Lördagsmiddag...

Kvällens middag är på gång...potatisgratängen är i ugnen..entrecoten ska snart stekas....till det blir det bea och så vitlöksbröd med mozarella :)
TÄNKTE testa och göra egen bea för det har jag aldrig gjort..men lathet gör att det blir en köpt variant istället, rydbergs bea "bara" 69% fett. Jag tycker den är sådär..mannen älskar den..men till potatisgratäng behöver man ju inte ha så mycket så jag klarar en liten skvätt :)




Snart får vi även besök av Milos "kusin", Oliver som ska vara här några timmar medans hans husse och matte går på fest, det kommer bli full rulle här hemma ska jag säga...så det blir att slötitta på Robinsson finalen och sen är det ju som TUR VÄL ÄR (obs ironoi) två fotbollsmatcher, både Barcelona och Real Madrid spelar...jippi.

Feja och dona...

Idag fejas det och donas här hemma. Det tvättas och stryks, vädras och piskas men snart får det nog vara klart för i dag...vi ska ner till byn en runda och göra lite inköp, jag behöver en ny tränings-ipod och så funderar jag på att köpa mig en enkel billig symaskin...vi får se vad det blir!


Sovrums mattor har tvättats, bjälkarna tvärs över köket är perfekt som torkställning :)


Bort med vinter/jul kuddfodralen och fram med nya våriga, här ett gammalt som jag tror är från Village.

Bäddat rent i sängen har jag oxå gjort, det gör jag MINST en gång i veckan, brukar bli på helgen. Min man tycker
jag är tokig som bäddar rent så ofta, hur ofta bäddar ni rent??

Nä nu kom mannen hem så nu ska vi åka!

Lite gott och blandat...

Häromdagen fick vi hem en provplanka på golvet vi är sugna på till vardagsrummet. Priset var helt ok och vi gillar färgen så vi slår nog till på det!!


(svårt att få en bra bild)

En liten krukgubbe fick följa med hem förra veckan och står nu och huserar i badrummet.



Och så till sist...veckans tulpaner är lila, dom sjunger på sista refrängen så det blir nog en ny bukett
i helgen.


svåra val...

Jag som många andra i den stora vida världen har länge tittat på Focus de lux besticken. Enligt mig har dom två nackdelar. Dom är dyra OCH så tycker jag kniven är dels liten och tämligen ful :)
Men jag gillar handtagen och försöker med ljus och lykta hitta några liknande som jag gillar.
IKEA har två varianter med svarta handtag. Där jag själv personligen tycker CHARMIG är ett helt okej alternativ till Focus.


1099 för 12 stycken  (bild designonline)


Och så nedan IKEAs varianter.

Charmig 349 kr/24 st                                             Lyft 149 kr/24 st


Vad skulle ni valt??

Ute faller snön...

Sitter vid mitt köksbord och tittar ut och se snön sakta dala ner. Idag ska det tydligen bli snökaos men det verkar inte riktigt ha kommit igång ännu. Några cm har det nog kommit men det dalar sakta ner.

Jag har haft ett par riktigta skitveckor som nu iallfall fysiskt är över (nästan)...ibland är livet orättvist och jävligt och saker och ting blir inte alltid som man hoppats. MEN nu ska jag försöka och inte sticka ner huvudet i sanden och gömma mig utan se framåt och gå vidare (usch lät nästan lite väl käckt det där sista).

Nu ska jag försöka fantisera och knåpa ihop lite planer för vardagsrummet, hoppas det kan skingra tankarna lite. Vi har fått hem en provbräda på det golv jag visade häromdagen från Tarkett, det ser mycket lovande ut...risken att det är lite dyrt är dock överhängande...vi behöver iallfall 50 kvadrat till vardagsrummet och sen funderar vi på att lägga likadant i dom andra rummen där uppe när vi änd är i farten..så då blir det iallfall 80 kvadrat....Ihh..hoppas det inte kostar över 400 iallfall för då får vi nog leta vidare...

Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag ställer mig och lagar lunch.
kram på er alla!

Invigning av julklapp

En julklapp jag fick av min älskade make var en lamineringsmaskin. Idag tog jag äntligen tummen ur...och invigde den. Det blev lite foton från Milo som fick plats i badrummet. Vajer inköpt på Granit.








Liten men dyr...

Jag har dom senaste dagen sett den här lilla kryddkvarnen med design inspirerad från fia med knuff i ett par olika inredningstidningar och jag tycker dom är sååå fina. Men 649 kr styck! I min fantasivärd har jag en vit och en svart men det är ju lixsom 1300 kr och jag är lite snålare än så.
Men visst är dom gulliga :)


Knuff här på bild från frapp

Lyser upp tillvaron

Är ute efter några roliga ljuslyktor som kan lysa upp lite i badrummet som nu är ganska stelt.
danskdesign.nu hittade jag dessa från Menu. Man kan helt enkelt byta utseende på dom genom att byta "skärmar". 4 skärmar följer med. Priset på 279 kr för 2 styck är väl tyvärr lite väl dyrt för att köpa dom till ett badrum, framför allt när jag behöver 4. Men snygga var dom :)



Ett golv till...

Om det nu inte blir det högblanka gråa golvet från IKEA så måste jag ju ha nått annat golv :)
Kikade in på tarkett och hittade detta laminat som jag tycker ser läckert ut!




jäkligt dålig bild...sorry

Hjälpa till!

Ibland tycker jag vi som faktikst ha det ganska bra måste hjälpa dom som har det mindre bra. Haiti är ett bra exempel på när jag tycker att alla som har möjligheten att hjälpa till ska dra sitt lilla strå till stacken. Ett redan fattigt land som helt går i kras vid en naturkatastrof.
Jag lixsom många andra skänkte en timlön till läkare utan gränser. Det är inte mycket men det är iallfall något.
Vid ett sånt här tillfälle försöker jag inte sticka huvudet i sanden som jag gör i många fall när jag läser och ser hemskheter.
Jag kan inget om hjälporganisationer och man läser till och från att alla pengar inte kommer fram. Men kommer en liten del fram så är det ju iallfall bättre än inget.

http://www.lakareutangranser.se/gava/En-timme/



Badrumsbilder

Idag tog jag tjuren vid hornen och gick in i badrummet och fotade lite. Inte lätt att ta bra bilder i det rummet men här kommer några iallfall.


Så här är då våran älskade ångdusch. Den var dyr som fan på ren svenska, är väl kanske inte världens snyggaste
(men jäkligt mycket snyggare än många andra ångduschar, enligt mig iallfall). Men den är helt ljuvlig och passar ändå ganska bra in i resten av badrummet...


Här ser ni ångduschen och toalettstolen, vy från mannens hörna :)

Handdukstorken hänter utan för duschen precis när man kommit in i badrummet.

En fläkt måste ju ett badrum ha. En vanlig paxfläkt är ganska ful tycker jag så blev glad när mannen och elektrikern visade mig denna variant. Visst, det var lite dyrare men inte så himla farligt. Finns i många olika färger
tror jag.

Vy från duschen, badkaret har det redan badats i ganska så många gånger. Både jag och min man var
på det klara med att vi INTE ville ha bubbelbadkar. Jag tycker dom är ganska fula om jag ska vara ärlig, plus
det att jag inte är så förtjust i att bubbla.


Stolen i duschen är i teak och går även att fälla ner till en bänk. Här lutar jag mig tillbaks och njuter av antingen ånga eller vattenfall :)

Mannens sida, här får han bestämma helt själv. Visst, jag fick berätta för honom att han ville ha en koziol "väska" på sin sida, han var nämligen inte medveten om det :)


Min sida. Här har jag makten..Här är oftast stökigare än på motsatta sidan och alltid mer grejer framme :)


Vi har inte någon jättebra förvaring ännu. Jag vill inte sätta upp något på väggarna och ännu har vi inte hittat nått vi gillar. Än så länge förvarar vi lite handdukar i denna lilla vita "låda" från IKEA. Tvättkorgen införskaffade jag i
Kristianstad för några veckor sedan.


Vi hittade inga lampor vi gillade. Alla var i typ rostfritt eller hade glas och jag ville ha en vit. Så till slut fick vi köpa
rostfärgade som mannen sedan spraymålade.
Likadant så hittade vi ingen spegel. Antingen var måtten fel, eller så hade den hållare/listor som var synliga och det ville vi heller inte ha. Till slut ringde vi en glasmästare som gjorde två till oss för en 100 styck. Dom är uppsatta med monteringstejp så inga lister eller annat sådant :)


Ingen tid...

Idag har jag inte tid med nått bloggande. Idag startar handbolls EM och det tycker jag är rikgit roligt. Så nu ska jag sätta mig is soffan och kolla klart på halv åtta hos mig, sen öppna min marabou mjölkchoklad och heja på sverige!!!

Måndag och tillbaks på jobbet.

Förra veckan låg jag hemma hela veckan lång så idag var det riktigt skönt att vara tillbaks på jobbet. Dagen flög snabbt iväg. Iväg till Maxi och veckohandling. Jag och mannen har efter ett långt uppehåll börjat göra matlistor för hela veckan, vi är nu inne på 3 veckan så än så länge sköter vi oss (även ifall det förra veckan mest var mannen som åt eftersom jag inte mådde bra).
Väl hemma föreslog mannen att vi skulle åka till IKEA och efter att jag svimmat av chocken eftersom han ALDRIG friviliigt åker dit utan jag får hota med än det ena än det andra så åkte vi dit.
Syftet var dock INTE att shoppa utan spana in det högblanka golvet som vi ev ska ha till vardagsrummet. Mannen blev dock tvecksam helt plötsligt och tror att Milo kommer repa sönder golvet. Vi funderar på att köpa en kvadrameter och testa :)
Nåväl, lite saker fick följa med hem...

4 BERTIL stolsdynor till köksstolarna...


och så en till BOHOLMEN diskbalja som fick plats i badrummet, vet dock inte vad jag ska förvara i den riktigt. Har redan en i tvättstugan som agerar förvaring åt mössor och vantar.



Nya härliga tulpaner införskaffades på Maxi


Första vårlängtan..

Igår hade jag årets första jag längtar till våren känsla :)
Konstigt nog längtade jag till dagen då man första gången är ute och vårstädar i trädgården :) Jag vet ju att när den dagen väl kommr och jag har hållt på i en timme så önskar jag bara att dagen var slut, (eller så avbryter jag övningen och låter mannen göra klart), men ändå..JUST NU längtar jag till den dagen.

Det är lite väl tidigt att "vårdekorera" inne tycker jag dock, men drömma kan man ju. Det här tyget från Marimekko tyckte jag var superläckert och har en härlig vårkänsla. Kommer aldrig att köpa tyget själv för det finns ingenstanns jag skulle kunna ha det, men titta kan man ju alltid göra :)


lugn söndag...

Söndagen verkar bli lika lugn som gårdagen.....frukost i tv-soffan tittandes på diverse skidsporter, så härligt!
Det enda som är planerat idag är långpromenad med Milo, söndagsmiddag och tjaa, det var väl det hela.
Tänkte försöka klämma in lite småundanplock här hemma men vet inte om jag orkar. Min energinivå just nu är typ lägre än lägst...

En trist sak inredningsmässigt är att jag mätte lite igår på den snedvägg där jag tänkte sätta upp lite stringhyllor och den är för liten för att jag ska kunna bygga som jag ville. Nu kommer det inte alls bli lika bra så nu vet jag inte om jag ska skita i det helt eller hur jag ska göra...sur blev jag!


Ska detta bara förbli en dröm.....

Drömma går ju....

Kikade in på Svenssons i Lammhult för jag skulle göra en liten snabb uträkning över hur dyrt det kommer att bli med stringhyllor i vardagsrummet. Kom dock aldrig så långt för jag fastnade när jag tittade på nyheter. Fanns sååå mycket fint som skulle kunna göra mitt nya vardagsrum så läckert, men jäklar i havet va dyrt en del var (läs det mesta).

Här kommer iallfall lite ögongodis :)   (enligt mig iallfall)


Den här gillade jag massor, dock inte priset på 25.000 kr!!

Denna lilla korg från Muuto kostar iallfall "bara" 795.

Ofantligt snygg matta från Designhouse stockholm, 5000 är dock lite väl mycket för min plånbok.

Gillade av någon anledning denna lampa som gick lös på 2600 typ.

Om man inte gillar String eller tröttnat på det så kan man ju satsa på detta hyllsystem som går under namnet Cell, tycker det var helt okej, snäppet dyrare än string.

Ett annat lite billigare hyllsystem från Muuto, den minsta modulen (säljs styckvis) kostar 795 kr, finns i vit
och furu och det var riktigt läckert att blanda.

NU åker den ut...

Idag åker största delen av julen ut, lite mer än 10 månader kvar tills en del ska upp igen :-)
Har varit hemma sjuk ett par dagar och innan det så hamnade vi i Lund och istället för att åka hem lördag morgon stannade vi till söndag eftermiddag. Vi han med en kort runda på stan men huvudsakligen så spelade vi spel. Vi spelade verkligen hela dagen och kvällen och kul som attan var det...så något bloggande har jag inte haft tid, ork eller lust med.
Lite nya småinköp har jag gjort får se om jag orkar ta några bilder imorgon.

MIN jäkla hund har idag tuggat upp mina senaste inköpta skor som oxå ha blivit favoriter, det var bara att slänga i soptunnan. Som tur väl var det inga dyra skor utan ett par 400-kr från HM. Men det spelar ju kvitta för nu måste jag ju köpa ett par nya och det känns lite surt. Det är tur att han mestadels är snäll och söt annars hade han åkt ut! :)
(eller kanske inte).

Nu ska jag iväg och träffa lite kompisar, är inte helt frisk ännu men jag tror inte jag smittar så en liten snabbvisit klarar dom nog av.


Rätt ska det vara...

Min högt ärande syster påpekade i en kommentar angående mitt tidningsställ som jag fick att det var minsann inte mamma som köpte det till oss utan hon. Så jag ber så mycket om ursäkt för detta misstag :-)  Det var alltså världens bästa syster som köpte det..inte världens bästa mamma :)

brrrrr

- 18 grader....hua!!!

Lite mera gåvor...

Här kommer ett par julklappar till jag fick, båda från världens bästa mamma :-)



Tidningsställ från Åhlens. TÄnkte ha det på stora toaletten men nu
tycker jag nästan det är lite för snyggt för att ha där :) O andra sidan
är det ju faktikst ett rum som många besöker så man måste väl göra
det snyggt oxå :-)


Mamma sa att hon hade en liiiten klapp kvar att köpa till
mig och frågade vad jag önskade mig. Tja sa jag, du kan
gå in på Village och köpa typ vad som helst och då fick
jag denna stake som jag gillar massor. Ska nog köpa till
en till så han/hon får en kompis. Var jag ska ha dom är
dock ännu inte bestämmt :)


Båda befinner sig än så länge på mitt nya sideboard i köket :)

(jag älskar vår nya tapet i köket men den gör sig verkligen itne bra på bild :) )

Lite vill ha grejer...

Här kommer lite vill ha grejer till vardagsrummet, en del har jag redan, en del kommer jag aldrig få..och en del räknar jag med att jag kommer att äga inom kort :)


Överst från vänster:
Hemmagjort betongbord -  kanske kanske kanske... (betong.se)
Smiley skål eva solo - borde kunna bli min :-) (danskdesign)
Lampor Verner panton - förmodligen bara en dröm, 7000 för två lampor är lite väl häftigt och min man är inte lika förtjust i dom som jag :( (danskdesign)
Hampen matta: äger jag redan (IKEA)
Karlstad soffa: oxå redan i våra ägor (IKEA)
Stringhyllor vita: Ska vi köpa så den drömmen BÖR gå i uppfyllelse :-)


Lite vill ha grejer...

Här kommer lite vill ha grejer till vardagsrummet, en del har jag redan, en del kommer jag aldrig få..och en del räknar jag med att jag kommer att äga inom kort :)


Överst från vänster:
Hemmagjort betongbord -  kanske kanske kanske... (betong.se)
Smiley skål eva solo - borde kunna bli min :-) (danskdesign)
Lampor Verner panton - förmodligen bara en dröm, 7000 för två lampor är lite väl häftigt och min man är inte lika förtjust i dom som jag :( (danskdesign)
Hampen matta: äger jag redan (IKEA)
Karlstad soffa: oxå redan i våra ägor (IKEA)
Stringhyllor vita: Ska vi köpa så den drömmen BÖR gå i uppfyllelse :-)


Maskros x 3

Jag har ju typ sedan samma dag som dom släpptes haft 3 stycken maskroslampor i mina ägor. Trodde kanske inte det skulle dröja såååå länge innan dom kom upp, men det har det gjort. MEN tanken är ju att dom ska var i vardagsummet när det är klart. Tycker iallfall forfarande dom är lika snygga :)


Funderingar om vardagsrum...

Snart är det dax för oss att ta tag i vardagsrummet. Toaletten är ju ÄNTLIGEN klar!! Okej jag har inte fixat alla småsaker ännu men Mannen är iallfall klar med sitt :)
ALLTSÅ har han massor av tid över så han kan ta tag i vardagsrummet. Imorgon skulle han jobba men det blev inställt så då ska vi fila lite på hur vardagsrummet ska bli...en sak vi länge disskuterat är golv...Vi har varit inne på furugolv som vi skulle måla vitt eller svart..olika trägolv har studerats och kollats men nu är min man inne på att lägga ett laminat!!! Vi som svurit på att aldrig mer lägga in laminat i vårt hus...MEN vi behöver ett tåligt golv som tål Milo.
Så nu funderar vi lite på dessa högblanda från IKEA. Helt okej pris oxå 279 kr/kvadraten, och med tanke på att vi har 50 kvadrameter golvyta i vardagsrummet så blir det ju ändå en nätt summa.



GIllar både det vita och det gråa..VITT säger alla blir så opraktiskt med Milos svarta hundhår..men jag menar dom är ju lixsom där även ifall golvet är mörkt, han kommer ju inte fälla mindre bara för att vi har ett mörkt golv. Nää bättre att det syns ju så man vet när det är dax att dammsuga :)


Några dagar har gått..

på det nya året. Imorgon är det måndag och det är dax att jobba igen. TÄnkte dock jobba hemifrån så det känns ju lite skönare.
FAST om jag ska vara ärlig så ska det bli rätt skönt att börja jobba igen. Komma tillbaks till lite vettiga rutiner igen och inte bara gå här hemma och drälla  :-)

Tänkte även njuta av allt julmys hemma den här veckan. Jag tillhör INTE dom som plockar ner allt så fort kalle har slutat utan tycker allt ska vara framme till tjugonda knut :)

Satt och funderade lite på vad jag fick i julklapp och här kommer två av sakerna, en ny kaffekokare (som mannen valt, jag ville ha en vit moccamaster, men jag tyckte han gjorde ett okej val) och en klocka jag hittade på salt & peppar.




RSS 2.0