökssoffa som jag glädjande nog fick överta från min faster för ett par år sedan. Like it a lot...tänkte först måla den vit men ångrade mig och än så länge får den se ut som den gör.
Nåväl, stolarna var det ju som gällde. Jo först hade jag tänkt att stolarna måste ju vara lite gammeldags för att passa ihop med kökssoffan men nu börjar jag nog ändra mig. Kan va kul med lite mer moderna stolar som bryter av lite....här kommer 4 favoriter...3 lite modernare...och en gammal klassiker vid namn Lilla Åland som jag tycker är superfin.
Bilder hämtade från THEHOME och SVENSSONS I LAMMHULT
Vilken gillar ni bäst?

     

Och här ska den andra vara...

Här i Hallen tänkte jag smälla upp välkomst texten....på den smala väggremsan in mot köket....
Vår hall är ganska så tom så jag tyckte det kunde behövas nått litet.
Jag älskar vår tapet och det är ju den som får mest "utrymme" i hallen. Men dels så saknar jag någon möbel i ena hörnan som min man har lovat att spika ihop och sen så behövs det något annat litet som gör den mindre stel..och då tänkte jag att en liten välkomnande text kunde vara trevligt :)

     

      
       På den smala remsan till höger tänkte jag ha texten...

      
       Sko och hatthylla från Maze Int.

      
       Skjutdörr från skånska byggvaror, golvet är valnötparkett och mattan
       är från Pappelina.


      
       Korgarna som jag gillar skarpt är köpta på Åhlens för en massa år sen.

Här ska ena texten vara....

Vill att min man ska komma hem NU. Han är ute hos sina föräldrar och lägger ett golv. Jag vill sätta upp väggtexten för jag är så nyfiken över hur det kommer att bli.....
Här i sovrummet ovanför sänggaveln ska den ena vara....precis under tavlor med parismotiv...
För dom flesta ser dom här tavlorna säkert ut som vilka posters som helst som går att köpa lite överallt...MEN för mig och mannen betyder dom lite mer eftersom dom faktikst är köpta utmed Seine i Paris på vår bröllopsresa  :-))

      

      

      

Det låg ett helrör i postlådan...

I dag låg det ett rör i poslådan från Unik Dekor....ville givetvis börja fixa men min man förbjöd mig. Han är iväg på middag med sina kollegor och han tror inte jag fixar det själv...vilket han förmodligen har rätt i. Sååå jag får snällt vänta tills imorgon!

Snart ska jag agera "fyllechaffis" och hämta mannen och några av hans kollegor som ska kolla på hockeyn här ikväll. Jippi.

Sen ska jag ut och gå en runda om det inte börja regna och seeen ska jag njuta av en kall heineken som står i kylen och väntar :-)

      

angående vakumpåsförvaringsgrejen...

så suger man ut luften med hjälp av dammsugaren :)

Dammsugaren har för övrigt gått varm här hemma. Jag har varit på gymmet...och maken dammsög under tiden huset...
själv tänkte jag torka lite blött och småpula lite...

Smart förvaring...

När vi var på Hus&Hem mässan i Malmö för någon månad sen så köpte vi sånna där vakumpåsar eller vad det kan tänkas heta.
Idag beslöt vi oss för att test ifall det är så bra som det såg ut....OCH jag måste säga att jag är nöjd med resultatet...
Jag packade ner 3 par skidbyxor, 1 skidjacka, 1 dunjacka, 1 annan tjock vinterjacka + en grå lite tunnare jacka...(pst..var vänlig ignorera röran på bordet i ena änden)  :-)

     
      STORT

     
      MINDRE

     
      MINST

ingen tid för bloggning idag....

Idag har det inte funnits någon tid för blogg vilket är ovanligt för enligt min man priorierar jag bloggen framför det mesta :)
Men idag kom min allra bästaste kompis som till vardags bor i Thailand på besök och då hamnade bloggen längst ner på prioriteringslistan!
Men nu är det ju sovdax så nu ligger jag här i sängen med datorn i knät och tänkte att en liiiten koll måste jag ju göra :)
Men nu ska jag bara läsa igenom mina "prenumerationbloggar" på bloggkoll innan jag oxå ska sova...är ganska så trött...

Förresten...införskaffade en sådan här liten datorbricka på Ikea för någon vecka sedan...valde mellan denna billigare varianten och en lite dyrare som finns bla på designtorget.
Den från Ikea funkar utmärkt och kan rekomendera den (finns i vit oxå), inga varma och svettiga lår efter datorn längre :)
Natti..
     

Äntligen beställt!!

Har länge funderat på att beställa lite väggdekor och nu är det minsann gjort....
2 stycken blev det...En enkel Välkommen som jag ska ha i hallen...och en egenkomponerad...Always Kiss Me Goodnight
som vi ska ha ovanför sängen.
Beställde dom från unikdekor
Tog expressleverans så dom ska komma hem fort :)

 

Alltså det här med att sy...

.....det är ju ett jäkla elände rent ut sagt....jag kan verkligen inte sy. OCH jag är inte en av dom som säger att jag inte kan fast man isjälva verket kan det utan JAG KAN INTE, alltså jag kan väl nåla och trampa på gasen men det är väl typ allt.
Min ömma moder hjälpte mig för några veckor sedan sy ett kuddfodral och nu tänkte jag att jag gör ett själv för jag har köpt massa tyg. Så jag mätte, klippte, tänkte..och tänkte en gång till bara så att det skulle bli rätt. Mitt mål var att sy ett kuddfodral som fungerar som ett vanligt örngott typ....nåväl...jag sydde iallfall ihop allt...

        
         här ser det ju faktikst helt okej ut....men sen vänder man på steken...

       
        hmmm va hände...den där lilla flärpen skulle ju kommit lixsom inne
        i kudden...alltså jag tänkte verkligen massor av gånger och
        ändå blev det fel...här i detta läget höll jag på att bryta ihop...
        meeen sen kom jag på......att det går ju ändå...


       
        det blev bara inte riktigt som jag tänkt mig.....  :--)

       

      

Såååå jag kanske kan sy lite ändå  :--))

       

Ett sätt att hälsa välkommen...

Jag köpte den här "stenen" när vi var i skåne förra helgen...Tycker den är fin MEN den passar lixsom inte hemma hos oss.
Nu har jag bara duttat ut den på ett trappsteg men där kan den lixsom inte bara ligga...får nog försöka arrangera det på nått sätt, tänkte köpa lite oljelampor och ha jämte tex...

     

     

Enkelt är bäst...

Jag tycker stundom att det kan vara fint med prylar som har lite mer vad ska vi säga...komplicerad design.
Men oftast är det ju faktiskt så att det behöver inte vara så himla komplicerat utan det är snyggare att ha det enkelt!.
Den här skålen från Eva Solo tycker jag är ett sådant exampel. Enkel design men sååå fin....gillar den både i svart och vitt och den finns i olika storlekar.
Går att köpa på tex danskdesign

               

hemma igen...

hemma igen från bokklubben, det var trevligt som vanligt även ifall jag inte hade läst ut boken :)
Till nästa gång ska vi iallfall läsa den här boken OCH den kommer jag säkert att läsa då det känns mer som en bok för mig :)

                                  

Nu sitter vi här i soffan, jag, mannen och en av mina kollegor som ska sova över..och så lilla Milo såklart..men han har somnat efter att ha varit helt speedad ett tag, han börjar bli lite kaxig :)

Dagens inköp...

Har varit i Växjö en sväng idag. Smet in på Hemtex och köpte dessa sittkuddar som jag tänkte vi kunde ha på stolarna som står på lilla altanen, tror det kan bli snyggt. Det är blött och trist där ute så ni får tyvärr inget foto idag på hur det blev..men så här ser kuddarna ut. Hade många fina och priset 2 för 99 var ju hur billigt som helst!!

     

spana in vovven....

Milo älskar att bada/duscha....här ser han rätt dränkt ut :--)

     
     
     

Dagen lider mot sitt slut....

Så då har denna dagen försvunnit iväg...jag har inte hunnit läsa ut boken jag skulle tills imorgon, har 250 sidor kvar att läsa :)  wish me good luck!  Boken jag ska läsa heter Dubbla slag av Main Persson Giolito...

I lördags köpte jag nya kuddar på hemtex. Har inte bestämt mig om jag ska ha dom i kökssoffan...eller i tv-soffan....vi får se..
så här ser dom iallfall ut. Ursäkta kvalitén på bilderna, den är inte den bästa!

     

     

     
     Funkar fint ihop med min egensydda kudde tycker jag :-)

Tillbaks på jobbet...

Idag var första dagen tillbaks på jobbet, faktiskt väldigt skönt. Men ujuj va mycket det är att göra...Hade vi inte haft Milo nu så hade jag nog suttit kvar ännu!
Han har skött sig jättefint idag när han har varit själv i många många timmar. Vi har dock varit hemma och tittat till honom med jämna mellanrum. Vi har sån tur att mannen är och jobbar på gatan jämte oss så det funkar fin fint.
Nu har gjort iordning i köket, det såg ut som kriget...i fruktfatet ligger äpple och bananer som sjunger på sista refrängen så jag tror jag ska sno ihop ett par muffins eller nått....

En dag i trädgården...

Vi lämnade Skåne redan klockan nio i morse så vi var hemma tidigt vilket ju alltid är skönt. Efter att vi packat upp och så, så plockade vi fram alla krukor för att se lite hur mycket blommor vi behöver köpa för att fylla alla. Och skulle vi fylla alla så insåg vi att vi blir ruinerade :-)
Så vi plockade fram dom vi gillar bäst och sen bar det iväg till en blomsteraffär och införskaffade ett lass. Inte till alla krukor för alla sommarväxter har ju inte kommit ännu men det blev iallfall lite pelagonier och lite annat...

     
      Än så länge tomma krukor, övervägande Zink men lilla altanen får lite
      svart plast med rosa inslag :-)



     
      Lite kryddor planterades...får nog dock stå inne ett litet tag först...


     
      Här ska det förhoppningsvis komma upp lite sallad längre fram...

     
     
      Lite kaos under själva planteringen :-)



     
      En kruka till stora altanen klar!  Solcell lampa inköpt på IKEA


     
      Och lilla altanen fick som sagt lite andra krukor...(inköpta på lagerhaus)

Ljuvliga bilder från söder....

Befinner mig nere i Skåne hos mannens ena bror och hans sambo. Mannens yngsta bror med sambo är här oxå och när vi sex kommer ihop så går det alltid livat till. Just nu grillar dom båda yngsta bröderna, mellandbroderns sambo fixar i köket, min man och yngsta broderns sambo sitter ihop tryckta i ena soffan och lyssnar på låtar på youtube, Milo sover på golvet i sovrummet och jag sitter och surfar :--)

Senare blir det El Clàsico (Barcelona-Real Madrid) på storbildstv, dom har det värsta biorummet nere i källarn!!

Bjuder på lite vackra bilder på ett par underbara träd som blommar här nere...

     

     

     

     

     


iväg på tur..

Idag bär det iväg ner till skåne. Vi ska hälsa på mannens ena bror med sambo...gå på stan, grilla och spela lite spel
blir det nog. Det ska bli supertrevligt. Men först ska vi iväg till Ikea och köpa parasoll :)

Ha en underbar dag!

Tillfälligt avbrott....

Flitens lampa har slockat här, iallfall tilffälligt :)
Mannen sitter ute och sover i sen solstol på lilla altanen, själv började jag läsa en ny bok som jag måste ha läst klart till på tisdag då jag ska på bokklubb. Den verkar sådär, har dock bara kommit 80 sidor...
Väntar på att det ska komma en tjej och hämta en av våra gamla soffor som jag har sålt. Blir skönt att bli av med den.
Sen tänkte jag gå en rask promenad och sen blir det att hjälpa mannen att måla lite utemöbler, dax för sista målningen så vi kanske bli klaar med dom i helgen, vore skönt....

     
      Alla fönster putsade :)  (om ni undrar varför vi har en vit dörr på altanen så är det för att det var vår gamla ingång. Den
      ska slå småningom slås igen men inte förräns vi gör om vårt badrum, så det får se lite knasigt/fult ut så länge...)

     
      Mina vindruvor, vi får se om det kommer några men det växer iallfall :)

     

      Bambun har överlevt i förrådet i vinter...

     
      Kaprifolen växer som ogräs!!

Flitens lampar lyser....

Här är vi i full gång...mannen håller på att putsa fönster, han är klar inne och är nu ute och håller på...själv fixar jag inne, insåg att jag glömt betala räkningarna tex, sen tvättar jag, diskar och tjaaa det är fullt upp :)

Putsade bla upp min gamla cobra. Jag bara älskar den designen...önskar jag hade en kritvit men jag får nöjda mig med min beigedassiga :)

     

RSS 2.0